Saturday, July 11, 2009

Krik (2008)

Director :
Dejan Zečević

27. jula će biti tačno 2 godine od notorious "jabukovačkog masakra", kada je pshički oboleli Nikola Radosavljević krenuo u krvavi pohod kroz svoje selo i iz lovačke puške ubio 9-oro svojih komšija, da bi na kraju, na groblju, pokušao i sebi da oduzme život. A setimo se, tog bolesno toplog leta 2007. su se desila još neka zaista užasna ubistva, setimo se i Novih Banovaca, pa onda ono ubistvo cele prodice u Žarkovu, itd.etc. Uglavnom jedna jako zajebana godina, a posebno gadno leto, pa evo i meni je ta 2007. donela samo užase, nezamislive horore, i sad kad razmišljam pa to mi je realno najgora godina u dosadašnjem životu, naravno uz '99, i period od 2002. do kraja 2004. Mada meni je cela ova decenija pogubna, pa i prošla, ja bi ako može da se vratim u 80-e, evo sve bi dao, a to malo morgen nažalost.

Nazad na temu, ovaj dokumentarni serijal koji je režirao Dejan Zečević, inače autor TT Sindroma, kol'ko sam ja upućen, su puštali već 2 puta na TV-u, al' kontam da ima i onih koji nisu TV fanatici ko ja, pa su umesto gledanja ovakvih "boleština" izašli to veče u grad ili već gde. Stoga - evo ga, i mislim da nema potrebe da pojašnjavam zašto se ovo ZLO desilo u Jabukovcu, nema potrebe da pišem o tome kako psihijatrijske ustanove ne rade svoj posao, da država ne haje za psihički obolele osobe na pravi način, i onda kad čovek tako pukne ko nesretni Nikola Radosavljević svi se nađu u čudu, i niko nije znao, niko nije odgovoran i slične vadilice, jer činjenica je, da su ga lečili na vreme on garantovano ne bi postao ubica, i ne bi danas imali toliko porodica zavijenih u crno, to je jasno ko dan.

Pa koliko bre ljudi ima u Srbiji sa istom tom psihijatrijskom dijagnozom pa nisu nikoga ubili niti nameravaju ?! Ali nažalost, u Srbiji, i ne samo u Srbiji, je sramota priznati da imaš psihički problem, a kamoli otići kod psihijatra, niko neće da se leči a bolesnih svuda, i previše, mada nije ni čudo da smo ko narod pukli psihički s'obzirom šta se sve dešavalo na ovim prostorima u poslednjih 20 godina.

Ko što sam pisao ranije, ako me sećanje ne vara, u Hrvatskoj ima zvanično 200.000 obolelih od PTSP-a, a kod nas bre ko da ništa nije ni bilo, ladno svi zdravi. I onda se neki još pitaju otkud toliko visoka stopa tzv. porodičnih ubistava u Srbiji, a bolnice nam više liče na štale i zatvore no na ustanove za lečenje, e zato. U svakom slučaju, skroz ozbiljan dokumentarac sa vrlo upečatljivo urađenom rekonstrukcijom, prvi ovakav u Srbiji, i iskreno se nadam da će ih biti još (dokumentaraca, ne ubistava). (147 min)


Doc about biggest mass murder in Europe, in 2007. No english subs.



DOWNLOAD :
http://www.megaupload.com/?d=K3JHP3O3

10 comments:

Anonymous said...

damn, ja preko rapida ne mogu nista da skinem...postoji li neki torrent link ???

son of man said...

Sad sam gledo, izgleda da nema jbga.

Anonymous said...

uzmi pa skidaj preko ovog programceta sto smo ovde dali JDownloader veruj mi nije ga tesko skontati

son of man said...

taj rad, evo linka za JDownloader a tu je i tutorijal, odlicno programce, ja ga bukvalno ne gasim ;)

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/search/label/2.%20JDownloader%20%2B%20tutorijal

Anonymous said...

ja bih da zamolim ako nije prob da se reupload ovo...ne mogu da ga nadjem nigde osim ovde...pozz :)

Anonymous said...

I ja se slazem sa coveko koji je napisao predhodi post.....Na internetu nema nikuda sem ovde....Molimo vas da ubacite nove linkove,jer su ovi mrtvi.....

son of man said...

Izvinjavam se momci, imao sam jebiga preca posla, al' nadam se da ce KRIK biti UP do sutra izjutra.

Anonymous said...

hvala puno.....veoma ste efikasni....

son of man said...

Novi linkovi za KRIK (2008) postavljeni.

son of man said...

Krik (2008) - novi MU link !

Related Posts with Thumbnails