Sunday, September 27, 2015

Drugi trejler za dokumentarac "Limunovo drvo" Branka Radakovića


"Priča o kultnoj muzičkoj grupi "Limunovo drvo" koju su 1977. godine osnovali u Beogradu Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović, a koja se raspala 1980. godine. Dvojica danas živih osnivača benda i njihovi prijatelji sa kojima su sarađivali, prisećaju se tog kreativnog razdoblja. Iako nisu objavili nijedan album, kroz svedočenja mnogobrojnih poznatih novinara, ličnosti iz sveta rok muzike i umetnosti, razotkriva se zbog čega je "Limunovo drvo" jedan od najvažnijih srpskih muzičkih sastava. Sve to, potkrepljeno je i unikatnim snimcima sa njihova dva koncerta (jedan je iz 1978. godine, a drugi iz 1979. godine) na kojima se jasno čuje neponovljiva energija i originalni autorski pečat."Malo (više) kasnim jbga ali to me naravno neće sprečiti u mojim nastojanjima da se isprati ovakva jedna zaista prejaka tema kao što je dokumentarac o Limunovom Drvetu. Inače film je već hit po festivalima diljem ex-YU, tako da nam ostaje jedino da se nadamo DVD izdanju ili nekoj BGD projekciji:

"Poznati autor nezavisnih filmova, multimedijalni umetnik i roker Branko Radaković koji od decembra 2013. snima dugometražni dokumentarac o kultnoj grupi "Limunovo drvo", ovih dana, objavio je da će taj film definitivno biti izmontiran do kraja juna.

"Cela stvar se malo odužila zbog toga što sam želeo delo za večnost, a ne samo projekat oko koga će trenutno da se digne prašina, što se u savremenom svetu često praktikuje. Mnogi mladi bi na prevaru i na tren da se proslave, a ne razmišljaju šta zaista ostavljaju iza sebe." - rekao je Radaković.

Film koji je dobio veliki publicitet u ex-YU regionu već na samom početku snimanja i na koji već dugo sa nestrpljenjem isčekuje publka, uskoro će izaći.

"Od početka rada na filmu, pa do sada, dobio sam dosta ponuda za razna učešća. Videćemo gde će se sve naći film Limunovo drvo. Za sada još uvek ništa ne bih da otkrivam jer sam obazriv i prema tome kako da plasiram film jer u svim porama zaudara neka neozbiljnost." - dodao je za kraj Branko Radaković.

Ovih dana objavljen je i drugi spektakularni trejler u kome se, sa izjavama o ovom bendu, pojavljuje, u svega 2 minuta, dvadeset i dve poznate ličnosti iz sveta novinarstva, rok muzike i umetnosti."


0 comments:

Related Posts with Thumbnails