Monday, December 1, 2008

Izašao NEKRONOMIKON

Četiri godine pripreman i najavljivan, NEKRONOMIKON je najzad izašao iz štampe u petak 28.11.2008. Zbirka 20 najboljih horor priča H. F. Lavkrafta, na 608 strana, u tvrdom povezu, velikog formata (25 x 15,5 cm), sa bogatim, originalnim crno-belim ilustracijama ispred svake priče (autor: Nikola Vitković), i sa 96 strana unutra u boji (puni kolor, bogato ilustrovano).

Pored kompetentno odabranih priča, knjiga sadrži originalne, samo za nju pisane materijale: uvod, opširan pogovor o značaju Lavkrafta kao pisca, njegova biografija i anotirana bibliografija, kao i opširne napomene o imenima, mestima, bogovima i demonima iz njegovih priča. Sav ovaj propratni materijal delo je priređivača zbirke, Dejana Ognjanovića.

Knjigu je izdala firma EVEREST MEDIA (http://www.everest.co.yu ) a prvih 20-ak strana knjige, sa uvodom i ilustracijama, možete kao svojevrstan preview, u PDF obliku, preuzeti ovde: http://www.everest.co.yu/img/NekronomikonUVOD.PDF

Puna knjižarska cena je 1755 dinara, koliko je u BEOPOLISU. U ALANU FORDU je 1695 dinara. U BELOM PUTU postoji popust 15%, što daje 1492 dinara. Kod izdavača je popust 25% što iznosi 1300 dinara, i to je otprilike najpovoljnija cena za koju ovo luksuzno i obimno izdanje (težine 1kg i 55g!) možete nabaviti. Na sajtu izdavača imate kontakt za sve ostale nedoumice oko naručivanja i kupovine.

Kako nabaviti knjigu i sva ostala pitanja mozete postaviti priredjivachu Dejanu Ognjanovicu aka Ghoulu na njegovom blogu :

http://cultofghoul.blogspot.com/

0 comments:

Related Posts with Thumbnails