Saturday, February 20, 2010

Deep Water (2006)

Directors:
Louise Osmond
Jerry Rothwell

 

Solo jedrilicom oko sveta bez pristajanja. Prva takva trka u istoriji čovečanstva odigrala se 1968-e na 69-u godinu. Učestvovalo je 9-oro takmičara ali je na cilj stigao samo jedan, dakle, borba čoveka protiv okeana, i to 1 na 1, i što je još surovije, borba protiv samog sebe. Priča se fokusira na Donalda Crowhursta, jednog skroz specifičnog lika, najfanatičnijeg od svih učesnika. Na put je poneo i kameru tako da imamo uvid šta se dešavalo za tih skoro godinu dana osame na brodu, a tu su i intervjui sa njegovim prijateljima i porodicom.

Kod kranjeg juga Južne Amerike Donald lagano prelazi u vođstvo, i negde kod Brazila, i pored upozorenja, prekida komunikaciju sa bazom, da njegovi suparnici ne bi znali gde se tačno nalazi, i tu počinje ludilo u pravom smislu te reči sa prejakim twistom pred kraj, twistom kakvog može da nam priredi samo stvaran život. Neverovatni prizori ledenog okeana, vodenih zidova, totalne izolacije, brutalnih emocija, ma genijalan film. Edgar Alan Po se ne bi postideo ovakve priče, i ako vam se svideo Solo (2008) e ovo je daleko jače, stotinama hiljada milja daleko. Oduvao me film, ostao sam bez reči, i ne znam šta više da napišem a da ne smorim, znači, pogledajte obavezno, jer ovo je dokumentarac kakav smo dugo čekali. (93 min)


IMDB

"Deep Water is a documentary film based on the true story of Donald Crowhurst and the 1969 Sunday Times Golden Globe Race round the world alone in a yacht. The film has received critical acclaim. The official poster quotes The Daily Telegraph, "A movie which will reduce the hardest of hearts to a shipwreck". The film won the Best Documentary award at the 2006 Rome International Film Festival and a commendation in the Australian Film Critics Association 2007 Film Awards."



DOWNLOAD :
http://depositfiles.com/files/jalhov0eo

4 comments:

Anonymous said...

Bad DVDrip (audio out of sync, etc).
Try this: http://rapidsharefilms.net/1345/rapidshare-deep-water-2006-limited-dvdrip-xvid/

son of man said...

Added new links.

son of man said...

Deep Water (2006) - new MU link added!

son of man said...

Deep Water (2006) - NEW LINK!

Related Posts with Thumbnails