Wednesday, October 30, 2013

Interview With a Sexual Sadist


"This is an example of a Sadistic Sex Offender or "Sexual Sadist" from a video series entitled: Truth, Lies and Sex Offenders & Sadistic vs. non-Sadistic Sex Offenders, created by Dr. Anna Salter. This segment shows a chilling example of what a Sexual Sadist really is."


Tuesday, October 29, 2013

Aleksandar Tijanić - R.I.H. (Rot in Hell)


Neke "ljude" zaista prekasno stiže kazna, al' mi je drago da smo bar konačno osvetili Biljanu Kovačević Vučo. Volina je mrtav, mission accomplished posle 7 godina lova na ovo vidno alkoholisano stanje!


Monday, October 28, 2013

Saturday, October 26, 2013

Help finishing a magical short film TESLA & The LAMPLIGHTER!


Make this movie happen! Help us finish a magical short film that celebrates ingenuity of one of the greatest inventors – Nikola Tesla!


"The dream of the World Wireless System is crushed. On the verge of bankruptcy, Tesla accepts a trivial job - setting the electric light in the window display of a musical instrument store. When a little lamplight girl sees great wizard in window display, the dream becomes reality…"






Friday, October 25, 2013

Remember Nikola Tesla when you turn on your computer these days!


Nikola Tesla, the most important person who walked planet Earth...

Wednesday, October 23, 2013

The Book of the Four Gates - by Tarl Warwick (Styxhexenhammer) - COMING SOON!


Naš, pa malo je reći kontraverzni prijatelj iz Sjedinjenih Država, Tarl Warwick, uskoro izdaje svoju prvu knjigu pod nazivom "The Book of the Four Gates", pa je red da ga ugostimo i podržimo kako i priliči pravim srpskim domaćinima. Inače, Tarl je čitaocima ovog bloga verovatno poznatiji kao Styxhexenhammer sa istoimenog kultnog youtube kanala, ma bre sigurno ste pogledali bar jednu od njegovih tirada na sve žive moguće teme, od okultizma preko ideologija pa sve do aktuelne političke situacije u svetu i čega sve ne, a koje izbacuje, verovali ili ne, pa skoro svaki drugi dan. Takođe, Tarl je veliki fan mog omiljenog ritual/industrial/gothic benda Radio Werewolf pa smo se tako i našli pre par godina, a danas tesno sarađuje i sa legendarnim LEFT HAND PATH bračnim parom, Nikolasom i Zeenom Schreck. Ne treba zaboraviti ni da je čovek autor vaistinu odličnog bloga Hail the Werewolf, koji može samo da vam nagovesti koliko je širok dijapazon njegovih interesovanja, te vam ta njegova razmišljanja najtoplije preporučujem ovom prilikom. No dosta nepotkrepljenih hvalospeva, knjiga samo što nije izašla, a ja ću vas naravno blagovremeno obavestiti gde i kako će moći da se naruči, a evo sad malo informacija i na engleskom, red je...

FULL BOOK INFO:



"Coming Soon: A book of pure darkness written by Tarl Warwick, with art by Asterion, published and pending release by Nephilim Press: "The Book of the Four Gates" which guides the occultist through a set of metaphysical, spiritual openings and allows them both great power and great introspection. Calling upon demons, forgotten pagan deities, and the internal, wolven forces of the human mind and soul, the work offers not merely rituals, but insight into occult philosophy itself."

Tuesday, October 22, 2013

Gravity (2013)


Director:
Alfonso Cuarón

IMDB

Na nagovor nekih jarana čije mišljenje cenim odvažio sam se da konačno pogledam tu toliko nahvaljenu Gravitaciju 3D u bioskopu. Bio, gledo, vratio se, i malo je reći da sam duboko ali baš duboko razočaran pogledanim, mada da ne grešim dušu, to može biti i iz razloga što sam zaista i previše očekivao od ovog ostvarenja jer su me jarani opasno potpalili (i nahuškali vala) na ZS forumu izjavama tipa "moj stav je svakako da je riječ o jednoj vrsti odgovora na Kubrikov 2001: SPACE ODYSSEY", zatim "odlican Gravity. Odiseja u rikverc", pa "e zbog ovog su izmislili 3D", i na kraju "pošto se ipak radi o najboljem filmu koji sam video u ovoj godini, zaslužuje da ovde dobije barem nekoliko crtica u svrhu preporuke kultistima, jer OVO NE SMETI SEBI DOPUSTITI DA NE POGLEDATE U BIOSKOPU!". I tako se ja vazda naivan upeco na ovu priču, a verujte mi da sam daleko više uživao gledajući Children of Men od istog autora, nego ovaj "akcioni film čija se radnja odvija u svemiru", da ga tako krstim za početak, i doista me živo zanima zašto se ovaj film vodi pod Sci-Fi kad ovde fikciju možemo naći samo u scenariju i nigde više, i sve te akcije u filmu, ti sateliti, svemirske stanice, moduli il' kako se već zovu te letelice, sve to se već poodavno nalaze u Zemljinoj orbiti, znači tu nema ničeg novog a što bi se moglo podvesti pod naučnu-fantastiku. E sad, možda sam ja pogrešno skontao šta znači to Sci-Fi, ali eto odličnog primera pomenute Kjubrikove Odiseje. E, to ti je brate moj naučna-fantastika, jer taj film je za razliku od Gravitacije snimljen mnogo pre nego što se pojma imalo šta ljudsku rasu sve čeka u svemiru, kakva će biti prevozna sredstva i šta sve ne, a da ne pričamo o po meni glavnoj odlici SF-a, znači da tu brate postoji nekakva, pa bilo kakva misterija, bar eto nagoveštaj da postoji nešto BEYOND kako je to genijalno odrađeno u Odiseji, koja je iako snimljena davne 1968. meni i dalje najjači SF film svih vremena, i to ubedljivo.


I OK, ako ćemo Gravity da poredimo sa Odisejom tu mogu u neku ruku i da se složim da je ovo jedna vrsti odgovora na Kjubrikov masterpis ali samo u smislu te realističnosti i ničega drugog, dakle zakoni fizike, bezvazdušni prostor and shit, to je odrađeno zaista ultra vrhunski, ali brate to je samo tehnička strana filma, đe ba zapela radnja, gde se denuo taj SF zbog kog sam balavih ustiju po'itao u bioskop? Nema ga al' ni u najavi, znači ili je to ili sam ja skroz naskroz pogrešno skontao šta sve potpada pod taj SF žanr, te vas evo najljubaznije molim da mi neko to pojasni da ne umrem u neznanju jebotebogdatejebo!


Što se tiče 3D akcije, tu mora da priznam da ovaj film vredi isključivo pogledan u bioskopu jer tu kao dobijete taj osećaj gistro treće dimenzije pa je kao i zanimljiv pomalo, bogme "leti" tu svašta okolo-naokolo, fino to vizuelno izgleda, ima baš odličnih scena, i kontam da bi se tek žešće smorio da sam ga pogledao u DVDrip il' kojem već 2D formatu. Što se tiče glume i surovo patetičnih dijaloga, to ne bih komentarisao jer me ne zanimaju ti momenti iz akcionih filmova sa primesama drame u navodno čistokrvnom SF-u, i jedino što stvarno zaslužuje pohvalu je montaža i tako taj tehnički deo, i naravno mnogo jaka režija genijalnog Alfonso Cuaróna, mada mi se čak i njegova skroz nepretenciozna drama Y Tu Mamá También iz 2001. verovali ili ne opet više svidela od Gravitacije. I za kraj, ako je Gravity zaista najbolji film koji je citirani kolega pogledao u ovoj godini, a verujte mi video ih je bar 3 puta više od mene, onda kakvi su bre ostali, pobogu ljudi?!

Rate: 3/5

Monday, October 21, 2013

Not a football (2012)

Sigurno se sećate onog vica iz 80-ih na fazon šta radi ruski huligan - pozove lift pa pobegne i slično, e evo jednog dokumentarca na temu pravih ruskih huligana današnjice, dakle obratite pažnju, mnogo je jako, a tu je i engleski titl za sve nas koji nismo imali ruski u osnovnoj. Posebno zanimljiv je deo kada navijači CSKA koji su inače u prijateljskim odnosima sa Grobarima dolaze u Beograd na derbi i tu objašnjavaju ključnu razliku između njihove scene (fair play) i scene u Srbiji (everything goes). Kaže Rus, ja dono rukavice za kik-boks da promovišem fer tuče a Srbin me pita a kako ja da držim pištolj sa tim...


Wednesday, October 16, 2013

Orange Is the New Black (2013)


Creator:
Jenji Kohan

Runtime: 60 min

Evo prve sezone genijalne serije koju sam pomenuo u prethodnom postu. Radnja se odigrava u ženskom zatvoru, al' ne baš max security nego onako, nešto između. Likovi baš odlično urađeni, Laura Prepon naravno pokidala ali i Taylor Schilling u glavnoj ulozi. Pogledao sam celu sezonu (13 epizoda po sat vremena) za tri dana što i vama preporučujem. Dakle, must see!

IMDB


"The story of Piper Chapman (Taylor Schilling), a woman in her thirties who is sentenced to 15 months in prison after she is convicted of a decade old crime of transporting money for her drug dealing girlfriend (Laura Prepon)."







Monday, October 14, 2013

Karla (2006)


Director:
Joel Bender

Runtime: 99 min

Odma' da se razumemo, ovaj film ne postavljam jer je kao mnogo dobar i ne znam ni ja kako dosledan istinitoj priči, niti zbog podobne tematike za ovaj blog i šta ti ja znam, no sam skroz slučajno naleteo na njega kopajući po liku i delu doista izuzetne glumice, Laure Prepon, koju ne videh još od nezaboravne serije Vesele Sedamdesete, a na koju sam slučajno naleteo juče gledajući jednu drugu awesome seriju o kojoj ću možda i pisati ovih dana ako uzmognem. Dakle, ako se ko pita šta je to međeda poteralo iz "letnjeg sna" da napiše koju rečenicu, eto odgovora: moja opsesija krupnim, stasitim, visokim i naravno lepim ženama, koje dosledno svesno ili nesvesno idealizujem u stilu Roberta Crumba, tako da uz Liv Tyler, Chloe Sevigny i neizbežnu Sashu Grey, na pijedestal od danas definitivno stavljam i Lauru Prepon. Inače, film je zasnovan na notorious slučaju ljubavnog para, Paul Bernarda i Karle Homolke, koji su početkom 90-ih kidnapovali, silovali i ubijali mlade devojke po Ontariju, dakle to vam je nešto ko kanadska varijacija na temu Ian Brady & Myra Hindley, partners in crime, sa kojima smo se već susretali na stranicama ovog bloga. Skroz solidan film i ne bi ga bilo loše pogledati a ono barem meni za ljubav, zbog Laure i naravno serial killer tripa generalno.


IMDB

"True story about a woman who falls in love with a violent rapist and murderer. Karla Homolka marries Paul Bernardo despite already having aided him in the rape and murder of her younger sister. Through their marriage he brags to her about other rapes he commits and involves Karla herself in the sexual assault and murder of two other female victims. Told from Karla's point of view."







Sunday, October 13, 2013

Zeena Schreck: Live in New York City, November 8th, 2013


Celebrating the 11th anniversary of the Sethian Liberation Movement, Zeena Schreck will be appearing in New York City at Performa 13 on November 8th.

She will be accompanied by Hisham Bharoocha and Anders Hermund on percussion, and will be performing:

"a vocal based work as chant that taps into the ritual use of vocalized sacred syllables, originating from emptiness, gradually transforming into a sound and voice collage on a stage set design by Frank Haines. This will be Zeena’s first performance granted to her native country since her expatriation to Europe in 1990."

Sure to evolve into part of the legend that Zeena's work represents, it will be held at the Community Church of New York, 40 E 35th Street.

Goth Cruise (2008)


Director:
Jeanie Finlay

Runtime: 75 min

"Goth Cruise is literally about goths on a cruise. Apparently it's an annual event. The juxtaposition of the goths with the "regular" people on the ship is really funny. Features an assortment of both interesting and unfortunate people, but luckily no one takes themselves too seriously. Good spooky soundtrack including Siouxsie and the Banshees, The Cure, and variations thereof. Andi Sex Gang and Wayne Hussey make appearances, and there's footage form Whitby Gothic Weekend, which is one of the liveliest parts of the film. Ever want to see goths frolic in the surf? This is your movie."

IMDB




Related Posts with Thumbnails