Saturday, February 12, 2011

The Stranger Beside Me (2003)

Director:
Paul Shapiro

Runtime: 89 min

Tražio sam ga, tražio, i konačno našao. Čast mi je da vam predstavim, najbolja ekranizacija storije o najzajebanijem američkom serijskom ubici, Tedu Bandiju. Odlično urađen film po još jačoj istoimenoj knjizi by Ann Rule koju upravo čitam, a koga zanima ovaj true crime masterpis tu je i PDF format, jer tek sad, čitajući ovu knjigu shvatam kakva kompleksna ličnost je bio Bandi, i koliko sam ga potcenio, jer bila je priča iz fazona - kakav je to serijski ubica koji vozi bubu, a zapravo je upravo to poenta, jer svi mi zamišljamo serijske ubice kao nekakve  ludake, frikove, vidno bolesne pojave kao što su Dahmer, Ed Gein, Geri Ridžvej i tako ti fiktivni likovi poput npr. Bafalo Bila iz Jaganjaca, i ne možemo uopšte da zamislimo da neka toliko "normalna", inteligentna, harizmatična i pozitivna osoba kao što je bio Bandi može da bude zapravo mnogo zajebaniji monstrum, koji ne lovi tamo neke low-life prostitutke i klošare, nego prelepe devojke sa koledža, koje su daleko teži plen, jer realno svaka budala može da navata prostitutku, uostalom zato mi  likovi poput Džeka Trboseka i Green River Killera nimalo nisu zanimljivi, i baš zbog toga je ovaj slučaj jedinstven, i samim tim daleko jeziviji od svih drugih., jer  što reče Bandi, "We serial killers are your sons, we are your husbands, we are everywhere. And there will be more of your children dead tomorrow.” Vaistinu. Inače, priča je skroz verodostojna, čak i glumac Bill Campbell dosta likom podseća na Bandija, tako da u nedostatku jednog pravog bioskopskog dokumentarca na ovu temu najtoplije preporučujem ovaj film. Znači, kome se svideo način na koji je urađen najjači serial killer rad, Killer: A Journal of Murder (1996), provereno će mu leći i ovo. Dakle, gledaj, ne oklevaj.

IMDB

"While working at a Seattle clinic for women in the 1970s, Ann Rule becomes friends with Ted Bundy. Based on a book by Ann Rule."



Download :
http://www.megaupload.com/?d=QV8RSX4S
http://www.megaupload.com/?d=0609406P
http://www.megaupload.com/?d=ZW2OEMGB
http://www.megaupload.com/?d=LIEP874N
http://www.megaupload.com/?d=JBLD7A6F
http://www.megaupload.com/?d=JY7TNOED
http://www.megaupload.com/?d=6N5PAIDX
http://www.megaupload.com/?d=MW9XIBF2
http://www.megaupload.com/?d=4AFF6BLS
http://www.megaupload.com/?d=SBZL1YMO
http://www.megaupload.com/?d=V14198WZ

6 comments:

Dejan Ognjanovic said...

drago mi je što sam pripomogo u lociranju ovog naslova: skino ga i ja, a nakon ove ocene požuriću sa overom!

son of man said...

Bolje se dovati knjige, veruj mi, mnogo jako.

Anonymous said...

jesi gledao ovaj : http://www.imdb.com/title/tt0284929/ glavni glumac je dosta dobro odradio poso' sonja sa bubom i sa pajserom u "kaseti" ili ispod sjedista...nebitno

son of man said...

Gled'o sam naravno, nije mi se svideo, i to mozda bas zbog tog antipaticnog glumca, Ted nije bio takav, Ted je bio cista harizma, sarmer, a ovaj iritira, olup'o bi mu taj pajsero o glavu. :)

Anonymous said...

Uredniče, veruj mi da nisi jedini koji već duže vreme traga za ovim filmom :)
Ipak, nisam ga skinuo, posedujem sporu internet konekciju, te me interesuje da li igde ima prevoda za film? Nažalost, moje poznavanje engleskog nije toliko dobro da bih ga mogao pažljivo odgledati i proanalizirati.

Hvala unapred.

son of man said...

Nema, trazio sam po svuda.

Related Posts with Thumbnails