Monday, October 31, 2016

Život je samo treptaj oka sa iglom zabodenom u zenicu


Ima neki sajt zove se Best Gore, tu odem da gledam kako ISIS-ovci kolju ljude, seku im glave, pucaju, raznose dinamitom, spaljuju, ali zalomi mi se i neki video meksičkih kartela koji seku glave motornim testerama. Zašto to radim? Neko će reći da sam bolestan, i OK, ja priznajem da jesam malko bolestan (kijavica), ali braćo ne u tom smislu, nikako u tom smislu. Takve snimke gledam samo i isključivo iz razloga da ne bi zaboravio koliko je život prolazan, da se podsetim kako lako može da se rikne, ma očas posla. A posebno ovde gde vidiš oči tih ljudi par minutima pred klanje. Neki deluju skroz preplašeni ali većina je totalno smirena kao da su se pomirili sa svojom sudbom kletom, jer šta se zapravo dešava pred smrt? Dešava se to da mozak počinje da luči gomilu nekakvih dopamina i ostalih serotonina, tako da si i bukvalno drogiran al' na najjače, upadaš u nekakvo stanja poput nirvane, jednostavno više nisi tu, posmatraš svoju smrt iz trećeg lica, sa strane, skroz ravnodušan. Om nama om fazon.

Ljudski mozak je tako ustrojen da te jednostavno brani od tog užasnog straha, a pored toga i totalno otupljuje čula da te što manje boli. Znači to je i bukvalno vantelesno iskustvo, jer svest beži iz tela logično se sklanjajući jer ne želi da to oseti i doživi. Ko je imao iskustva bliska smrti zna otprilike o čemu pričam, samo što sam na ovo dodao i neka učenja iz vedskih spisa starih preko 5000 godina. Dakle, ne treba se plašiti smrti, treba se plašiti da te u ovim tučama ne naprave na invalida pa ostaneš vezan za krevet, ko moj komšija koga su 1993. upucali s leđa u vrat pa se oduzeo skroz, znači živi tu na mom spratu a nisam video dečka 23 godine jer od tad on prezire život, nikog ne želi da vidi, i nikad nije izašao napolje, valjda mu bedak da ga vide u kolicima ili ko zna šta, uglavnom tu je a nema ga, ne živi mu se a mora zbog keve i ćaleta. Ma ne bi ja ni znao da je on tu da moja keva ne sretne povremeno njegovu. Dakle to je pakao a ne smrt. Smrt je samo tren, okončanje patnje materijalnog sveta. Jay!

5 comments:

Anonymous said...

Све што си рекао је тачно и лепо срочено,и да живот за неке људе може постати најцрњи пакао гори од саме смрти.А што се тиче Best Gore занимљиво је да на крају постоје линкови ка порнографским сајтовима вероватно да одређени посетиоци након што их пукне Адренал имају нашта да се истресу.Све то укупно је симптом умируће цивилизације,Рим је имао своје арене и гладијаторе,а ми Best Gore.

Anonymous said...

Ipak je drugo kada si tamo i kad proživljavaš to, i ja gledam te klipove ali ne može to da se poredi... oni su smireni jer su prethodno nedeljama, pa možda i mesecima bili zverski mučeni, zlostavljani, ponižavani, i onda im na kraju bude svejedno. Ali ima i onih kojima nije svejedno, baš sam skoro gledao klip na best gore gde lik guta knedle i znoji se kao u sauni pre nego što mu odseku glavu. Pritom su prethodno drugima odsečene glave, znači lik gleda u ove odsečene glave oko sebe i prestravljen guta knedle jer zna šta mu se sprema, zna da je sledeći.

Po meni je vešanje ili streljanje daleko humaniji tretman od dekapitacije, pa i spaljivanje na živo, davljenje ili zatrpavanje zemljom je bolje. Nema ničeg goreg od hladnog (često i tupog) noža koji će polako ali sigurno da ti odrubljuje glavu. Još kad se to snima, i znaš da ideš direktno na internet, pa gde ćeš gore.

E sad jbg lako je pričati o privlačnosti smrti, o tome kako je smrt najbolja stvar na svetu, kako oslobadja i slično. Ja ljudima koji to pričaju uvek postavim jedno vrlo jednostavno pitanje - ako ti je to tako privlačno, što se nisi ubio do sad? Mislim ako ti je prihvatljivo odsecanje glave i sve što ide uz to, a nemaš za šta da živiš i priželjkuješ smrt, onda je valjda najlogičniji izbor da uzmeš pištolj i pošalješ ga sebi u glavu. Ne bih nikog da uvredim, ali to mi nije jasno.







Svetislav said...

"Ja ljudima koji to pričaju uvek postavim jedno vrlo jednostavno pitanje - ako ti je to tako privlačno, što se nisi ubio do sad?"

Kao što reče Satan Panonski u onom dokumentarcu:
"Zato što će majka plakati."

ultra said...

I ja sam jedan od onih koji redovito prate Best gore site, ne samo taj nego i YNC i Kaotic. Nekako mi je najjači YNC. Zašto gledam? Nemam pojma iskreno. U početku sam se zgražao i skrivečki gledao i danima razmišljao o tome. Sad gledam bez beda i one najbrutalnije stvari bez ikakve reakcije. Najbizarnije od svega je to da je život jedna velika prevara, obmana. Ne postoji slobodna volja, mozak stvara iluziju slobodne volje i u skladu s tim vjerovanjem nastaju sukovi, kažnjavanje, linčovanja , mučenja itd. Netko nešto ukrade u africi, zatim ga linčuju, muče na najbrutalniji način, polome mu kosti i zapale živog. Bilo koji čovjek da je imao identičnu genetiku, identično poslagane atome i molekule u tijelu kao taj lopov i da je proživio identične okolnosti učinio bi isto to, ukrao. Apsurd je ovaj život.

Unknown said...

https://www.youtube.com/watch?v=CwmekQ4AAjk
zapalimo svijet

Related Posts with Thumbnails