Saturday, April 16, 2011

Children of Crime: Mary Bell (1998)

Da li su deca ZLA ? Bogme deca i te kako umeju da budu ZLA, a posebno prema svojim vršnjacima i mlađima od sebe, po obdaništima i školama. E, a ako su deca u većini slučajeva jako okrutna u tim nekim predpubertetskim godinama kako onda opisati 10-ogodišnju devojčicu koja je zadavila dvoje klinaca od 3 i 4 godine, te na mrtvom telu ovog mlađeg urezala svoje inicijale makazama, zatim ga malo ošišala, i tako, isprobavala svašta, i zapravo se igrala sa mrtvim telom kao što bi se igrala sa lutkom.


Mesto dešavanja Scotswood, Engleska, leto '68. Izuzetno ljupka curica Mary Bell, što ćete moći i da vidite u dokumentarcu, je čak sa svojom starijom i pomalo retardiranom drugaricom provalila i u obdanište par dana nakon poslednjeg ubistva, gde su napisale poruke sa pretnjama i gde su bukvalno i priznale taj zločin, u fazonu kao ubijaćemo još, naravno nisu se potpisale svojim imenima ali je bilo očigledno da su to dečije škrabotine, tako da to niko nije uzeo za ozbiljno. Tu je naravno jos niz bizarnih akcija, koje ne bih da otkrivam da ne pokvarim ugođaj, samo ću reći da je samo suđenje bilo najbolesnije, jer kako suditi devojčici od 11 godina pobogu, i u koju ustanovu je poslati potom ? Ej bre, devojčica na putu da postane serijski ubica ?! Šta ju je to nagnalao da postane takva, kakva je to kombinacija genetike i uslova u kojima je odrastala, uticala na njen nezapamćen sadistički poriv, bez imalo osećaja krivice, jer ona se ponašala kao pravi matori psihopata ?


Evo vam samo jedan primer, tog dana kad je nestao taj mlađi klinac, ona se ponudila njegovoj mnogo starijoj sestri da ga potraže, a sve je navodeći na mesto gde je ležalo mrtvo telo deteta, i to samo da bi videla njenu reakciju. Neverovatna priča, i ne bi je nikako valjalo propusti, ovo poručujem čak i onima koji ne vole serial killer dokumentarce. A mene je zapravo velečasni Joe Coleman prvi inicirao svojim okultnim portretom Meri Bel (možete ga vidite dole), a o kome je govorio u dokumentarcu "Into the Night with Joe Coleman and Asia Argento", da se zainteresujem za ovaj slučaj, i nisam se prevario. Znači, zaista odlična istinita priča, i za nas koji volimo bizarno, ali može da bude i jako poučan dokumentarac, npr. šta sve može da se izrodi ako zapostavite svoju decu ili ih, daleko bilo, zlostavljate, kao što je Meri bila zlostavljana. Uglavnom, ovo je jedan od dva slučaja koji su šokirali Englesku pa i čitav svet, a gde su deca hladnokrvno ubijala mlađe od sebe. Jer kako je to lepo objašnjeno ovde, odrasle serijske ubice napadaju obično najranjivije osobe, da bi mogli da ih kontrolišu u potpunosti, znači, obično su to žene, a u najvećem broju slučajeva prostitutke, a Meri Bel je radila isto to, pa pošto je i sama bila dete ona je svoj plen tražila među  decom mlađom od sebe. Jebeno, zer ne ?

Mary Bell story on Trutv.com


Inače, konačno, posle skoro 2 godine, nabacio sam i AVI fajl ovog opakog dokumentarca, te koristim ovu priliku da se zahvalim Borisu iz Siska što me se setio. Hvala tebra i živ bio !


 - Mary Bell by Joe Coleman -

"On 25 May 1968, the day before her 11th birthday, Mary Bell strangled four-year-old Martin Brown in a derelict house. She was believed to have committed this crime alone. Between that time and the second killing, she and a friend, Norma Joyce Bell (no relation), aged 13, broke into and vandalised a nursery in Scotswood, leaving notes that claimed responsibility for the killing. The police dismissed this incident as a prank. On 31 July 1968, the pair took part in the death, again by strangling, of three-year-old Brian Howe, on wasteland in the same Scotswood area. Police reports concluded that Mary Bell had later returned to his body to carve an "N" into his stomach with a razor; this was then changed using the same razor but with a different hand to an "M". Mary Bell also used a pair of scissors to cut off some of Howe's hair, scratch his legs, and mutilate his penis. As the girls were so young and their testimonies contradicted each other, the precise details of what happened has never been entirely clear."


DOWNLOAD :
https://rapidshare.com/files/708548575/Children%20of%20Crime%20-%20Mary%20Bell%20(1998).avi

11 comments:

Anonymous said...

probaj ovaj program da spojis mp4, dzabe i relativno prosto, bolje od VirtualDub:
http://www.avidemux.org

make sure da imas sve potrebne codecs instalirane, ovaj je verovatno bolji paket od vecine:
http://www.cccp-project.net

son of man said...

Fala druze.

Anonymous said...

htedoh da se javim u vezi sa Holstom... i jos malo tzv. umetnicke muzike...
ne tereba propoustiti...

Sergei Prokofiev_Romeo & Juliet
http://www.mediafire.com/?sdymd8ndn8cawgk

a narocito:

Stravinsky | The Rite of Spring

http://www.mediafire.com/?ino527d1zl9f1e5


ODLICAN SI, SAMO NAPRED... nadam seda ti nisam smetao sa ovim mojim "ozbiljnacima"

son of man said...

Naravno da nisi, mora ipak malo da širimo horizonte, hvala tebra. :)

nasdvoje said...

jarane, dođe li mejl, poslah ti ga pre pet dana?

son of man said...

Naravno da sam ga dobio tebra, al' sam trenutno u žešćoj gužvi i frci oko ove knjige pa ne postižem jebiga...

maare said...

ok ok laganica. čim stigneš da se zapitaš "šta sad?", tad je vreme :)

Anonymous said...

I made a portrait of mary bell tell me what you think
http://www.fantome.cc

son of man said...

Awesome, I love it. :)
Can I use it sometime in different ocassion, of course I'll sign you ?

Alexei Luthor said...

How about James Bolger! See "Real Crime - James Bulger"

https://rapidshare.com/files/2824801146/Real_Crime_-_James_Bulger_A_Mothers.mov.zip

son of man said...

Children of Crime: Mary Bell (1998) - NEW LINK ADDED!

Related Posts with Thumbnails