Saturday, November 27, 2010

Raspakivanje: Svetislav Basara (2010)


Najveći živi srpski pisac, ali i najveći car sa ovih prostora, jer taj zaista ne jebe al' bukvalno nikoga, a o živoj sili da ne pričamo. Kontraverze vezane za njegov lik i delo su samo još jedan dokaz da je kraljina kakve nema u Srbadiji, i da je imao hrabrosti da promeni mišljenje ukoliko je skontavao da nije u pravu, a ne da se drži ko pijan plota bilo čega u životu samo da bi ostao dosledan sebi & shit, mislim, zajebi me sa doslednošću, jer "čovek se uči dok je živ gospođice Dobrila", objasnio nam je pokojnio Taško Načić još 1984. godine u filmu Davitelj Protiv Davitelja.


Književnik, suštinski panker, i jedini monarhista koga ja cenim, ali i jedini monarhista koji se gnuša nacionalizma i jebe mamu svim tim seljačinama iz "Guče", a njegovi spontani performansi po kafanama i drugim kulturno-okultnim mestima su već poodavno ušli u legendu, što reče jedan sagovornik iz ovog dokumentarca, Basara kao da živi svoje romane i sve te suludo bizarne likove, dakle moj čovek, my nigga, fanatik, ludak, uostalom ne bi njegovu sliku tek tako ko ikonu drž'o na blogu, a ako uopšte još ima tak'e face koja nije čitala ništa njegovo, nek proba sa Looney tunes, jer to je možda najbolji rolerkouster tog bahatog divljanja i ludila imaginacije, ali oprez, jer od toga zaista mož' se odlepi, uostalom pogledajte mene. Dakle, Branko Ćopić na nebu, Basara na zemlji, ako me kapirate šta 'oću da rečem. Bog bre, bog, Basara BOG, ali i Sotona bogme, i Sotona, o da ! Uostalom pogledajte ovaj TV dokumentarac i Overite se sami, dakle, OVER.


100 MB - FLV fajl, jebiga, nisam uspeo da ga konvertujem u MKV, ali opušteno šljaka u GOM plejeru. Znači, obavezno štivo za sve fanatike koji kol'ko tol'ko prate ovaj blog.

I Saw the Devil (2010)

Director:
Ji-woon Kim

Konačno jedan dobar igrani film u ovoj godini, Koreja opet kida. Od režisera A Tale of Two Sisters (2003), A Bittersweet Life (2005), i The Good, the Bad, the Weird (2008), najrealnija scena bodenja ikada snimljena, genijalno, rivju čitaj ovde. (144 min)


"Kyung-chul is a dangerous psychopath who kills for pleasure. He has committed infernal serial murders in diabolic ways that one cannot even imagine and his victims range from young women to even children. The police have chased him for a long time, but were unable to catch him. One day, Joo-yeon, daughter of a retired police chief becomes his prey and is found dead in a horrific state. Her fiance Dae-hoon, a top secret agent, decides to track down the murderer himself. He promises himself that he will do everything in his power to take bloody vengeance against the killer, even if it means that he must become a monster himself to get this monstrous and inhumane killer."




Download with english hardsub :
http://www.megaupload.com/?d=HTDUV6FW
http://www.megaupload.com/?d=JQL1N76R

Pass : deafsnake

Friday, November 26, 2010

GG Allin - Live In New Jersey - 28.8.1991


DOWNLOAD :
https://rapidshare.com/files/2249621625/GG%20Allin%20-%20Live%20In%20New%20Jersey%2028.8.1991.avi

Thursday, November 25, 2010

Prti Bee Gee - Sajmon Seez (Moskri) R.I.P



In loving memory of
Davor Bobić Moskri
1977-2005

Wednesday, November 24, 2010

Laibach - Opus Dei (1987)


Album: Opus Dei
Release Date: 23rd March 1987

Iako mainstream, genijalan album, dakle svaka pesma je ovde hit, i to na svetskoj razini. Posedujem naravno i ovo na vinilu, al' mi drhte ruke tako da nisam uspeo baš najbolje da uslikam unutrašnji omot, ali ako mi svrati šveca danas ona će to uraditi pa ću postaviti ponovo, pošto vidim da ih nema nigde na netu pa čak ni na discogsu, što me iskreno baš čudi. Dakle, album kojim se Laibach probio sa evropske na svetsku scenu, a sve ostalo je istorija.



01. Leben Heißt Leben
02. Geburt Einer Nation
03. Leben-Tod
04. F.I.A.T.
05. Opus Dei
06. Trans-national
07. How The West Was Won
08. The Great Seal
09. Herz-felde
10. Jägerspiel
11. Koža
12. Krst

Tuesday, November 23, 2010

Što sam čita vol.4

Kao što može da se primeti, svaki dan sve više širim svoje zazore i dijazepame delovanja, pa sam tako ovih dana zaš'o čak i međ' knjige kojima inače i nisam baš najskloniji, a što se nekima i nije baš svidelo, doduše nekima se nije svidelo ni kad sam krenuo aktivnije da postavljam i ovu "huligansku" muziku, al' šta da se radi, jer ko što sam već pojašnjavao ranije, ovaj blog nikako nije javno dobro niti bilo šta slično, i samim tim bilo kakva rasprava oko sadržaja nema ama baš nikakvog smisla, tako da možda sutra krenem da pišem i o video igrama, da otmem Mehu leb, mislim što da ne, da budem svestran, ko mali Rastko, multi-talenat. A to što u naslovu bloga piše DOKUMENTARCI, pa i na tarabi piše svašta, zar ne ? Uostalom, piše i Abraxas pa i 365, a to mož' da znači zaista mnogo toga, i sve i ništa, i dobro i zlo, sve u jednom, dakle sve je jedno, i vaistinu SVE jeste JEDNO, Oneness što bi rekla braća iz A.T.W.A-e.


A sad na temu, Deviant je biografska kniga pisana samo i isključivo za obolele fanatike, jer život i zločini Edwarda Geina i nisu tol'ko interesantni kad se posmatraju na duži vremenski period, jer ipak je on bio samo pitomi farmer iz ruralnog dela Winsconsina, koji nikog nije dirao, koji je čak čuvao komšijsku decu i igrao se sa njima, a i uvek je bio spreman da pripomogne komšijama oko bilo čega, i zato su ga meštani Plainfielda baš gotivili, a pošto je živeo skroz sam na svojoj farmi, komšinica ga je često pozivala da ruča sa njenom porodicom, dakle u suštini svi su ga sažaljevali jer je oduvek bio malo, što se kaže, sporiji, i nije se baš najbolje snalazio u društvu, npr. odgovarao bi samo na postavljena pitanja i većinom ćutao, tako da nikad nije imao prijatelje, zapravo jedini pravi prijatelj mu je bila njegova majka Augusta, ali je i ona preminula u decembru 1945. godine, kada je Edi imao 39 godina, tako da je ostao potpuno sam u svetu u kom se i nije baš najbolje snalazio, i upravo je ta osama ono što je aktiviralo njegovu pritajenu shizofreniju, i onda je logično usledilo ono što je postalo glavna inspiracija za čitav horror žanr kakvog ga danas poznajemo, jer realno, da nije bilo Edija ne bi bilo ni Hičkokovog Psiha ako ćemo iskreno, pa ni Teksaškog Masakra, i još gomile kultnih horror filmova, koji su 70-ih započeli tu ekspanziju. Znači, običnom čitaocu bi ova knjiga verovatno bila jako dosadna, jer taj bizaran deo priče zahvata tek možda trećinu teksta, dok se ostatak najviše bavi Edijevim životom pre i posle incidenta. E, baš iz tog razloga se Harold Schechter vodi kao najjači svetski true crime autor, jer pored toga što ne igra na senzacionalizam, ovde je uspeo da iskopa podatke koji datiraju čak i pre Edijevog rođenja, iako već poodavno ni u najavi nema živih rođaka, i da tako opiše čitav njegov život do najsitnijih detalja. Uostalom ne zovu Schechtera džaba da govori u svakom ozbiljnijem serial killer dokumentarcu, a kako sam načuo pojaviće se i u "Panzramu" Johna Borowskog, koji konačno izlazi sledeće godine na moju pregolemu radost. Dakle, ova knjiga vas neće toliko šokirati, kol'ko će vam pojasniti genezu Edijeve bolesti koja ga je pretvorila u grave-robbera, nekrofila, a na kraju i monstruoznog ubicu.


"Harold Schechter is a historian: he takes old files and yellowed newspaper clippings, and brings their stories to life. Deviant is about everyone's favorite ghoul, Ed Gein--whose crimes inspired the writers of Psycho, Texas Chainsaw Massacre, and The Silence of the Lambs. Schechter deftly evokes the small-town 1950s Wisconsin setting--not pretty farms and cheese factories, but infertile soil and a bleak, hardscrabble existence. The details of Gein's "death house" are perhaps well known by now, but the murderer's quietly crazy, almost gentle personality comes forth in this book as never before. As Gary Kadet wrote, in The Boston Book Review, "Schechter is a dogged researcher [who backs up] every bizarre detail and curious twist in this and his other books ... More importantly, he nimbly avoids miring his writing and our reading with minutiae or researched overstatement, which means that although he can occasionally be dry, he is never boring."

Monday, November 22, 2010

Up Front - Spirit (1988)




01. Once And For All
02. All Of Me
03. Our Best
04. Left Behind
05. Expression
06. Break It Up
07. Second Thoughts
08. What We Need
09. Foolhearted
10. One Step Ahead
11. Deliverance
12. New Leaf
13. Stand Tall
14. Decisions
15. Spirit
16. Something To Strive For
17. Live And Let Live

Sunday, November 21, 2010

Running Around Like A Chicken With Its Head Cut Off (1960)

Director:
Les Blank

Les Blankov prvenac iz 1960. godine, studentski film rađen pod očiglednim uticajem Ingmara Bergmana, posle koga je mladi Blank definitivno shvatio da su dokumentarci ipak mnogo jači rad od ovih igranih filmova, a pokazalo se tokom godina da je bio i te kako u pravu, jer Blank je sigurno najplodniji svetski autor kada su dokumentaraci u pitanju, jedino je Herzog uspeo da ga kolko tolko isprati. Dakle, živa legenda, pravi 'true till death' fanatik u onom, "mom" smislu.


"Les Blank's first student film, starring Les Blank, Gail Blank and Pieter Van Deusen. With hommáge to Ingmar Bergman's The Seventh Seal, the film that inspired Blank to become a filmmaker."


Relevant excerpt from an interview @ GreenCine:

Q: I guess that there is no better place to start than the beginning. What was the influence of Ingmar Bergman’s The Seventh Seal on your student film, Running Around Like a Chicken with its Head Cut Off?

A: Bergman’s Seventh Seal was the film that finally ignited my desire to be a filmmaker. Before that, I liked films but I’d never imagined there was a possibility that I would go into filmmaking. When I saw his film and experienced what I experienced emotionally, I figured that this was it. I had to head in this direction. I didn’t know what steps to take but I would work that out later. The scene where the knight taps the figure on the shoulder, he turns around and it turns out that it’s a corpse -- it made a big impression on me. That’s what I was getting at when I have a similar situation in my film.

Q: Did you first see The Seventh Seal when you were in college or when you were living in Florida?

A: I’d gone to college in New Orleans for four years and got a degree in English. Then I came to Berkeley to go to graduate school in English, thinking that I would keep struggling to be a writer even though, at that point, everything I submitted got rejected. If I failed at that, I thought that I could always teach English. But I was having trouble with my emotions. My first marriage had broken up, I couldn’t concentrate and I dropped out. I just bummed around trying to get work but no one would hire me. After I saw that film, I went to visit the theater department professor who I enjoyed when I was in my last year of school there. He told me that there was a new program in the theater department that offered a Master of Fine Arts in playwriting. All you had to do was write a play instead of a thesis and I saw this as a stepping-stone into film because I would be able to write stage plays and work with actors. It seemed more interesting than flying planes and going to war. It was between the Korean and Vietnam war. So I did that and, after two years there, I got recommended to go to the USC film school. I got a graduate fellowship there for two years.


Download :
http://www.megaupload.com/?d=JEFFLAI8

Saturday, November 20, 2010

GG Allin & the Murder Junkies - Raw, Brutal, Rough & Bloody - Best of 1991 Live (2004)

Uh, kako jak DVD, pojma nisam imao da je ovakvo nešto uopšte izašlo, jer sam se do sad susretao samo sa nekakvim skrnavim VHS snimcima koncerata, i onim jednim dokumentarcem Hated (1994), tako da me ovo totalno oduševilo. Na ovom DVD-u se nalaze kompletni snimci čak tri giga, u San Diegu, Čikagu i Atlanti, i to začuđujuće dobrog kvaliteta, što je vaistinu eksluziva kada je GG u pitanju. Pored prebrutalnih koncertnih snimaka, tu je i genijalan intervju sa GG-evom majkom, koja je tek faca za sebe, i gde ona ponosna, sa puno ljubavi, govori o svojim sinovima, ali nam i otkriva iz prve ruke na koji način je GG dobio svoj čuveni nadimak. Dakle, skroz suluda a ujedno i ultra-genijalna priča o kojoj sam već pisao pre jedno 2 godine, ali se to ne računa jer živa reč je ipak živa reč, tako da to jednostavno morate overiti, a za sve one koji i nisu baš neki fanovi GG-a, te nemaju nameru da skidaju ovaj DVDrip, postavio sam dole youtube klip, gde ide upravo ta priča o nadimku. I vaistinu, keva je skroz objasnila i pobedila. Dakle, MUST-MUST-SEEE!!! (110 min)


"After spending 19 months in the Adrian, MI Correctional Facility, GG Allin was paroled in March 1991. Back in NYC, the Murder Junkies were ready to carry out GG's Rock & Roll Mission. In the Fall, GG Allin & The Murder Junkies set out on their first US Tour. See for yourself why GG Allin will always be the undisputed leader of the scumfuc Rock & Roll underground."



Thursday, November 18, 2010

Fractals: Hunting the Hidden Dimension (2008)

Svi smo čuli za fraktale i sigurno nebrojeno puta videli kako oni izgledaju, evo ja čak imam jednog i na desktopu, ali šta su zapravo fraktali, to nisam baš siguran da svi znamo. Npr. drvo je možda najbolji primer, jer drvo je zapravo fraktal, naime, svaka grana je zapravo umanjena replika glavnog stabla, i tako dalje do najsitnijih grančica, takođe fraktale možemo videti i na Hindu hramovima, dakle jako zanimljiv dokumentarac, dokaz da beskonačno ipak postoji, i ja bih to odma' primenio na naš univerzum, za koji naučnici tvrde da i pored toga što je nezamislivo veliki, ipak ima svoj početak i kraj, a ja mislim da nema, jer ako bi po istom principu kao i fraktale, zumirali noćno nebo nekim ultra-teleskopom do beskonačno, svaki put bi dobili istu sliku, tj. zvezde svuda unaokolo. Naravno, ovo su neka moja lična lupetanja, ali ako su sve oko nas u prirodi fraktali, i ako smo i mi sami sačinjeni od fraktala, zašto to ne bi bio i svemir koji nas okružuje ?


"Chances are you've seen one and you just didn't realize it. Fractals are most recognized as a series of circular shapes with a border surrounded by jagged "tail-like" objects. NOVA's episode, "Fractals: Hunting the Hidden Dimension" is a quite interesting fifty minute look at the topic. The program, aimed at the average viewer does a fine job of explaining the background of fractals, first by beginning with the story of Pixar co-founder, Loren Carpenter's work at Boeing, developing 3D terrain from scratch using fractals. From there the program starts at the beginning with an introduction to Benoit Mandelbrot and his revolutionary work. The explanations are full of solid factual information but never talk above the level of a viewer who has some understanding of basic mathematical principles. Once the concept is presented the program spends the rest of the time showing how prevalent the fractal is in life.


For a program about a mathematical concept, "Fractals" is very engaging, showing how the process was applied to special effects as far back as the Genesis planet from "Star Trek II" all the way to the spectacular finale on Mustafar in "Star Wars: Episode III." I found myself astonished at how fractals were the source of the lava in constant motion and action during the Obi-Wan/Anakin fight. What is more amazing is when the program delves into practical applications such as cell phone antennas, and eventually the human body.


For the average person who enjoys watching NOVA or other science related programs, even on a sporadic basis, "Fractals" will prove to be a very worthwhile experience. The program is well produced, integrating talking head interviews (including some with Mandelbrot himself) with standard "in the field" footage. The structure of the program is very logical and never finds itself jumping around without direction. In simplest terms, this is a program as elegant as the designs it focuses on."



Download :
http://rapidshare.com/files/415452355/PBS.Fractals.Hunting.the.Hidden.Dimension.part1.rar
http://rapidshare.com/files/415452454/PBS.Fractals.Hunting.the.Hidden.Dimension.part2.rar
http://rapidshare.com/files/415452566/PBS.Fractals.Hunting.the.Hidden.Dimension.part3.rar
http://rapidshare.com/files/415452667/PBS.Fractals.Hunting.the.Hidden.Dimension.part4.rar

http://hotfile.com/dl/66296387/49a9059/PBS.Fractals.Hunting.the.Hidden.Dimension.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/66296447/6493ec4/PBS.Fractals.Hunting.the.Hidden.Dimension.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/66296248/acb012d/PBS.Fractals.Hunting.the.Hidden.Dimension.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/66296303/a3ad8d0/PBS.Fractals.Hunting.the.Hidden.Dimension.part4.rar.html

Wednesday, November 17, 2010

Dizzy Gillespie (1965)

Director:
Les Blank

"Rare images of immortal bebop jazzman Dizzy Gillespie as he talks about his beginnings and music theories and blows a lot of hot music on his famous bent horn."




Download :
http://www.megaupload.com/?d=YNKJD58T
Related Posts with Thumbnails