Saturday, August 28, 2010

DISINFO.CON (2007)

Jako poučno, zanimljivo i totalno drugačije od svega što smo imalu prilike da vidimo do sad, i ako je nešto ikada bilo okultno na ovom blogu onda je to upravo ovaj dokumentarac a zapravo snimak DisinfoCon eventa, koji se sastoji većim delom od predavanja i performansa prijatelja i članova kontraverzne DISINFO organizacije. Naime, Disinfo (The Disinformation Company) je osnovana 1996. godine i bavi se prvenstveno izadavaštvom counter-culture literature, a pojavom interneta počeli su da rade i sajtove pa i dokumentarce, i to baš ozbiljno, npr. oni su izdali Stupidity (2006), Endgame: Blueprint for Global Enslavement (2007), Iraq for Sale: The War Profiteers (2006), 9/11: Press for Truth (2006), pa čak i In Search of the Great Beast 666: Aleister Crowley (2009).

Ovaj ekstremistički hepening je održan 2000-te godine i trajao je verovali ili ne čitavih 12 sati, a na njemu su govorili Kenneth Anger, zatim moj omiljeni apokaliptični slikar i filozof Joe Coleman, onda Marilyn Manson, pa Richard Metzger, pisac i okultista, Douglas Rushkoff, umetnik raznih domena i teoretičar medija, Mark Pesce, jedan od pionira na polju virtuelne stvarnosti, Grant Morrison, crtač stripova i scenarista, i sada već pokojni Robert Anton Wilson, kultni pisac, filozof i borac za ljudska prava, i Todd Brendan Fahey, pro-LSD aktivista, te mnogi drugi likovi iz te priče.

E sad, logično da u ovaj dokumentarac nije ušlo svih 12 sati ludnice, ali su uspeli da izvuku najgenijalnije momente i da ih spakuju u 4 čuke ultra kvalitetnog materijala koji zasigurno valja pogledati, jer ko što rekoh, nešto ovakvo se ne sreće svaki dan, a i radi se o ultra RARE materijalu, dakle jedva sam ga iščupao sa jednog huba, ni ne znajući zapravo o čemu se radi. Malo je reći da sam bio oduševljen kada sam video Colemana i Angera na pozornici, znači skroz prajles materijal, a posebno će biti zanimljiv ljubiteljima okultnog. (210 min)

disinfo.com

"This Dual-Layer DVD contains an amazing four hours from The Disinformation Company's massive counterculture event in New York City's Hammerstein Ballroom. Highlights from the now legendary disinfo.Con event include appearances by Robert Anton Wilson, Marilyn Manson, Joe Coleman, Kenneth Anger, Grant Morrison and many more.

New York hadn't seen anything like this since the Nova Convention in 1978; a quarter century later Disinformation's keynote speakers Richard Metzger and Douglas Rushkoff ushered in a dizzying, day-long array of performances ranging from sword-swallowing to sanskrit chanting, interspersed with lectures and conversations with counterculture luminaries. Nothing beats actually experiencing an event like this in the flesh but this DVD comes pretty close to capturing the spirit of the counterculture as we lurch into the 21st century."

FEATURING:
- Kenneth Anger
- Joe Coleman
- Adam Parfrey
- Mark Pesce
- Marilyn Manson
- Richard Metzger
- Grant Morrison
- Douglas Rushkoff
- Robert Anton Wilson
- Kembra Pfahler & the Girls of Karen Black



DOWNLOAD :
http://www.megaupload.com/?d=ANWRKHEK
http://www.megaupload.com/?d=SSOE9QJ3

8 comments:

dejan said...

e hvala za ovo, ja ga imam u nekom jadnom rm formatu a slika je velichine grashka.
njihov sajt je genijalan, pratim ga godinama!
http://www.disinfo.com/

dejan said...

nece radi 3.rar 1.dela :(

son of man said...

Sad sam proverio i svi linkovi sljakaju ko bog, probaj ponovo...

dejan said...

radi via keep broken files :)

son of man said...

In WINRAR check the option KEEP BROKEN FILES like in the picture :

http://i27.tinypic.com/2juxk9.jpg

Anonymous said...

Bas kao sto si rekao - potpuno okultno!
Nateralo me da se vratim nekim starim knjigama i tripovima oko sajberpanka i kontrakulture.
Svaka cast na blogu - odlicni tekstovi i izbor materijala za skidanje.

Anonymous said...

splendid blog

son of man said...

DISINFO.CON (2007) - new MU links added!

Related Posts with Thumbnails