Tuesday, March 13, 2012

Neprijatelj (2011) aka The Enemy - with english subtitles


Director:
Dejan Zecevic

Runtime: 108 min

Definitely the best horror film made in Balkans in last 22 years. Totally unorthodox war-life story that happens around a small group of Serbian military de-miners working on fresh minefield in the center of an even more fresher PEACE during 1995. If you liked Korean movies G.P. 506 (2008) and R-Point (2004) from director Su-chang Kong, you will find similar work in this masterpiece, but in a pure & uncut Serbian way.

IMDB


"Story begins couple of days after the war has ended. A group of soldiers in charge of clearing the fields from mines discovers a man sealed inside a factory's basement. Mysterious man says he is 'ours', he doesn't feel cold, isn't hungry and only asks for cigarettes. As soon as he is brought along, people start disappearing, and the infighting begins. Who is the mystery man?"


"Neprijatelj je srpski film iz 2011. godine. Film je rađen u koprodukciji Srbije i Republike Srpske, uz manjinske koproducente iz Hrvatske i Mađarske. Sniman je na lokacijama na planini Kozari i u Beogradu. Finansiranje filma su pomogli Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština Prijedor. Film je svoju premijeru imao 6. marta 2011. godine na beogradskom Festu. Godina 1995, 7. dan mira nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Inženjerska jedinica deminira granicu između Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine. Svaki od vojnika nosi svoj teret ratnih iskustava i trauma, svaki se suočava sa strahovima na sopstveni način. Jedni skloni autodestrukciji, drugi srećni što su živi, treći katatonični posle doživljenih trauma, četvrti okrenuti molitvama, peti šali i smehu tamo gde im mesto i nije, neki snovima o povratku porodici, a neki okrvavljenih ruku i krišom napunjenih džepova pokušavaju se prikriti. Kao i na samom početku tek završenog građanskog rata, dovoljna je jedna iskra ludila, da se pokrene "perpetum mobile" sukoba i nasilja među prijateljima."


DOWNLOAD (ENG SUBS):
http://cramitin.net/2u4ppekhyund

3 comments:

SvarogTattoo said...

Gledao ga pre 2 nedelje na onoj nashoj shit Tv... Dugo nisam odgledao dobar film josh da je poludomaci,smo cu to da kazem,ovo pishem na prvu,a sad cu da bcim oko i na tvoj rivjuv... Pozdrav.

pragma said...

Wow, Wow, Wow! Pogledala sam ga sinoc, bukvalo ne trepcuci. Ovaj film,me je odusevio. Slazem se s misljenjem da je ovo nas najbolji horor u poslednjih 20 i kusur godina. Uradjen je vrlo kvalitetno, tenzija je perfektna, a tema je obradjena tako dobro da ce ga ukapirati i oni koji veruju, kao i oni koji ne veruju.
Apsolutno pogledajte!
Son of Man - THANK YOU!

ricma madafaka said...

Film od kog se najezis je The Film . Tihomir Stanic Satanic , maestralno

Related Posts with Thumbnails