Tuesday, October 28, 2008

Ed Gein - The Real Psycho (2007)

Evo konacno i od History-a jedan odlichan dokumentarac. Nema sta puno da se prica : Ed Gein - dovoljno je reci da je ovaj covek solo izmislio sve te horor forice koje su kasnije korisceneu mnogim filmovima, znaci bez njega ne bismo imali ni Hichkokovog "Psiha", ni "Deranged", ni "Teksashki Masakr" pa ni "Silence of the lambs" i mnoge druge okultne horore tako da moze da se kaze da je ovaj chovek zapravo pravi realni tata slesher horora a reziseri su samo to prebacili na platno, jer bez njega ko zna u kom pravcu bi sve to otislo. I definitivno najbolji dokumentarac o njegovom liku i delu, naravno pogledo sam ih sve i ima jos jedan solidan "Ed Gein - The Ghoul of Plainfield" iz 2004. koji je isao kao bonus na DVD-u Teksashkog masakra ali ovaj je daleko sveobuhvatniji. Uglavnom prica je jako, jako zanimljiva jer ovaj tuzni i usamljeni farmer je bio zaista nesto posebno, nije bio zao chika ko npr. Albert Fish ili Chikatilo nego samo izuzetno bolestan (najtezi oblik shizofrenije) i vrlo usamljen chovek, jako vezan za majku koja je umrla i tek onda je poceo da ludi u pravom smislu te rechi, znachi skroz odvojen od stvarnosti, ali samim tim i jako mashtovit, chak moze da se kaze izuzetno umetnichki nastrojen jer to shto je on odradio, to nije mogo nigde da nauchi 50-ih godina, niti da vidi bilo gde pa da samo kopira ko sto to rade obicne serijske ubice, znachi vecina akcija su skroz autentichno njegove i zato je on meni jedan od najbitnijih likova u americhkoj istoriji jer zaista obozavam kvalitetan horor film. A i cela njegova zivotna pricha je pravo chudo. Jako tuzno, jako potresno, shokantno, jednom rechju : neponovljivo. Ed Gein jedan jedini real art of death masta'.

"Ed Gein is seen as one of the most weird and bizarre serial killers of the twentieth century, second only to maybe Jeffrey Dahmer. His crimes also inspired the movies Psycho, The Texas Chainsaw Massacre and Silence of the Lambs."


Evo malo o Ed Geinu al' nevezano za ovaj dokumentrac tako da ukoliko zelite pun ugodjaj ne gledajte ovih 7 minuta jer je ukratko sazeta prica a to onda nije TO :


DOWNLOAD :
http://www.megaupload.com/?d=DP1X98W4

3 comments:

Anonymous said...

prijatelju, reklo bi se da pass nije dobar.
pozdrav

son of man said...

Dobar je PASS, veruj mi, samo ako nece copy/paste probaj da ga uneses rucno ;)

son of man said...

Ed Gein: The Real Psycho (2007) - new MU single link!

Related Posts with Thumbnails