Friday, September 9, 2016

Epilog: Pravi srpski psiho


Ko je imao tu (ne)priliku da pročita moju knjižicu "Abraksasov vodič za trte-mrte" verujem da zna o čemu se ovde radi. Ostali će valjda skontati, mada postavljao sam ja tu priču i na blog nekada davno. Dakle, konačno sam posle 12 godina saznao šta se tačno dogodilo sa mojim poznanikom Vobom koga sam sretao radeći na kantini zatvorske bolnice u CZ-u. I hvala Rastku Pocesti što me podseti pre neki dan na ovu skroz zaboravljenu misteriju. :)

- ovde čekaju na red da uđu u kantinu -

"Petočlano krivično veće Okružnog suda u Sremskoj Mitrovici ponovo je krajem prošle sedmice prekinulo suđenje Predragu Vinčiću (22) i njegovom maloletnom bratu N.V, obojica iz Inđije. Nastavak suđenja zakazan je za polovinu januara. Optuženi odgovaraju za trostruko ubistvo - Radeta Marjanovića (21) i bračnog para Tomislava (58) i Sofije (49) Pašalić, svi iz Inđije.

Tokom pretresa Predrag Vinčić je priznao da je sam počinio sva tri zločina i da njegov maloletni brat sa tim nema ništa i da zato ne može odgovarati za saučesništvo.

Po priznanju Predraga, najpre je krajem decembra prošle godine ubio komšiju Radeta Marjanovića, navodno zbog duga, zatim njegovo telo isekao sekirom i spalio u peći, zadržavši samo šake, koje je čuvao u zamrzivaču. Potanko je opisao i ubistvo bračnog para Tomislava i Sofije Pašalić, krajem marta 1996, navodno zbog duga njihovog sina. Ovaj zločin je počinio pucajući u nesrećne ljude pištoljem, a samo zahvaljujući bežanju sigurnu smrt je izbegla i njihova kćerka Mirjana (24).

U svojoj odbrani Predrag navodi da ga je na zločine navelo njegovo drugo JA, izvesni Vob, koji mu se povremeno javlja u telu i komanduje njegovim postupcima.

“Vob mi se prvi put javio u vojsci. Razgovarao sam sa lekarima, ali im nisam rekao za Voba, jer smo Vob i ja bili tada u dobrim odnosima. Kasnije smo se posvađali. Sada Voba ponovo duže nema. Otišao je nekuda. Možda je to zbog prevelike doze lekova u zatvoru”, objasnio je sudijama navodnu dvostruku ličnost Predrag Vinčić."


Komentar čitaoca nevezan za ovaj tekst:

"Uzas koji se dogodio je stravican i podseca na slucaj u Indjiji kada je nas sugradjanin Vincic, ubio dvoje odraslih ljudi, svojih dojucerasnjih komsija kod kojih je odlazio na rucak i sa njihovom decom se druzio, a svog druga i komsiju Marjanovica masakrirao i zapalio njegove ostatke tako da su roditelji unesrecenog decaka sahranili samo njegove sake. Telo je drzao izvesno vreme u zamrzivacu a za to su znali njegov mladji brat koji je oslobodjen optuzbi za saucesnistvo i njegova baka koja je zivela sa njima, a vesto je skrivala tajnu. Posle zamrzivaca, telo je Vincic zapalio. Otac Vincica je bivsi policajac i kada je saznao za ovaj stravican zlocin on je izvrsio samoubistvo.

Vincicu je data dijagnoza dvostruka licnost ili slicno, ne znam strucan naziv. Vincic je tvrdio da ga je Bob(lik iz njegove glave) naterao da to ucini. Njegovo asocijalno ponasanje je pocelo jos u osnovnoj kada je nastavnika povredio nozem. Sad je na lecenju u psihijatriskoj bolnici. Mestani mog grada se boje da ce uskoro biti pusten."

8 comments:

ricma madafaka said...

ajde daj link za celu pricu

son of man said...

Ma ovo je cela priča, a ja sam ranije imao neke skroz pogrešne rekla-kazala podatke.

Anonymous said...

Šta bi sa njim,jel' pušten?

Anonymous said...

ti ljudi su ziveli kod mene u komsiluku...divni ljudi...lik je dolazio kod njih na rucak... a priča se da su braća vinčic u americi (ne znam koliko je tacan podatak) kao i to da je mlađi brat sve znao ali ako oslobođen optuzbe ,te je dobio ogromnu ostetu od drzave...eto....znam sve...

Anonymous said...

Nije pušten i neće biti pušten nikad, zbog izveštaja iz lekarske komisije Specijalne Zatvorske bolnice u kome stoji da ima poremećaj u strukturi ličnosti, inače je sasvim normalan i ne uzima nikakvu terapiju. 100% pouzdani izvori. Inače advokat mu je Toma Fila. Redovno izlazi na vikende.

Anonymous said...

Pozdrav iz Indjije!

Glupost je sto je uopste pokusao da se izvuce na podvojenu licnost, mada me ne bi cudilo da je i uspeo obzirom kakvi su nasi psihijatri, mada je ocigledno da se radi o rodjenom ubici, hladnokrvan i kalkulisan. Neko ko boluje od DPD ne bi bio toliko organizovan i pokusao da sakrije i unisti dokaze, a pritom sacuva sake kao trofej, sto vecina tipicnih serijskih ubica radi. Tako da ocigledno je o kakvom tipu psihopate se radi. Zao mi je sto ne mogu da saznam vise o tom slucaju, cak ni moji sugradjani ne znaju mnogo... Al eto saznah za tvoj blog i tvoje iskustvo sa pomenutim...

Unknown said...

Sad ce mnogi reci da izmisljam. U specijalnoj zatvorskoj bolnici bio sam i ja do 2ö19. Celiju do Vinciceve. Pije terapiju kao i svi tamo. Jako se ugojio, 16ö kila. Dakle do 2ö19 nije izasao.
Boza

Bogdan said...

Nije, nije, terapiju uzima kao i svi

Related Posts with Thumbnails