Sunday, June 17, 2012

Black Tar Heroin: The Dark End of the Street (2000)


Director:
Steven Okazaki

HBO dokumentarac o mladim ovisnicima o heroinu na ulicama San Franciska. Pricha prati 4-oro njih tokom 2 godine, jako tezak film a samim tim i jedan od najboljih tj. jedini koji je to prikazao onako kako treba, znachi bez ikakvih propratnih komentara struchnjaka, ovih, onih, nego samo ta deca jer to su i bukvalno deca i njihovo prezivljavanje. Znachi prvi put na filmu mozete da vidite kako zaista izgleda zivot mladih narkomana bez ikakvog upeglavanja. Surovo realistichno i preporuchujem ga svima ma kolko tema bila muchna i teshka. Necu da pisem o situaciji kod nas jer ne moze to da se poredi a i chemu to pisanje i proseravanje kada nishta ne mozemo da promenimo jer je drzava direktno umesana. Ko sto rekoh nek proba ona dobitnica nagrade za hrabrost ili sta vec, ona Brankica shto budzi Insajder na B92 da se pozabavi ovom temom pa da vidimo dokle ce da dogura i kako ce da bude hrabra. Mangup je na tamo neke drumske mafije i pojedince, ajde sestro udari na narko-mafiju i drzavu pa budi hrabra. Zasto ne smes, pa zato, pa zasto bre, pa zato shto i ja radim za jednu od drzavnih televizija...i o chemu mi dalje da pricamo ? Moz' samo da gledamo ovaj dokumentarac da bar imamo uvida dokle to ide i da zamisljamo kako to tek izgleda kod nas gde je heroin nikad jeftiniji a ima ga gde oces a lechenja nema. Ali ko nema ovih problema, kome dete ili brat nisu narkomani, kome prijatelji, poznanici nisu umrli od overdose-a i svih propratnih akcija njega glava ne boli i njemu je sve ovo smeshno i taj kaze obichno : hteli ste da se drogirate, eto vam sad. To je tako i tu pomoci nema jer dok ZLO ne zakuca i na tvoja vrata neces se pobuniti, gledaces to sa distance, ali to nije vezano samo za ovaj problem, vec i za dushevne bolnice, za zatvore i jos mnoga sranja za koje ljudi misle da to njima ne moz da se dogodi nikad u zivotu, ali zivot je zaista chudo, no o tome sam vec dosta pisao pa necu se ponavljam. Znachi odlichan dokumentarac, chista 10-ka.

http://www.imdb.com/title/tt0221023/

"A documentary filmed in San Francisco, California from December 1995 to January 1998 when black tar heroin use, particularly among young adults, surged to record levels in the city. Looks at two years in the lives of five young heroin addicts, ages 18 to 25, as they face the perils of hard core drug addiction -- crime, prostitution, rape, incarceration, AIDS, overdoses and death."




13 comments:

Milijana said...

Samo da ti kažem, rss feed ne radi kako treba, vodi me na neku levu stranu kad kliknem na link iz Klip Folia. :)

son of man said...

E hvala na dojavi al sad kad bi ja jos znao sta je to rss feed i chemu to sluzi ? Ja to nisam ni podesavao nista verovatno zato ne shljaka. Aj raspitacu se.

Milijana said...

To ti je bre ono što me obaveštava svaki put kad ti izbaciš novi post (tekst). Ima i programčić za to. :)

son of man said...

Pito sam ljude, rekoshe mi sta je to al dzaba kad ja ne znam to da namestim. Nesto sam tu budzio al' ga izgleda nisam nabudzio. Uglavnom svaki dan ima nesto jer politika bloga je jasna A MOVIE A DAY, pise gore. :)

Milijana said...

Sad više ne radi, haha. Jbg. Nije to da bih baš znala "kad", već "šta" si okačio.

Ali nema veze, odsad ću ručno, neće me zaustaviti. :D

Anonymous said...

If you liked this, you'll like Dope Sick Love.
http://www.imdb.com/title/tt0451041/

You can find torrents of it easy enough but if you want to watch it quick:
http://www.youtube.com/watch?v=zllQkXfrjAk

- Russell

Anonymous said...

part1 ne radi :(

son of man said...

Evo skroz novih linkova.

CkoviNS said...

btw. blog ti je odličan!!

CkoviNS said...

Nikad probao dop ali i nemoram, imam već 3,5 banki i savršeno kontam koliko je heroinskim zavisnicima jebeno kad je i nama ostalima jebeno i nepodnošljivo...mada mislim da sam čudom skrenuo sa tog puta jer sam se jako ložio na sve to tako da ne smatram da se to meni nije moglo desiti...hvala ti puno za film "Pejzaži u magli"...meni i taj film deluje realistično...mislim taj njen kont zašto je ušla u sve to...znam da su dans stvari daleko pomerene surovije i sve to ali eto, u ono vreme sam se i ja osećao tako , muka mi je bilo od te neke prosečnosti, stereotipova...

son of man said...

Black Tar Heroin - new link !

son of man said...

Black Tar Heroin: The Dark End of the Street (2000) - NEW SINGLE RS LINK!

Contaminator said...

Nađoh ga na Pajrat Beju, odličan.

Related Posts with Thumbnails