Thursday, August 26, 2010

The Ultimate Guide: House Cats (1999)

Director:
Karen Partridge


Pošto bolesno-opsesivno obožavam svoje nestašno mače Skviki, nisam mogao da odolim a da ne pogledam ovaj dokumentarac, iako u principu zaista izbegavam dokumentarce o životinjama. I zato mi je izuzetno drago što se nisam prevario pri izboru, jer doc je skroz na nivou i bavi se isključivo kućnim, domaćim mačkama, dakle mačkama za koje smo i te kako svi vezani, i koje nas svaki dan uveseljavaju i čine naše živote u paklu podnošljivijima. Dakle, ko ima mačku ili planira da je uskoro nabavi nek obavezno pogleda ovaj Diskaverijev dokumentarac, neće se prevariti. Živele mačke ! (50 min)

"Covering the domestic cat in great detail, The Ultimate Guide: House Cats is both informative and humourous. Illustrated in detail are how man and cats have become companions over the last 4,000 years and how the cat has never really been domesticated even though we think they’ve been. The familiar Ultimate Guide techniques are used to demonstrate why they can see in the dark, why they can jump so high and why they land on their feet. Also, explore a house with a 150 foot cat path that runs through the entire house, hanging from the ceiling."

Download :
http://rapidshare.com/files/218537012/Ultimate.Guide.House.Cats.myTVblog.org.avi.001
http://rapidshare.com/files/218538544/Ultimate.Guide.House.Cats.myTVblog.org.avi.002
http://rapidshare.com/files/218537614/Ultimate.Guide.House.Cats.myTVblog.org.avi.003
http://rapidshare.com/files/218537885/Ultimate.Guide.House.Cats.myTVblog.org.avi.004

6 comments:

Anonymous said...

Macka se vezuje za mesto,dom kucu.Ona je tajanstvena ,samosvojna,ima ,,karakter''.
Nije obicna igracka jer se igra samo kada ona to zazeli.Veliko je zlopamtilo uvrede dugo pamti i tesko ih prasta.Ima zelju za slobodom ali se uvek vraca kuci.Vezujuci se macke prave specifican izbor-,,biraju'' emocijonalno nesigurne i sumnjicave ljude zato sto onda dominiraju u toj vezi.

son of man said...

Bravo, svaka cast za pojasnjenje, ziva istina, a posebno ovo oko emocijalno nesigurnih ;)

Anonymous said...

:))
generalni klise jeste da oni koji vole zivotinje vole i ljude.Ali medju ljudima cesto se susrecu i osobe koje su nesigurne u drustvenim komunikacijama ,pa medju zivotinjama ,kao svojevrsnoj zameni ,traze sigurnost.Tako da mnoge zivotinje imaju i simbolicku vrednost,posebno pas i macka .
sto se tice pasa oni su u jeziku simbola nacelo muskarca,za razliku od macke koja je nacelo zene.pas je najbolji covekov prijatelj,najcesce je dobrocudan,brzo zaboravlja,veci je emotivac od macke,poznati su slucajevi gde pas posle smrti svog gospodara ne retko skonca na njegovom grobu.
Pudlice obicno biraju zene jer su male ljupke igracke.Agresivne kakve su doge pitbul terijeri simbolizuju snagu i moc pa njih obicno odaberu nesigurne osobe za svoje produzeno ja

stAte_enEmy said...

sve to stoji lepo i sve.... al samo kad bi ja jos mogao nekako da raspakujem ovo :\...ziveli

son of man said...

Skini programče HJSplit i sve će ti se samo kasti ;)
http://hjsplit.en.softonic.com/download

stAte_enEmy said...

hvala ti puno!...ziveo...cheers :]

Related Posts with Thumbnails