Tuesday, June 10, 2014

Kako smo overili Glavu (07-06-2014)


OBILIĆ - Višnjička Banja, 07.06.2014.

Šta mislite, koji je to jedan jedini element Mendeljejevog periodnog sistema koji povezuje sve ove druge elemente čudnovatih nadimaka? Fikus, Beat, Boca, Kacmi, Kristina, Ljuba, Bangavi, Milanče, Jumba aka Zarubica, Mita Derok, Naum, Vukela, Maksto, Neđa, Bata Brada, Kum, Damir Dača, Šćepa, Ćomi Pančevac, Aca Acab, Matke, Milica i Pandža? Jebeno pitanje, zar ne? A posebno zato što se radi o čistoj hemiji, mislim studiro sam hemiju na PMF-u pa malo kao i znam o tome, doduše nisam se previše zadržao zbog nekih ličnih razloga, čitaj upisao faks da izbegnem neki jako loš rad, pa slučajno upisao hemijski jer je gistro lak. Ali za ovu jednačinu vam ne treba ni faks, jer nikakve ozbiljne škole vam tu ne mogu pomoći, treba vam samo ono bejzik znanje iz 7. razreda osnovne. Bravo, taj rad, tačan odgovor je naravno Steva Glava (Sg), jer to vam je jedan momak, da kažem jako zanimljiv, meni ubedljivo najomiljenija faca sa Lekinog Brda u plejadi visokorangiranih drugara, jer prošli smo zajedno i sito i rešeto, al' više kamenje, padajuće flajke, štangle i kašikare u čipsu, i to još od leta 1999, kao neki aftemath bombardovanja, iz pepela smo iznikli.


- izvaliti detalj na stepeniku -

I tako, Glava rešio da se ženi, sudbinu bi da promeni, jer do tad ga život baš i nije mazio, raznim zajebanim stazama je gazio, a što je najgore taj rolekouster još stao nije, jer se iza ugla Nikolica s Prikolicom krije. Ali ne brinem ja za njega, proćiće on i to, ma ko u banji malo duže da je bio, i izaći još i jači, jer logično, nije teška robija no Obilića navijači. Dakle, rešio naš drugar Steva da se ženi, devojku da veri, pa došo na skroz zanimljivu ideju da to uradi na mestu odakle je sve i počelo, na mestu gde smo se još ko đeca klisa igrali, sa raznom drugom đecom okolo se vijali. Mesto dešavanja, kapiram da ne pogađate, je stadion FK Obilića, danas hakovan od strane Fudbalskog Saveza Srbije za razne druge manifestacije, ali naš mali klub tu i dalje ima prolaz da igra svoje tekme iz 5. lige ludila. I ajde, šta ćemo, kako ćemo, ajde devojku da iznenadimo, ali cura je jbga iz Novoga Sada, iz grada gde ludilo i nasilje već uveliko vlada, tako da je i nije baš lako iznenaditi tim nekim romantičnim foricama za Beograđanke, no moraš prionuti, dobro razmisliti, sve osmisliti i na kraju smisliti, a opet ništa ne umisliti. Jebeno zar ne?


Kao što može da se vidi iz priloženih fotki, omanja grupica Vitezova i sadašnjih Vitezova omladinaca, skupila se na istočnoj tribini čudnovatog imena Arkan, ali mi braćo na Obiliću nismo bili još od 2006-e, dakle neki čak 8 i jače godina nisu kročili na stadion, naravno čast izuzecima, tako da je bilo jako čudno videti sve te ljude ponovo posle toliko pregaženih godina, sa suprugama i sitnom decom, ma kažem vam jako dobar rad. Naravno, nabavio Steva baklji i dimova za sve pare, i fino seo sa devojkom na tribinu preko puta a mi kao navijamo, a on je kao doveo da joj pokaže ambijent, gistro.


Kako to obično biva, na početku drugog poluvremena kreće ludilo, pale se baklje, dimovi, izbacuje se parola jako zanimljivog sadržaja, devojka gleda, dal' veruje, dal' ne veruje, to još nisam stigao da je pitam, uglavnom Glava vadi prsten, eno ga na kolenima, Milica pristaje, mislim, a što ne bi, mi proslavljamo u specifičnom "divljaštvo" stilu, i logično idemo preko ulice na Lekino Brdo na pivo, a neki i na vinjak, da se skroz to proslavi u stilu našeg brata Steve, jer to je jedna ljudina nad ljudinama, čovek koji je između ostalog krajem 90-ih bio i osnivač pa sigurno najjače podgrupe Vitezova - DIVLJAŠTVO, i svojim navijačkim akcijama hrabro branio naše boje širom Srbije tokom čitavih 10 godina i jače, to potpisujem.



A sad gledaj fotke jer govore mnogo više čak i od mojih reči, a moje reči su vala ko živa vatra, koja prži sve od pakla pa do raja, do svakog hooda i kraja, stižu Vitezovi Reda Zmaja, ulazimo bez pitanja, bahato, ko onomad, sečemo stvarnost na lucidne snove komad po komad, al' umem da serem, a, a? Nego, jel' nekog možda zanima rezultat tekme? E, tu vam ja zaista ne mogu pomoći jer ovo nikada i nije imalo veze sa fudbalom a kamoli tamo nekim sportom, jer kome je do sporta nek ide brate da trenira, al' to je već neka druga priča...ovo je naša. I za kraj, Steva se zahvaljuje svim drugarima koji su podržali ovu akciju u subotu,  dakle, jedan od sigurno najbitnih dana u njegovom životu. Znači, hvala vam svima, bićemo divlji dogod nas brate ima. Peace at war!






- puši kurac za tablu trodona -





- ko nekad -








0 comments:

Related Posts with Thumbnails