Wednesday, August 24, 2011

The Bitch of Buchenwald (2007)


Trajanje: 79 min

Ovu curu verovatno već poznajete iz ne baš tako dobro urađenog dokumentarnog serijala "Most Evil Men & Women in History". U tom površnom i veoma kratkom dokumentarcu nažalost nisu tako duboko ušli u problematiku, pa je prava sreća da sam naleteo na ovaj rad. Takođe njen lik i delo je poslužio za niz sexploitation filmova od kojih je sigurno najpoznatiji Ilsa: She Wolf of the SS (1975). Inače, Ilse Koch mu realno dođe ko neka preteča Ed Gina, mada se njene akcije sa ljudskom kožom i lobanjama nikako ne mogu porediti sa radovima neprikosnovenog kralja horora, jer ipak je ona to radila u koncentracionom logoru, u kontrolisanim uslovima, gde joj se bukvalno sve moglo jer je naravno bila udata za upravnika, a Edi je to sve odrađivao solo, na svoju ruku, što se kaže, u skroz DIY fazonu.


Ilza je posebno bila poznato po svom ultra bizarnom običaju gde bi šetala po logoru i snimala logoraše sa dobrim tetovažama. Kada bi naišla na nekog takvog naređivala je da ga ubiju i oderu a od njegove kože je pravila tašnice i one akcije za lampe, na koje je i te kako bila ponosna, dakle totalno jedna sick lady. I da, ako sam dobro skontao Ilsa je jedina žena kojoj su posle rata sudili za zločine protiv čovečnosti, i naravno, razume se, osuđena je na doživotnu robiju gde je 1967. izvršila samoubistvo. Gre'ota vaistinu.



DOWNLOAD :
http://www.megaupload.com/?d=YNMOFIGI

2 comments:

Erwin Trommel said...

Preporučujem ti (kao i svima), ako nisi gledao, dokumentarac "Shoah", francuskog režisera Claude Lanzmann-a. Film, istina, traje skoro devet sati ali je jako zanimljiv i detaljan, a u njemu nema nijednog arhivskog snimka. Dakle, samo priče svedoka, uključujući i neke Naciste.

xpat said...

oi..los dokumentarac.jebiga,moro sam prokomentarisat,al ajde da iskoristim priliku da ti se jos jednom zahvalim za najbolji blog na svijetu.sta ces,mora ponekad i nesto lose da promakne...pozdrav iz atine!

Related Posts with Thumbnails