Wednesday, November 18, 2009

Dope Sick Love (2005)

Director:
Felice Conte


Film prati dva zasebna para koji se razvlače po ulicama Nju Jorka, puše krek, rade heroin, i ono što je najzanimljivije ovde, snalaze se za keš na najrazličitije moguće načine. Od prostitucije, preko sitnih prevara sa računima, pa do fejk undercover cop akcija koje su me ponajviše oduševile. Zapravo ta jedna riba koja odrađuje bogobojažljive, preplašene ljude na foru je i hajlajt ovog filma. A i inače da bi se čovek drogirao heroinom i krekom mora da bude jako snalažljiv i sposoban, dakle to definitivno nije sport za svakoga, bez zajebancije.

Ovaj rad je mnogo jači od notorious Black Tar Heroin: The Dark End of the Street (2000) jer su ovde likovi nekako dinamičniji, specifičnih karaktera, a i starija je ekipa, iskusniji su, imaju preko 30, tako da je radnja skroz zanimljiva, mnogo je realističnije, znači odličan film, možda čak i genijalan, ma bre masterpis, proleti vreme ko ništa. I da bre, frka koja nastaje kad završiš gudru, stigneš u štek da se središ u miru, a onda izvališ da je nema al' nigde, e ta panika ne može da se poredi ni sa čim i to je jako dobro prikazano ovde, što se kaže - prvi put na filmu. Takođe kamera koja ih prati kao da nije tu, jako dobro usklađeno, ne znam kako su to odradili, uglavnom ta junkie spontanost je ufaćena na najbolji mogući način. Naravno, mnoštvo eksplicitnih scena svega i svačega a na prvom mestu gudranja also included. HBO. (87 min)


http://www.imdb.com/title/tt0451041/

""Dope Sick Love" is a really remarkable documentary made for HBO about two pairs of heroin addicted lovers roaming the streets of NYC. There is no narration and we never see any interviews with the subjects, the camera just follows them around, like a third eye, completely detached. The people being followed don't even seem aware that they're being filmed! (or, at least, they don't seem to care). The footage is amazingly candid. This is as real as it gets. The nuts and bolts of what its like to be on the street and addicted to heroin. We watch them score dope, shoot it, make up, hustle, and even impersonate cops to rob people, and about a million other tiny details that less observant documentary filmmakers would leave out."




Download :
http://rapidshare.com/files/291786514/dslnycj_.part1.rar
http://rapidshare.com/files/291786810/dslnycj_.part2.rar
http://rapidshare.com/files/291787062/dslnycj_.part3.rar
http://rapidshare.com/files/291786065/dslnycj_.part4.rar

4 comments:

Geoffrey Fleming said...

Great doc.

boki said...

Dobar je ko lebac...

hitmewithit said...

Wow. That really was quite horrendous to watch!
One of the best docs in this genre though, for sure. It was at times, like being there with them. scary shit.
Thanks a lot for posting!

Anaphylaxxya said...

Thanks.

Related Posts with Thumbnails