Monday, November 1, 2010

Sean (1970)

Director:
Ralph Arlyck

Hehe, genijalno, skroz gotivan klinac od samo 4 godine koji priča između ostalog i o tome kako ponekad puši travu. Naravno, ovo bi delovalo zaista šokantno da ne znamo da se radi o 1969. godini i čuvenoj Haight ulici u San Francisku, gde ovaj malac živi sa roditeljima koji su naravno hipici. Klinac se zove Šon, i iz njegove priče možemo da zaključimo da je prilično naprednih shvatanja za svoje godine, dakle onaj mali Rastko, moj navodno najbolji učenik, je bre realno beba za ovog malog, i totalno zaostaje u gradivu. Pored priče o svojoj životnoj filozofiji, o ateizmu i tome kako ne podnosi policiju (a.c.a.b. buraz!), Šon objašnjava i kako je živeti u Haight-Ashbury distriktu u doba procvata kontra-kulture, međ' onim hipicima svih boja i rasa, koji su tih godina prosto nagrnuli iz svih krajeva Sjedinjenih Država, te bukvalno zakrčili ulice brdovitog San Franciska. Dakle, Rastko, sunce li ti žarko, obavezno da si pogledao ovaj 'shorty', jer veruj mi, propitivaću, nema više vrdanja i zajebancije, vreme je da batališ taj snobovsko-liberalski trip, i da se konačno prikloniš ekstremnoj levici, znači zajebi Čedu i ekipu, jer sve su to fejkeri, to si valjda i sam izvalio do sad, samo smrt političarima, smrt državi, i nek ide sve u pizdu lepu mater'nu ! (15 min)


"Filmmaker Ralph Arlyck interviews his neighbor, Sean Farrell, a 4-year-old living on San Francisco's Haight Street in 1969. Sean gives his thoughts on life in his home, a hippie crash pad, and casually mentions that he smokes pot, which caused this short film to become a national sensation."




Download :
http://www.multiupload.com/U0F3RXIL6A

4 comments:

Rastko Pocesta said...

Kao što sam rekao, sramota me je što sam s tobom ikad razmišljao ozbiljno da sarađujem. Ovakvi stavovi su sramni a za Čedu bih ti poručio samo to da je šteta što u ovoj bednoj državi nema više ljudi kao što je on, odavno bi bili deo evropske porodice pa bi i tebi bilo bolje. Ovako je sve nazadno pa i tvoji komentari. Ne spominji me više.

Rastko

son of man said...

Crni Rastko, pa čak su i ovi iz Peščanika provalili da je Čeda fejk, i odjebali ga, nadam se da ćeš i ti poći njihovim stopama, tj. siguran sam u to, ipak si ti slobodarski nastrojen, jer svi smo mi prošli tu liberalsku fazu kad smo bili klinci, a na kraju smo završili ko anarhisti, u mom slučaju nihilisti, veruj mi na reč, to ti je ko evolutivni proces.

Anonymous said...

Vas dvojica ste zaista impresivni.
Imate pozdrave iz Sarajeva...:))

Inace, tebi izuzetno hvala na svim ovim divnim dokumentarcima, i puno toga mudrog zboris, uzivancija je citati te...
Sto se Rastka tice...bolje Ceda nego 1389, Stormfront, radikali i slicni.

Aj u zdravlje...

Igor-Sa

son of man said...

Ma bre bolje ništa brate moj. Nego, ja i Rastko oba ratujemo, ne plač majko ako zaginemo! ;)

Related Posts with Thumbnails