Saturday, May 19, 2012

Waco: The Rules of Engagement (1997)

Director:
William Gazecki

Ovaj dokumentarac je mozda i najbolji na temu WACO incidenta jer prenosi u celini svedochenja i jedne i druge strane sa saslushanja u Kongresu gde su eksperti dokazali snimcima i masom drugih dokaza shta se zaista dogodilo, da je pozar izazvala pucnjava federalnih agenata pri napadu tenkovima a ne kako drzava tvrdi da su Davidijanci sami podmetnuli pozar da bi izvrshili masovno samoubistvo. Ko voli dokumentarce o sudjenjima a posebno sa detaljnjim iznoshenjem dokaza sa i najmanjim sitnicama koje su jako bitne u ovom sluchaju, tipa da li se na snimku infracrvene kamere iz helikoptera vidi bljesak koji je zapravo samo odsjaj od nechega ili je to bio pucanja iz vatrenog oruzja tog i tog, uglavnom jaaako zanimljivo i drzi paznju preko 2 sata , kao da si bukvalno tamo u Kongresu i da prisustvujesh saslushanju i bash zato mi je ovo jedan od najboljih ako ne i najbolji dokumentarac tog tipa koji sam ikad pogledao.

IMDB

"This controversial documentary about the stand-off between an unorthodox Christian group - the Branch Davidians, under the leadership of the young, charismatic David Koresh - and the FBI and ATF in Waco, Texas, from February to April 1993 presents a different spin on the events from that of the United States government, which held that the Branch Davidians set the fire that destroyed their compound, and killed the vast majority of them, on April 19, 1993. Using footage from the 51 day siege, from the congressional hearings afterwards, from people involved in all aspects of the siege, and from experts technical, psychological, and religious, the movie suggests that the Branch Davidians were not a cult, but a valid religious group practicing under First Amendment freedoms who fell victim to first the ineptitude of an ATF raid designed to garner the agency positive attention and later the cruel, methodical work of the FBI, who over-saw the murder of the Davidians and then quickly covered it up."





Šok Koridor - Kanibalizam (2005)

Idemo dalje sa Šok Koridorom, moja omiljena tema, naravno KANIBALIZAM. 2 emisije iz juna 2005. Gošća psihijatar Irena Filipović. Uživajte.

Šok Koridor - Zlostavljanje dece (2005)

Tema : Zlostavljanje dece na filmu i uopšte.
Gošća mlada beogradska glumica Marija Karan.
2 emisije emitovane u aprilu 2005. godine.



Šok Koridor - Low Budget filmovi (2004)

Monday, May 14, 2012

Šok Koridor - Rok Okultizam

Gost Aleksandar Žikić, muzički i TV kritičar.
2 emisije iz januara 2005.

Šok Koridor - Gotika

Gošća prevodilac i novinar Isidora Vlasak.
2 emisije iz juna 2004.

Šok Koridor - Duhovi

Gošća glumica Aleksandra Janković.
2 emisije iz decembra 2004.


Saturday, May 12, 2012

The Secret Life of a Satanist: The Authorized Biography of Anton LaVey (PDF)


"Anton LaVey has been called the most dangerous man in the world, a charlatan and an evil genius. This authorized biography reveals the full and unexpurgated life story of the mysterious and enigmatic founder of the Church of Satan, and it tells of his close relationship with Marilyn Monroe." 

Friday, May 11, 2012

Divine Trash (1998)

Director:
Steve Yeager

Ko tripuje Watersa taj spoznaje i Mansona pa i Richarda Specka. Pitate se kake to sad veze ima. E jbga ima, a ko zna prepoZNA. Nego dosta talasa, pogledajte ovaj dokumentarac i budite "blazeni". Dzon Woters i Divajn, tata i "mama" najjachih filmova i jedni od najznachajnijih pokretacha globalnog ludila na svim nivoima.

Mom jaranu Collapsu mogu da zahvalim shto me nagovorio da pogledam svoj prvi Watersov film jer uvek sam znao za te sulude akcije al' sam bio nekako lenj, mrzelo me bre da zivim a ne sad da gledam josh pritom i tamo neke trash filmove, al' brt Collapse bio uporan : gledaj , gledaj ima zashto, i ja reko aj da vidim, i otad znachi sam se nauvuko al' ko pashche na te filmove jer sam prepoznao mnogo meni i ne samo meni bliskih akcija, znachi to ludilo iz tih filmova to je bre TO, ta neka beskompromisna sloboda o kojoj svi kenjamo a nista ne preduzimamo. Taj over-acting, pa parodija na sve i svja do najgrdjeg ruganja svemu, silovito duhovito a opet zeshce zajebano i surovo istinito.

Ovaj DRTI SIK dokumentarac koji je radio Watersov drugar iz mladosti, a ujedno i sam glumac sitnih uloga u par njegovih filmova pa i u Flamingosima, govori o ranim Wotersovim radovima od "Mondo Trasha" preko "Multiple Maniacsa" pa do "Pink Flamingosa" kome je posvecen i najveci deo ovog filma sa eksluzivnim snimcima sa snimanja ovog okultnog filma. Male pare a zezanje do bola. SMRT Holivudu, femili muvisima i te akcije a zivio Baltimor. Jedino mi zao shto nije obradjen i "Female Trouble" inache moj omiljeni Watersov film al' ajd sad...uglavnom prajsles, pogotovo delovi o Watersovom detinjstvu pa i razgovor sa Divajnovim roditeljima koji nikad nisu ni pogledali Pink Flamingos iako im sin tu pokido, kao bio im bedak jer su relativno konzervativni stariji ljudi, i tako...isto najjachi deo kad pitaju Watersa dal' mu je Worhol idol pa im on onda objasni neke stvari a vezano za sam pochetak rivjua al' kao necu da spojlujem i ubacujem 4 auspuha i felne.

IMDB

"The life and times of Baltimore film maker and midnight movie pioneer, John Waters. Intercut with a 1972 interview of Waters are clips from his first films and recent interviews with his parents, his brother, Divine's mom, actors and crew, other directors, film critics, a film curator, psychologists, and Maryland's last censor, who shudders at the memory of Waters's pictures. Also included is footage of Waters making his early movies, culminating in an up-close and in-depth look at Pink Flamingos: the script, the set, the filming conditions, its editing, its distribution, and its impact. In sweet ways, this documentary is also a celebration of Divine (1945-1988)."

I jedan zanimljiv prilog, fanatichni fanovi Flamingosa su obelezili to okultno mesto gde je Divajn uradio shta je vec odradio. AWESOME !
Divajn je preminuo '88 i ovo je ujedno i ko neki omaz njemu jer je film pravljen na 10-ogodishnjicu od njegove smrti. A evo i omanjeg intervju iz '88 za fanove :



Šok Koridor - Apokalipsa

Moja omiljena tema.
2 emisije iz decembra 2004.

Šok Koridor - Post Festum 2005

Post Festum aka Sve što nije bilo na FEST-u a trebalo je.
2 emisije iz marta 2005.

Šok Koridor - Trejleri

Emisija iz novembra 2004.


Wednesday, May 9, 2012

Bus 174 (2002)

Directors:
José Padilha
Felipe Lacerda


Jedan od najjachih dokumentaraca koje sam pogledo u poslednjih par meseci. Naime Brazil je u pitanju, Rio de Janeiro i "incident" oko otmice autobusa u centru grada, gde je lik pokusao da odradi pljachku busa ali ga navatala murija pa je uzeo ceo autobus za taoce, ali naravno dokumentarac ne bi bio tolko zanimljiv da se radnja vrti samo oko otmice, autori traze pozadinu, ko je lik koji je odradio otmicu i sta sve zapravo stoji iza toga i vrlo lako se sve povezuje. Naime otmichar je jedan od te kako ih oni zovu u Brazilu "nevidljive dece" tj. dece koja odrastaju na ulicama Rija, al' kad kazem odrastaju znachi i bukvalno odrastaju bez oca i majke, bez igde ikog, jer tamo zivi zaista puno ljudi a socijalna situacija je nikakva. Narod zivi po tim favelama u totalnoj bedi, nasilja je i previshe, i onda ta deca koja ostanu jos ko mala bez roditelja odlaze da zive skroz sama na ulicama u centru grada jer u favelama za njih nema nade, a u centru turisti i oce da daju po koji dinar, i tamo se polako skupljaju u grupe, u neke vrste decijih bandi nekad od po njih 10-20 a negde i do 80 i spavaju na ulici ili gde se vec snadju, bave se proshnjom, kradjama, i svim ostalim akcijama a sve u cilju prezivljavanja. Naravno posle dolaze i teza krivichna dela, duva se lepak, koriste se sve vrste droga, ali ono sto je bitno ako ste gledali filmove poput "Cidade de Deus" i "Tropa de Elite" ovo je dokumentarac upravo o tome i sigurno ce vam biti zanimljiv jer je za razliku od ova dva zaista odlicna igrana filma ova prica skroz istinita i vise se bavi zivotom te dece na ulici i najbrutalnijim nasiljem, policijskom represijom nad siromashnima koja je medju najvecima u svetu, nego samom otmicom autobusa, jer otmica je samo posledica, a uzrok lezi bas u tim favelama gde narod zivi u totalnom beznadju. Nema sta ja mnogo da peporucujem ovaj film, ko je gledo "Cidade de Deus" i Tropa de Elite" zna se. I sto je najbitnije postoji i srpski prevod a sama chinjenica da nema puno dokumentaraca koji su prevedeni kod nas a da su nabavljeni iskljucivo preko NET-a dovoljno govori kakav je ovo film jer evo ako pogledamo postoji mozda jedva 10-ak dokumentaraca koji su prevedeni na srpski ili neki jezik svima nama razumljiv iz okruzenja (chitaj hrvatski). Bravo za devojku koja se iscimala za ovaj prevod jer zaista vredi a koja mi je ujedno i preporucila ovaj film jer tesko da bih ga sam iskopo. A iskreno i ja bi uradio prevod za "Paradise Lost" al mi prvo treba engleski subtitle sa original DVD-a a to jos nigde nisam nasao, no videcemo jos. Ocena na IMDb-u je 7.9/10 od 2,093 glasova pa ko ceni njihov nachin ocenjivanja eto mu i taj rad. I naravno 2 sata traje ovaj dokumentarac a da ne moz bukvalno da uzmaknete od ekrana, jer ko sto rekoh dobar dokumentarac bez bar sat i po vremena ne postoji. Shto bi rekli amerikanci really moving story a.k.a. jako potresna prica puna emocija svih vrsta.

IMDB

"Documentary depicts what happened in Rio de Janeiro on June 12th 2000, when bus 174 was taken by an armed young man, threatening to shoot all the passengers. Transmitted live on all Brazilian TV networks, this shocking and tragic-ending event became one of violence's most shocking portraits, and one of the scariest examples of police incompetence and abuse in recent years."



srpski prevod :
http://www.divx-titlovi.com/en-us/divx-subtitles/download/onibus_174_2002/66689.aspx

english subtitles :
http://www.divx-titlovi.com/en-us/divx-subtitles/download/onibus_174_2002/45685.aspx

Šok Koridor - Francuski šok

Tema : Francuski šok
Emisija iz januara 2005.


Charles Manson Superstar (1989)

Director:
Nikolas Schreck



Evo nechega samo za prave, iskrene "poshtovaoce i fanove", za one koji MOGU da skapiraju makar i na chasak lik i delo Charlesa Mansona - jedne od najvecih POP IKONA 20-og veka, choveka koji je izmedju ostalog bio i pesnik, filozof, muzichar, kant-autor, slikar, klovan, zabavljach, narator...ma bre umetnik raznih domena jer ovo je DIE BESTE dokumentarac na zadatu temu bez konkurencije. Mada mogli bi da ga pogledaju opushteno i ljudi sa predrasudama jer ovo je jedna vrsta indepedent dokumentarca nezavisne produkcije ("umalo DIY" fazon) gde su prvi put celoj toj prichi autori prishli bez dobro poznatih negativnih stavova i predrasuda znachi skroz neutralno posle tachno 20 godina od Helter Skeltera i vechitoe ppljuvachine po svim medijima. Jer po mom nimalo skromnom misljenju ovo je definitivno najbolji rad posevecen Charliju i chitavoj toj prichi vezanoj za Tate/La Bianca ubistva koja je kasnije prerasla u pretechu ovoga shto se danas naziva sapunica jer ovaj prichi zaista nikad kraja, uvek se neki novi navodni lesh pojavi, novi svedok, nova prekopavanja po tim ranchevima u Death Valley gde se shtekovala "Familija" pre i posle ubistava po Holivudskim brdima , a poshto sam pogledo bukvalno sve dokumentarce na ovu temu mogu da sudim skroz opushteno da je ovaj najbolji tj. najrealniji od sviju, naravno sao ukoliko ishta u toj prichi moz da se nazove realno uopshte. Jako, jako zanimjiva pricha, 90 minuta drzi paznju i vodi kroz prichu te zashto, te ko, kako, motivi, skriveni motivi, potencijalni motivi, terje zavere, ma ludnica jedna...al' najveci deo filma je naravno posvecen prichi iz ustiju samog Mansona jer se u dokumentarcu nalazi taj jedan jedini intervju sa Charljem gde su ga pustili opushteno da kaze sve shta ima a bez "duhovotih" i provokativnih upadica novinara/leshinara (novinari su nekad gori olosh chak i od policije, jbesh mi sve) kojima je uvek uloga da oni tu kao budu ta moralna strana priche a toga kod Mansona jednostavno nema, znachi ta pricha ne prolazi ni izokola, oni obichno tako pokashaju da ga kao spuste da ga poremete tim nekim sitnim podjebavanjima, da ga gistro-shatro zajebu da bi se publika zeljna osvete nasladjivala ali Charli tu uvek skrece prichu u neku totalnu balnalnu verziju svega i izruga im se pa na kraju to izgubi svaki smisao i tako im sjebe intervju..tako da se svaki intervju do tad a i posle zavrshavao jako jadno i nikad nikom nije poshlo za rukom da odradi intervju gde bi se Charli izrazio do kraja da bi ta publika zeljna svega barem pokushala da razume o chemu on to pricha kada kaze npr. "REFLEKCIJA", kada pricha o tome shta je A.T.W.A. i slichno...i da bre, ovde ima dosta referenci vezanih za naslov ovog bloga, znachi ABRAXAS je definitivno v hizici kada je ovaj dokumentarac u pitanju, pa eto josh jednog valjanog razloga iliti izgovora da se ovo pogleda jer o ABRAXASU moz samo se malo neshto prochita na internetu a ovde vidimo i deo te priche i na filmskoj traci shto je po meni prajs-LEEES. I Charli ovde pushten konacno posle 20 godinica HC zatvora da prvi put govori slobodno za javnost bez ometanja bukvalno BRILJIRA i totalno nas ubacuje u svoj trip razmisljanja tako da ono, OPREZ jbga - moz vas zaludi pa poludite ko ja - pa vam posle ochi rade ko kod ovog slatkog curetka dole i samo se kezite ko abnenormalni x))

I zaista tek posle ovog dokumentarca sam shvatio zashto na sudjenju nisu dozvolili Mansonu da svedochi pred porotom iako je njegov advokat insistirao a i sam Charli naravno. Navodno je bila ta standardna pricha za plashenje vechito istraumiranih amerikanaca da Manson ima tolko jaku moc manipulacije da bi uspeo da zavede chak i tu jadnu i napacenu porotu pa bi ga kao gistro ovi na kraju osobodili a to se ne sme desiti, shto je naravno tad bilo skroz nerealno jer je presudu doneo i bez sudjenja tadashnji predsednik SAD, chuven po svom izuzetnom moralu i pravdoljubivosti, Richard Nikson kada je najopushtenije izjavio za televiziju da je Manson KRIV iako sudjenje nije stiglo ma ni do pola. Moglo mu se jbga, tako da je skroz poremetio i ugrozio tok sudjenja pa bi ono pod normalnim okolnostima bilo u tom trenutku prekinuto a okrivljeni pushteni na slobodu do daljnjeg, ali poshto su zrtve "Familije" bile bogatashi sa Beverli Hilsa pa chak i jedna "velika" zvezda holivuskog glumishta u usponu i ta neka navodna elita koja je u Americi pa i svuda svetinja onda se to nije desilo. I naravno da se uvek moze napraviti i gori pokolj neke tamo sirote sirotinje iz LA crnachkih i white trash pregradja i da se prodje FULL nekaznjeno ali kada ti udarish na bogate, na ELITU zna se shta ti sleduje, drzava je uvek znala sa takvima i uvek je shtitila svoje najache stubove sistema i to skroz opravdano jer zna se chemu takvi sluze. Hleba i IGARA fazon brate moj, nema sa tim zajebancije. I onda je to tako moralo i biti, i sve se znalo unapred - i sve na fazon rekla kazala, znachi onaj javni tuzlac Vinsent Buglioshi koji je posle ogromne pare zaradio na bestseleru "HELTER SKELTER" nije imao niti jedan materijalan dokaz niti bilo shta protiv Charlija osim tih par izjava vechito drogirane dece koja su i pochinila taj zlochin shto im se ne bi priznalo ma ni na jednom drugom sudu jer su bili na hardkor halucinogenima mesecima unazad, ali poshto je pravedoljubivi chika Nikson koji je bash u tom trenutku imao taj omanji rat u Vijetnamu koji je prerasto u ZLO svih ZALA, to mu onda bash onako odlichno leglo da skrene malko pozornost javnosti sa REALNOG RATA na ovaj unutrashnji ra'chic protiv hipi omladine pa je zato lepo prelomio i rek'o da je Charli KRIV i pricha je bila zavsrhena a presuda doneshena. NA SMRT, NA SMRT, NA SMRRRRRT !!!

Al' da kao skratim jer sam pomalo pristrasan jer isuvishe znam o tom sluchaju i jako me nerrrrrvira kada vidim shta je skroz opushteno proshlo kod tog naivnog/zatucanog naroda u SAD, jer da su im ovi tada rekli da je Charli Sotona lichno oni bi i u to poverovali, mada naravno bilo je i toga i te terorije i danas postoje u nekim tamo glavushama. Nego da ja nstavim o filmu, znachi film povezuje tako neke sulude stvari pa stvara i jednu vrstu teorije zavere naravno sve to uz prizvuk zajebancije sa sistemom i drzavom koja je od te 69-e a i tokom celih 70-ih pa i delom 80-ih paranoisala chitavu naciju tim sluchajem tako da su od onoga shto je do tad za Amerkance bio Hitler, olichenje najcrnjeg ZLODNA, sada stvorili jednog tako hipi-zlotvora Mansona kao neshto najgore shto moze da snadje mirnog, vrednog, bogobojazljivog choveka iz srednje klase iz onih americhkih predgradja tipa Baltimor, Nju Dzersi i slichno gde kose travu onim kosilicama a pejper bojsi bacaju novine pred vrata u divljoj voznji bez kapi benzina - ako znate na shta mislim...i bogme uspeli su i te kako sebi da stvore novog "bugimena" za plashenje chitavih generacija a danas naravno zna se...vala i Charli malo da se odmori jer ga je 2001. zamenio Bin Laden naravno. Uostalom izvalite samo te naslovnice chasopisa i magazina iz 70-ih i sve ce vam biti jasno koja pricha se plasirala naplashenoj i napacenoj raji po SAD ionako sklonoj tim vechitim paranojama od svega i svakoga, te stizu Japanci te Rusi, pa onda onaj "kornjacha" rad, poznatiji i kao "sklupchaj se i pokri glavu" zbog vechite opasnosti od nuklearnog napada. Definitivno im nije bilo dobro, al' nimalo :


Na šta bi Čarli obično odgovarao nešto u ovom fazonu :
IMDB

"For forty years, Charles Manson has survived most of his life in what he calls 'the hallways of the all ways,' the reform schools, jails and prisons that have been his home and tomb. His thought was born in the hole of solitary confinement, apart from time and beyond the grasp of society. In his cell, he created his own world and speaks his own language: he has concluded that there is only the mind. This DVD will relinquish to you the extreme story of the killer of all killers: Charles Manson. From convincing his followers to move into the desert to train for the apocalypse, to leading a murderous crew through a string of devilish murders, you will see and hear from Manson himself of how he created a preconceived terror based on his philosophy of life. Manson claims that the so-called 'straight' world outside of prison is but an inverted reflection of the underworld in which he has lived. To him, the reality that presidents and law-abiding citizens accept begins in the hermetic alternateuniverse of criminals, cons and outlaws. Much as simplistic historians have dismissed Hitler's 3rd Reich as the overcompensation of a failed artist, Manson's vision of a holy war has been generally categorized as nothing more than the jealous rage of a spurned musician."



DOWNLOAD :
http://depositfiles.com/files/m1npv48ud

Šok Koridor - Kratki Filmovi 1 i 2

2 zasebne emisije iz februara 2005.

Related Posts with Thumbnails