Wednesday, April 6, 2011

Exposing The Satanic Web (1990)


Director:
Pat Titsworth

Runtime: 60 min

Odličan, ali preodličan hrišćanski propagandno-edukativni film, odavno nisam gled'o ovako nešto jako, i to u svakom mogućem smislu. Naš domaćin Dave Roever, snimite samo tu facu, odma' nas na početku upozorava da ćemo u ovih sat vremena videti do sad neviđeno. Kaže Dave da je u životu svašta prošao, sa svačim se susretao, ali ovak'e bizarne boleštine još nije video. Pored te dramatične najave on nam obećava i nekakav rat, kaže OVO JE RAT, e sad šta je pod tim mislio, jebemliga baš, mora da postoji nekakvo objašnjenje u ovom prajsles materijalu. Takođe nas upozorava da udaljimo decu od malih ekrana ?! Pa šta li je to tol'ko zajebano kad ne mogu ni deca da gledaju ? Au bre, sad sam se baš zainteresovao, moram ovo nekako odgledati a da moji roditelji ne primete. Rastko more, odma' da si ugasio ovo, jer će opet tvoja keva po ko zna koji put zvati moju da me kune kako te kvarim, idi igraj Crysis 2 ili Super Meat Boy, nemo' opet da najebemo.


Na kraju svog uvodnog izlaganja simpatični Dejv izgovara ono čuveno 'SO HELP US GOD' i onda počinje. E sad, šta tačno počinje ja to ljudskim jezikom ne smem da se usudim da izgovorim, jer Srpski Film sa sve Lolita Vibrator Torture, August Underground Mordum, Guinea Pig 2, Aftermath, Murder-Set-Pieces, Slaughtered Vomit Dolls i Nekromantikom zajedno, ne može da opiše, ma ne mogu bre ni da primirišu ovome što je ovde prezentovano. I evo, sad se kajem što sam nisam poslušao dobronamernog Dejva i što nisam odma' ugasio film i prešao na nešto pitomije. Eh dokurca, čitav život sam se tako pravio pametan, nisam slušao starije, te nije ni čudo što sam prošao tako kako sam prošao. Ali šta ću, sad nema nazad, moram istrajati u svojim nastojanjima da i pored svih odvratnosti, ovaj "film" nekako privedem kraju, i to po cenu bilo čega, ko glavni junak Kronenbergovog Videodroma. I vaistinu, sada je zaista kasno, a pošto nemam snage, a ni hrabrosti da pišem o ovome što upravo gledam, ostaviću vam brdo skrinšotova, ali molim vas, gledajte ih isljučivo na svoju odgovornost, uostalom ko i sve na ovom blogu, i mojne da posle bude da nisam upozorio. Molim lepo.



I još samo jedna stvar povodom ovog zloslutnog satanističkog crteža gore, tj. omota jednog albuma stanovog hevi metal benda na kome je deo čuvenog citata serijskog ubice Karl Pancrama, "Rob 'em all, rape 'em all, kill 'em all", verujte da se nešto slično i meni dogodilo. Naime, čini mi se da je to bilo u 5. ili 6. razredu osnovne škole, '89 ili '90, baš negde u doba kada je sniman i ovaj dokumentarac (slučajnost?!). Dobili smo na likovnom zadatak da nacrtamo omot albuma nekog svog zamišljenog benda, i svi smo se privatili mašte, ja sam naravno crt'o neku totalnu nebulozu, a moj drugar iz klupe, da ga ne imenujem sad, se dosetio i komotno preslikao omot istog ovog hevi metal albuma gore, samo mnogo bolje naravno, i dobio čistu peticu. E vidite, taj dečko je posle završio u zatvoru, U ZATVORU BRE, a kad bi vam rek'o za šta je ležao ne biste mi verovali, tako da ta priča o naivnim dečijim crtežima uopšte nije smešna kao što možda na prvi pogled izgleda, ja svedok. A da ne pričam o detaljnoj analizi prednjeg omota Slayerovog albuma REIGN IN BLOOD od strane eksperata, jebeš mi sve ako ikada više budem pustio tu ploču.



5 comments:

TripAtBrain said...

posle ovakvog texta,jebes mi sve,ne mogu da ne pogledam!!!SEE YOU IN HELL!!:)))

Consigliere said...

Evo počeo da gledam, i samo da kažem, Dejva vrijedi pogledati! Kakva faca, kakav lik! A sve što je sin napisao stoji!

Anonymous said...

Bas gledam,pa idem na Slayer !
CG

The Evil Gringo said...

I don’t know how you ever manage to find these rare videos, Son of Man - but you continue to have my thanks. This particular production is a prime example of those fervid movies that originated out of the great Satanic Panic during the years of the Reagan and Bush I administrations. While the good reverend’s analysis is somewhat absurd, the children’s drawings do show that there is something very sinister going on just beneath the surface of America. It is valuable for what it displays, not what it says.

rashomon said...

Једина језива ствар у овом филму је водитељ.

Related Posts with Thumbnails