Saturday, March 12, 2011

ALL - Allroy's Revenge (1989)


Moj omiljeni album ALL-a, a ujedno i prvi njihov album sa kojim sam se susreo davne 1992. Naime, album mi je nabacio moj drugar Lesa, dok smo zajedno pohađali prvi razred 4. beogradske gimnazije. Tada su strani original CD-ovi bili baš realna retkost, ali Lesa ih je posedovao, pa bi mu ja tako davao kasete a on mi nasnimavao pored ALL-a i Bad Religion, Descendents, Suicidal i tako te bendove, i zaista, da nije bilo Lese, ko zna u kom pravcu bi ja otperjao, i kakvu bi muziku danas slušao. Dakle, Lesa kralj, bio i ostao. Uglavnom, te '92 sam se baš navuk'o na taj melodični HCpunk a posebno na Snuff i Descendents, dok mi se ALL tol'ko svideo da sam kasnije nabacio čak i 2 vinila, od kojih je jedan upravo ovaj album. A zipa sad još jače ludilo, ploču mi je '95 prodao jedan Hare Krišna monah, bakta Ognjen tj. Gaura Bhakta Vrinda kako mu je bilo duhovno ime, inače dečko koji je izbegao iz Sarajeva i sa sobom poneo samo ploče jer je do tad slušao isključivo hardkor i pank, čak je bio i na čuvenom koncertu Slapshot-a krajem 80-ih u Sarajevu, kada su lokalni đilkoši i nacisti u nameri da prekinu koncert bacili suzavac, te su momci iz Slapshota dovatili bejzbolke iz bekstejdža i uradili ono što se moralo uraditi. Inače, Slapshot su tih godina bili širom sveta poznati upravo po takvim akcijama, ali to ovi jarani očigledno nisu znali te im se obilo o glavu, i bukvalno se obilo. Nego, da nastavim gde sam stao, dakle, taj Ognjen je došao u Beograd i doneo ploče koje je na kraju morao da proda da bi nekako preživeo kao izbeglica, a potrefilo se da sam ja te '95 godine redovno visio u njihovom hramu u Ćustendilskoj tako da sam se našao na pravom mestu kada je prodavao ovaj vinil, i evo, i dan danas mi je to najdraža ploča, a bogme i najslušanija, o da. Pošto je ovo CDrip, ovde imate i dve bonus pesme kojih nema na vinilu, Hot Rod Lincoln i Carnage, i verujte mi na reč, ovde je svaka pesmica odlična, ali bih posebno izdvojio numeru She's My Ex, koja je bila veliki hit, i mogla se čuti svake nedelje na hardcore večeri na Akademiji tokom 90-ih. Nisam siguran kakva je danas situacija, dal' uopšte bilo gde u Beogradu može da se čuje takva vrsta muzike, možda neko ima informaciju, a ? No dobro, znači She's My Ex je bila i ostala nezvanična himna svih nas emotivnih mladića koji smo bivali ostavljani od strane zlih devojaka. Dakle, mnogo jaka stvar. Pored tog vanvremenskog hita izdvojio bi' i Scary Sad i samoubilačko-ljubavnu pesmicu Mary, ali i veselu numeru ali opet ljubavnog karaktera, Fool. Savršenoj izvedbi na ovom albumu doprineo je i ubedljivo najjači vokal ALL-a, Scott Reynolds, koji je nažalost '92 napustio bend. I vaistinu gre'ota za takav jedinstven vokal, gre'ota bre. E, da, obavezno obratiti pažnju i na pesmicu Bubble Gum, jer to je tek ludilo. Eto, toliko od mene, i previše za ovaj put.


She's my ex. I can't cross her from my memory
She meant everything to me
she meant every word she said
When she said, "I'll never love again. Be my ex until the end."
Cause I know I'll never feel this way again
She's just my ex

She's my ex. She marks the spot where I'm the weakest one
I can't expect she'll change her ways
can't accept the things she's done
She's just my ex. Nothing more nothing less but she'll always be my ex

She's my ex. Don't cross her path, she still belongs to me
She'll be my ex till I say when, till I get her back again
'Cause I know, I'll never love again. Never need another friend
And I know I'll never feel this way again
She's just my ex. Nothing more, nothing less but she'll always be my ex

She's my ex. She'll cross my mind a thousand times today
Still have a million things to say, guess I'm better off this way
Cause I know she'll never love again. She'll be my ex until the end
And I know I'll never feel this way again
She's just my ex. Nothing more, nothing less but she's still my ex

And I, and I, never kissed that face goodbye
Cause I, cause I, never stop to wonder why
She looks so pretty, she looks so pretty
And I know I'll never feel this way again
She's just my ex...



01. Gnutheme
02. Fool
03. Check One
04. Scary Sad
05. Man-O-Steel
06. Box
07. Copping Z
08. Hot Rod Lincoln
09. She's My Ex
10. Bubble Gum
11. Mary
12. Net
13. No Traffic
14. Carnage

5 comments:

xpat said...

oj majstore bas ti hvala sto postavi ovaj ALL a i sve ostalo na ovom tvom blogu koji ubija i koji vrijedno posjecujem i reklamiram po Grckoj a i sire...a sto se slapshota tice,nije to bas bilo tako dramaticno..jeste,pojavilo se nekoliko lokalnih skinsa,frustriranih cinjenicom da je u Sarajevu tada zivjelo 2 crnca pa nisu imali koga da mrze..i neko se od te pametne ekipe sjetio da u tom slapshotu ima nekih jevreja i onda su krenuli da zighajluju i prave sranja.to je preraslo u opstu frku,u kojoj sam i ja tad popio par samara zbog majice ded kennedysa,al nije da je bilo bejzbol palica i slicnog naoruzanja...jedino se sjecam da je ,cini mi se,basista nekog u nekom trenutku opalio basom i sve se brzo zavrsilo.do duse i koncert..elem kako god,zelim ti svako dobro i da nastavis da nas svakodnevno radujes!big up!

Anonymous said...

He, bih i ja na toj svirci. U frku su se umesali i momci iz predgrupe Charley's War a cini mi se da je bila i neka bejzbol palica kod njih. Ipak, mnogo mi je bio bolji koncert benda All, isto u Sarajevu 1990. u okviru Allroy Saves turneje. Svirali su tada jos u Zagrebu i Ljubljani.

Anonymous said...

pandzo brate, ja bejah na certu all u zagrebu. cert ko cert je bio dobar. ali jedna stvar je totalno luda i govori o tome koliko su oni bili tada popularni. nedelju dana pre all svirali su mdc u zg, iz bg-a je islo 3 njih, nedelju dana posle all u zg su svirali fugazi i tada je na taj cert islo (oko) njih 6, dve nedelje posle all svirali ramonsi i isao je samo darko dead idas (koliko ja znam). a na all je islo preko 20 nas! scary sad bwoy :) pozdrav Kicba

John Reynolds said...

Pa i na beogradskom koncertu Slapshota bila je tuča, doduše dok je još svirala predgrupa, Charley's War. Sećam se, nekom tipu je neko potpuno rascvetao nos, pa su ga privremeno skrpili - lepljivom trakom! I to onom čvrstom, plastificiranom. Ionako slaba poseta se tad skoro prepolovila pa je Slapshot gledalo možda 60-ak.

BruceX said...

uff pa napokon da nađe i da netko sa naših krajeva piše o ovom bendu koji mi je čak i bolji od descendetnsa,a to valjda jer sam All čuo prie,ja također iam taj vinil i bome se često vrti,prejeben bend i stvarno nevjerojatno kako je prošao toliko nezapažen u svijetu

pozdrav iz varaždina

dankec

Related Posts with Thumbnails