Wednesday, November 4, 2009

TV Junkie 2 : TV vodič za zaludne

Za sve dokone, zaludne i ostale mlade ljude pa i starije koji ne znaju šta će sa svojim bednim, patetičnim životima - evo kako sam ja to rešio. Dakle evo nekih hintova šta valja pogledati na našoj kablovskoj TV, naravno uz uslov da uveče ne izlazite napolje nego da samujete uživajući uz blagodeti ogromne, neiscrpne TV ponude. Znači umesto smrzavanja po autobuskim stanicama, glasne muzike po klubovima, noćnih autobusa i ostalih užasa koje nam nudi grad koga neki zovu i Beograd, morate se odlučiti za opciju prevremenog penzionisanja, tj. dobrovoljne apstinencije od izlazaka, od socijalizacije, od ljudi, i svih tih smarajućih društvenih igara, i okrenuti se sebi, a sebe okrenuti ka TV-u ili kom već ekranu. Jbga, možda ćete izgubiti prijatelje, devojku, dečka, ali ćete zato na drugu stranu i dosta profitirati, jer više neće biti razočarenja u vašem životu, ni ostavljanja, tuge, i sve ostale patetike, ma nema više ničega, mir božiji u dve reči.

Krenimo redom. Svakog dana, razume se, vesti na B92 u 18.30 pa onda Studio B u 19.00 i finiš sa pinkovim Nacionalnim Dnevnikom u 19.30, upoređivanje sve tri emisije, kolko lažu i to, i taman ubijanje vremena do 20.00 kada ili počinje neka politička emisija kao što je npr. Sarapin PROBLEM ponedeljom koji inače baš obožavam, i veliki sam Sarapin fan, mislim da je on car, najgotivnija faca na našim televizijama itd.

Znači ili tako neka short politička od čuku, ili Farma na PINK-u koju sam u početku odbijao da gledam sa gnušanjem a sad kad je ušla Bebi Dol koju izuzetno cenim prvenstveno kao pevačicu uvatio sam sebe da gledam i Farmu (koja vadilica), ali ne redovno jer zaista nemam živaca za sve one likove razne, naravno dok traje ta Farma pustim ton a igram igricu na kompu i to MANIC MINERA za PC, to mi ostalo iz veselih ZX Spectrum 80-ih godina i nikad je nisam završio pa mi sad trip, al' teška je - mnogo je teška, stigo sam jedva do pola.

I tako, taman prodje vreme do 21.00, tu ostavljam sve i bacam se u krevet da u miru gledam VB, odlična sezona ove godine za razliku od prethodne, tu se baš ono udubim i već je 22h, tu već može da uleti svašta, npr. Ćirilica Milomira Marića na Košavi ili Jugoslavova loša kopija nedeljom u 2 pod imenom INTERVJU sa Jugoslavom Ćosićem , a petkom ima i Olja Kovačević, i to se onda tako ostavi da krčka do ponoći, e tek posle ponoći se vata neki film ili dokumentarac sa kompa jer je TV ponuda tu slabija. Ranije sam više gledo HRT, al' od kad su ukinuli okultnu Latinicu slabo, naravno gledo sam i NA RUBU ZNANOSTI redovito ponedeljkom, a sad mi jedino ostade masterpis Aleksandra Stankovića Nedeljom u 2, i zaista ta emisija uz Utisak Nedelje i Sarapin Problem mi najjača, naravno još kad se potrefi gost to bude VR'.

E sad, što's'tiče filmova, tu sam malo konfuzniji, dokumentarci su logično redovni ali igrani filmovi mi prave problem, nemam koncentraciju za te duže forme, ali trudim se, nije da foliram. Sad sam npr. uvatio da gledam filmove u kojima igra James Woods, vaistinu odličan glumac, za ovih nedelju dana sam gledo The Onion Field (1979), Salvador (1986), Cop (1988), True Believer (1989), Casino (1995), i repriziro Videodrome (1983), i imam još 3-4 u šteku, uglavnom zanimljiva je to faca, naravno Killer: A Journal of Murder (1996) koji imam ovde na blogu, gde igra Panzrama mi je njegov najjači rad za sada, a kad budem pogledo sve onda ću da sudim globalno...

Da bre, zaboravih dokumentarne kanale skroz, mada dobro, to u svako doba dana da uključiš nađe se nešto OK, ja posebno obraćam pažnju na DISCOVERY jer tamo ide sad ono DISCOVERY Investigation gde četvrtkom puštaju MOST EVIL, mada to sam gledo, al uvek se valja podsetiti, i naravno SERIAL KILLERS od 21.50 gde ima materijala koje ni ja nisam vido...

4 comments:

uncafediarte said...

Zanimljiv repertoar.
Slazem se za emisiju Aleksandra Stankovića Nedeljom u 2.
pozdrav

Anonymous said...

ej imaš u subotu oko 9 ili 10 Bader Majnhof na rts1, ako nisi gledao do sada
pozdrav

Anonymous said...

vala jesi zaludan, brate, svaka cast :))))
a da uzmes neku knjigu u ruke? nije lose kao vezba koncentracije a i nauci se nesto :)

son of man said...

E to malo morgen, ja sam poodavno raskrstio sa knjigama, jer citanjem se povecava fond reci, a to bi barem za mene bilo pogubno. Naravno knjige na engleskom su izuzetak, al' za to treba para za narucivanje od preko.

Related Posts with Thumbnails