Thursday, March 17, 2011

Moonshine (2000)

Director:
Kelly Riley

Runtime: 22 min

Severna Karolina, još jedan white trash raj američkog juga. Priča prati Jim Tom Hendricka, čiču koji i dalje peče rakiju na old scool fazon, ali to nije bilo koja rakija, to je čuveni Moonshine u narodu poznatiji i kao White Lightning, jedna vrsta viskija a zapravo pre će biti rakije koja se pravi od kukuruza, i koja je u SAD ilegalna, jer od nje realno može da se i oslepi. Inače čiča Tom je kralj kakvog nema, on u svojim kolima poseduje čak i onaj aparat za duvanje kojim se proverava količina alkohola u krvi, tako da panduri nikako ne mogu da ga navataju kada vozi u pijanom stanju. Okultno, zar ne? Od njega dobijamo tačan recept sa sve tutorijalom kako se na DIY način pravi moonshine od verovali ili ne 70% alkohola, ej bre, 70% sunce ti kalajisano, pa tu si već od jednog gutljaja lešen, zar ne? Mora to da probam ako ikad odem u SAD, to mi je životna želja, bez zajebancije.


Sva domaća rakija koja se pravi kod nas bi u SAD bila ilegalna, samo što naša rakija ipak nije tol'ko jaka, jer ovo je bre ravno samoubistvu, ali i pored toga ako budemo hteli u evropsku uniju to će sve morati da se stavi van zakona, tako da će se i kod nas uskoro početi sa tim ilegalnim akcijama, živi bili pa umrli, tj. videli. Kao i kod nas, kad se peče rakija dođu svi da "probaju", pa je tu i jedan Tomov jaran koji je hrišćanski sveštenik a koji takođe voli da pravi moonshine, znači lud'lo, a sve to uz odličnu, zna se koju muziku. Must see!


"The legendary story of Jim Tom Hedrick and the process of distilling moonshine whiskey from corn mash. A taste of bootleg whiskey and Jesus, straight from the mountains of North Carolina. 140 proof!"


DOWNLOAD : 
 http://hotfile.com/dl/171352829/4626c5e/Moonshine_(2000).avi.html

10 comments:

Anonymous said...

ma ovo neki nas gastos 100%

nego znas li za onu kada je pater familias na samrti najstarijem sinu oporucio: "sine, i od sljiva zna biti predivna rakija" :D

Unknown said...

Јебено добар трип!
А овај ђаво за дување(мерење а у к) су му ундури и инсталирали, гарнат, јер уопште није правио срања под дејством... Без пролаза тог теста не може да упали ауто уопште, и мислим да оним неким акцијама са акумулатором и кабловима некако зајебе/заобиђе целу репресију. Цар матори!

son of man said...

hahaha, taj neki rad, nista ga nisam razumeo :)

irini said...

Matori je haos a svidja mi se i sto se zove skoro kao Jimmy Handrix, izvinjavam se za pravopis...

zakk said...

70% alkohola je 35 gradi, nije to ni ovde nečuveno ali jeste retko.

maare said...

podsetio si me na nesto legalno http://en.wikipedia.org/wiki/Corn_whiskey
dizajn pakovanja me oborio s nogu, mora da se proba :)

Alen said...

Najbolja je Domaća rakija, nema šta!!!

Anonymous said...

1 grad je 2,5%, tako da je 70% nekih 28 gradi. Kod nas je u Sumadiji redovna domaca ljuta od 23-24 grada, a verujem da prave i jace.

son of man said...

Moonshine (2000) - NEW SINGLE RS LINK!

Anonymous said...

please re-upload

Related Posts with Thumbnails