Friday, March 25, 2011

The Living Dolls (2001)

Director:
Shari Cookson

Runtime: 79 min

E, ovo je zaista jezivo, kakve serijske ubice, kakvi bakrači, evo ultimativnog zla, jer pedofili su realno mece dobrići za roditelje ove dece. Znam, neki će sad ovo povezati i sa malim Rastkom, ali Rastko je bre uzorno dete, dečko za primer, ponos i dika u odnosu na ono što ćete imati prilike da vidite u ovom dokumentarcu. Verujte mi na reč, ni genijalan igrani film Little Miss Sunshine nije uspeo da nam približi ovu pojavu u pravom svetlu, jer ovo je tol'ko bolesno da je čak i meni bilo mučno da gledam, al' bez ikake zajebancije.


Koji maltret preživljavaju ova dečica od samo 4-5 godina tokom tih kućnih treninga, pa to je užas, jer roditelji ko da ih spremaju za boks meč, ko one visinske pripreme, realni teror, nedobog nikom. Keva se dernja ko na vojnom poligonu a klinka je naravno pola ne razume, ko pravi dril. Zapravo kad malo bolje razmislim, ovo i jeste prvenstveno film o sick-sick roditeljima, a deca mu tu dođu samo kao objekat na kome te majke i očevi leče neke svoje komplekse i popunjavaju životne praznine, tako da na kraju ipak dolazima do toga da su ovde svi zajedno žrtve koje su upale u zamku ovog bolesnog sistema koji propagira savršen fizički izgled, modeling i ostale užase savremenog društva.


Pa bre, šta reći kad sam čak i ja sebe u'vatio pre jedno godinu dana kako kukam što sam nekad imao 70-80 kila a sad imam 120, iz fazona nijedna cura neće da me pogleda, izgledam ko Dejan madafakin Milićević, i onda sam kao hteo da smršam, gistro-šatro da se dovedem u red da bi bio "poželjan", jeo razne američke kupus dijete & shit, ali džaba, to jednostavno nije to, tako da sam na kraju shvatio, ko ga bre jebe, jer dok sam se gudrao pa logično da sam bio ultra mršav, i šta sad, opet treba da se navučem na neko sranje da bi izgledao OK ? More zaboravi, jer i ovi ludomili koje sad pijem su mi sasvim dovoljni, uostalom od njih sam se i nagojio ako ćemo iskreno, tj. od Litijuma sam se standardno naduo, a od Leponeksa sam non stop gladan, ko posle vutre, isti rad, mada taj Leponeks dosta i izbegavam, pijem ga samo kad sam u najdubljem onom Jabukovačkom bunaru bez puške. Doduše, ja sam dosta visok pa to i ne izgleda baš toliko strašno, ali da je bolesno, jes' vala, bolesno je, al' takva mi karma, šta ću, ku' ću.


I tako vam kažem, svi smo mi pomalo opsednuti svojim izgledom a neki smo i po više, i od toga se ne može pobeći, jedino da prihvatiš sebe takvog kakav si i da guraš dalje, s tim što je meni to ipak malo teže jer sam počeo rapidno da se gojim tek 2004. a pre toga sam imao ladno 70 kila, tako da mi tih dodatnih 50 kila smeta samo tako, uostalom zamislite da u teretani radite noge pa dignete 50 kila na ramena i tako šetate okolo naokolo, surovo, zar ne ? No, dosta kuknjave, vratimo se ovoj nesretnoj dečici.


Naša junakinja se zove Swan, ima 4 godine, i preslatko je detence, pravi mali anđeo u ne-pahomije smislu, ali kad je keva našminka i obuče to izgleda ovako kako izgleda, dakle tuga pregolema. I tačno se vidi da detetu uopšte nije do toga, da joj je muka, ali šta da radi kad je keva zapela. Inače, keva je provela 5 godina u vojsci tako da možete da naslutite koji je to militari trip i dsciplina. Pošto je pobedila na takmičenju za decu do 4 godine, keva je vodi na "turneju" po državama američkog Juga, da se oproba i na pravim takmičenjima sa starijom decom. Da zaključim, ako se neki dokumentarac može nazvati najbizarnijim onda je to definitivno ovaj, bez konkurencije.

IMDB

"Documentary about the subculture of child beauty pageants (usually restricted to girls no older than 5), showing the lengths to which some parents will go to ensure that their children win these pageants..."



Download :
http://www.megaupload.com/?d=0ZT708ME

5 comments:

Biljana M said...

Sve je to tacno kako si napisao, ali nazalost legalno. Mozda bi se mogla staviti neka zakonska tacka na sve to, ali cisto sumnjam sve dok tu neko profitira. Amerika je to.
A za lekove se slazem, iz nekog razloga sva ta hemija za smirenje, protiv depresije i slicno otvara apetit, a paralelno usporava metabolizam, pa em covek jede mnogo vise, em mu nije nidocega nego do spavanja. Pa kako se ne ugojiti?

son of man said...

Vaistinu Biljo.

Anonymous said...

Nešto slično je bilo i u Guči kada su cigani prisiljavali svoju decu tog uzrasta sa skoro gole plešu trbušnjake.

Irini said...

Ima emisija na nekom od kanala na ovom ?Total TV-u sto gledam u Grckoj iz nostalgije, e pa kad sam to videla prvi put , mislim samo takmicenja( a kud jos i pripreme za ista ) ,covece sta prave od rodjene dece, i o kojim uzrastima se tu radi, to bi sve trebalo na sud a tu jednu decu od kojih prave siguran socijalni problem , uzeti po zakonu od takvih roditelja...meni je to aplolutno ravnopravno sa svim drugim oblicima zlostavljanja maloletnika, al ovo su stvarno MALOLETNICI covece, pilici mali tek se izlegli...ne do ti bog takve kretene od roditelja.

Unknown said...

Glavno da su ti isti Ameri zagorčali život Nastićima zbog gluposti.

Related Posts with Thumbnails