Sunday, January 2, 2011

Never Learn Not To Love: A Collection Of Artists Covering The Music Of Charles Manson (2008)


Kao što sam obećao, nastavljam sa pričom o tome ko je sve i iz kojih pobuda obrađivao Čarlijeve pesme. Kada govorim o tim obradama, prvo što hteo ne hteo mora da mi naleti su naravno The Beach Boys sa pesmicom Never Learn Not To Love, naime Čarlijeva pesma se u originalu zvala Cease to Exist i bila je baš zajebane tematike, a i sam naziv je za to doba bio malo previše heavy, tako da su je Bojsi skroz opušteno preimenovali pa čak i prepravili sporne delove teksta, da bi na kraju od ozbiljne pesme napravili neki šlager il' šta ti ja znam, a pritom čak nisu ni potpisali Čarlija kao autora. Ovde moram da napomenem da se sve ovo dešavalo godinu dana pre Tate-LaBianca ubistava tako da to nikako ne može biti izgovor da se originalni autor muzike i teksta ne potpiše. Naravno, ni Čarli im nije ostao dužan tako da je Dennisu Wilsonu, bubnjaru Beach Bojsa, koji je zapravo i kumovao celoj ovoj akciji, komotno zaplenio uramljene zlatne ploče Beach Bojsa sa gajbe. Kao i prošli put ovde postavljam Čarlijevu originalnu verziju pod nazivom Cease to Exist, i obradu Beach Bojsa, Never Learn Not To Love, koja se pojavila na albumu 20/20 iz '69 godine, te procenite sami ko je tu koga zajebao.



Zadržao bih se još samo na pesmici GARBAGE DUMP koja mi je posebno draga, jer ovo kako danas anarhisti i ostali skvoteri skupljaju po djubrištima hranu koja je skroz OK samo joj je istekao rok za par dana ili npr. nije upakovana po P.S-u, to je Čarli izvalio još '67 među prvima ako ne i prvi, tako što je slao devojke u nabavku, gde su one preturale po kontejnerima iza velikih supermarketa, i za sve vreme boravka na Spahn ranču cela  tzv. Familija se bukvalno samo time hranila, jer to je zaista bila izvrsna hrana, ništa joj nije falilo, tako da je Čarli u pesmicu ubacio i ključnu liniju "YOU CAN FEED THE WORLD WITH MY GARBAGE DUMP", što je samo takva istina, jer dok su se na jednoj strani ogromne količine sveže hrane svakodnevno bacale, na drugoj su ljudi umirali od gladi, al' bukvalno, i to je i dan danas tako, ni 40 godina posle ništa se nije promenilo. Kultnu pesmicu Garbage Dump na ovoj tribjut kompilaciji predstavlja legenda GG Allin na samo njemu svojstven način, dakle kraljevski stil, i to ne mož' da omane. Obe verzije imate ispod.



Pored svih ovih istaknutih umetnika, tu je i neizbežni Marilyn Manson sa svojom verzijom Sick City-a, a Lemonheadsi su zastupljeni sa čak dve pesmice, na moju pogolemu radost, pošto ih baš gotivim, i drago mi je da su prepoznali prave vrednosti. Eto tako, pa uživajte !


01. The Lemonheads - "Home Is Where You're Happy"
02. Psychic TV - "Always Is Always Forever"
03. Red Kross - "Cease To Exist"
04. GG Allin - "Garbage Dump"
05. Guns N'Roses - "Look At Your Game, Girl"
06. Marilyn Manson - "Sick City"
07. The Lemonheads - "Clang Bang Clang"
08. The Beach Boys - "Never Learn Not To Love"
09. The Brian Jonestown Massacre - "Arkansas Revisited"

3 comments:

Fr@nKeIn$OuNd said...

someone murderer the link :(

son of man said...

Never Learn Not To Love (2008) - new link added!

Fr@nKeIn$OuNd said...

Thank for that ;)
"We are happy familly"

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EdtKLoUULms

Related Posts with Thumbnails