Sunday, September 2, 2012

Madness In The Fast Lane (2010)

Ultra bizarna priča o dve sestre bliznakinje koje uporno pokušavaju da izvrše samoubistvo izletanjem na autoput, dok čitavu dramu snimaju pandurske kamere. Posle par pokušaja jednu od sestara gazi prikolica kamiona i lomi joj nogu, a druga napada policajku koja pokušava da je zadrži na zemlji. Prvu odvozi hitna pomoć dok druga završava u muriji, da bi samo dan kasnije bila puštena na slobodu. Čim se našla na ulici upoznaje muškarca koga ubrzo zatim ubija nožem iz skroz nepoznatih razloga. Postavlja se pitanje o čemu se ovde radi, jer kad je ova mlada žena privođena ni na trenutak nije delovalo da je mentalno bolesna, što dokazuje i policijska kamera koja je snimala čitav proces. Isto tako nije jasno kako dve osobe mogu da se ponašaju totalno identično, i dal' se zapravo radi o suicide paktu ? Kako dokumentarac odmiče otkrivaju se detalji iz prošlosti koji samo postavljaju nova pitanja a ništa ne rešavaju. (48 min)

"In 2008, BBC cameras caught two Swedish sisters throwing themselves into traffic on the M6. Days later, one of them, Sabina, stabbed a man to death. The ensuing case documented here was complex and fascinating, raising questions about why Sabina’s mental health wasn’t properly investigated after her wild motorway dash, and what sentences are appropriate for the mentally ill."



7 comments:

TripAtBrain said...

jbt,ovi englezi imaju kamere posvuda!

Anonymous said...

Hvala za dokumentarac. Ništa luđe davno nisam gledao. Samo, potpuno je ostavljen utisak nedorečenosti. Ništa se ne zna. Gdje su odrasle sestre i ima li njihovo djetinjstvo neki odgovor na sve ovo? Šta je pozadina priče tj. zašto su odjednom ono uradile? Ne vjerujem da je čisto zbog bolesti... Zašto su išli u London i šta je bilo u onim torbama? Ludilo...

Anonymous said...

Link je mrtav! Molim za novi link!

son of man said...

Biće sjutra do podneva.

son of man said...

Madness in the fast lane - new link.

Anonymous said...

Fala!

son of man said...

Madness In The Fast Lane (2010) - NEW SINGLE RS LINK!

Related Posts with Thumbnails