Saturday, April 17, 2010

Project Grizzly (1996)

Director:
Peter Lynch

Ovaj dokumentarac je zanimljiv ponajviše u fanatičnom kontekstu, jer glavni lik, zvaćemo ga crvena beretka, još 80-ih biva napadnut od strane grizlija, ali uspeva da preživi, te mu pada na pamet ideja da napravi odelo otporno na takve napade. Naravno, takva akcija je totalno besmislena, jer to odelo je tolko teško da više podseća na ona old school ronilačka odela za hodanje po dnu, i čovek sa teškom mukom može da se kreće u njemu, tako da ne vidim konkretnu primenu, mislim, ko je lud da u tako nečemu 'oda po šumi čekajući da meda naleti ? Ne lezi vraže, upravo taj besmisao je najjači adut i čar ovog dokumentarca, jer da je pravio nešto svrsishodno, to ne bi bilo al' nimalo zanimljivo za gledanje, ali pošto se odlučio za ovu gladijatorsku akciju, full rispekt.

Ono što je najzanimljivije ovde su nebrojeni testovi vršeni u cilju da se ispita izdržljivost odela, pa tako naš akter biva premlaćen palicama od bande bajkera, obaraju ga deblima, gori u požaru, skače niz liticu, i vaistinu, odelo je što se toga tiče full, nema dlaka da fali s'glave, ali problem je u tome što ovaj jaran zapravo 'oće da pomoću tog odela promatra grizlije u prirodi, a ja nisam baš siguran kako bi grizli reagovo kad bi vido nešto takvo, pre mislim da bi pomiriso i pobego nego što bi ostao da se igra u cveću il' da jede med, il' koje već akcije medvedi odrađuju po šumi, jurnjava za zekom, premlaćivanje vuka and shit. Al' fanatizam pokazan ovde je zaista za svaku pohvalu. Ludilo ovog dokumentarca, naravno, ne bi bilo potpuno, da se finalni pokus, dakle finalni obračun, ne odvija u jednoj od nebrojenih kanadskih vukojebina u kojima caruje medved grizli, a gde nam crvena beretka pokazuje na konkretnim primerima kol'ki je manijak. I baš tu, u njegovoj ličnosti otkrivamo suštinsku genijalnost ovoga filma, dakle po ko zna koji put ponavljam, nisu životinje zanimljive, nego ljudi, jer medved radi ono što svaki medved radi, a čovek, čovek radi what thou wilt, zar ne ? (72 min)


IMDB

"The film documents Hurtubise's diligent work to improve his homemade "grizzly-proof" suit of armour, his efforts to test its resilience, and his forays into the Rockies to track down the grizzlies he dreams of meeting. The film manages to capture the humor of the project as well as its sincerity."

Download :
http://rapidshare.com/files/376323570/ProjectGrizzly1996.part1.rar
http://rapidshare.com/files/376323573/ProjectGrizzly1996.part2.rar
http://rapidshare.com/files/376365584/ProjectGrizzly1996.part3.rar
http://rapidshare.com/files/376365585/ProjectGrizzly1996.part4.rar
http://rapidshare.com/files/376453806/ProjectGrizzly1996.part5.rar

3 comments:

HEAVY said...

Prajsles!

Anonymous said...

"a ja nisam baš siguran kako bi grizli reagovo kad bi vido nešto takvo, pre mislim da bi pomiriso i pobego nego što bi ostao da se igra u cveću il' da jede med, il' koje već akcije medvedi odrađuju po šumi, jurnjava za zekom, premlaćivanje vuka and shit"
hahahahaha
zbog ove izjave cu odgledati ovo

Mr.Pexon said...

Snimci testiranja su čini mi se preteča jack-ass sranja itd.
i .. možda nema veze sa ovim filmom, ali .. cudi me da u kolekciju "weird-funny"(ili neku drugu) dosad nisi uvrstio i "Carts of Darkness (2008) ". Preporuka

Related Posts with Thumbnails