Sunday, January 1, 2012

Goli Otok (2011)


Režija:
Darko Bavoljak

Trajanje: 31 min

Najbolji dokumentarac koji sam gledao do sad na temu Golog Otoka, te progona IB-eovaca u Jugoslaviji posle '48. Pored robijaša Alfreda Pala u filmu govori i ponovno otkrivena ROCK zvezda (i bukvalno), Jovo Kapičić, koji je naravno opet pokidao. 


A inače, ovo što je narodni heroj Jovo popio dobrane batine pre neki dan u centru Beograda u svojoj 92. godini, e to mu je zato što je izdao svog najboljeg prijatelja iz mladosti, svetskog revolucionara, Vladu Dapčevića, te ga proglasio izdajnikom, poslao na Goli Otok a posle na kvarno kidnapovao '75 u Bukureštu, a sve u cilju da bi ga pravedni sud SFRJ osudio na SMRT streljanjem. Dakle, jedna pičketina i jajara od čoveka, beskurica i ulizica. 


I preuzimam punu odgovornost za napad na ovog metuzalema i udbaškog zločinca, i iskreno mi je žao što sam mu samo nagnječio lobanju, jer sam zapravo hteo da mu je otvorim, no biće još prilike, daće dragi Abraksas. Inače, obavezno pogledajte dokumentarac, zaista je relevantan a i pokazane su po prvi puta obe strane !






DOWNLOAD :
http://www.megaupload.com/?d=44VVOSTE

7 comments:

Werner said...

Pitanje je da li su Dapcevic i Jovo Kapa uopste bili prijatelji,iz njegove biografije,autora Slavka Curuvije se to bas i ne bi moglo zakljuciti.Dapcevic pominje jednu epizodu prije rata,kada se frakcija CG gorstaka vracala iz Beograda u zavicaj,svako prilozio nesto za put,sto u novcu,sto u naturi,jedino Jovo ni teglu tursije a kamoli jedne drahme da prilozi.Kasnije je sreo Kapicica seniora kako se fali raji da je njegov Jovo vratio svaki dinar kuci.Uvijek bi govorio "taj Jovo Kapa".Tu je i bitka za Pljevlja,gdje je Kapicic utekao,a jos bio komesar,kasnije pravdajuci to nekom depesom iz unutrasnjosti,ostavio Vlada i ostale da izginu.Kulminacije hipokrizije nastupa kod Cosica u emisiji,gdje kao fol kuka za svojim vojnicima koji izginuse kod Pljevalja.Hronicna picketina,ali kao ima prica da mu je Tito prastao fuck-upse sto zbog dodvoravanja a nesto i zbog toga sto mu je Kapicic prepustio Davorjanku Paunovic Zdenku

son of man said...

Pa pazi, ja sam slušao Jovu u jednoj emisiji, mislim kod Milomira Marića u Ćirilici, kad ga ovaj pita, kaže a zašto ste svog najboljeg prijatelja iz mladosti oterali na Goli Otok, na šta Jovo odgovara, mislite na Vladu Dapčevića? E sad, jbmliga, meni to zvuči ko dovoljan dokaz jer znam da je Marić jako dobro obavešten a i Jovo je potvrdio, mada Vlado npr. nije govorio o tome u ova dva filma ako se dobro sećam, ali da je Jovo rekao da su bili prijatelji dojaja, rekao je, e sad šta to znači u mladosti, to mož' svašta da znači jer su oni bili jako aktivni i pre rata. Pa bre Vlado se tuko sa Ljotićevcima na Pravnom u Beogradu pa dobio metak u glavu, jer logično fašističke jajare nikad nisu smele na fer, uvek su vadili neke noževe i sranja. Sisaljke. Ali pazi, ja to mogu da proverim u roku od dan-dva kod ljudi koji su bili bliski Vladi pa da ti kažem, nikakav problem.

Werner said...

Mozda,Dapcevic je itekako bio aktivan i prije rata.Uostalom,Vujisic,nacelnik milicije u tadasnjoj Zetskoj Banovini je licno nadgledao kako ga "obradjuju",kasnije je tog istog tipa sreo u Beogradu nakon rata,kako seta sa svojim sinom Pavlom aka Paja Cutura aka Milutin Topalovic.Sasvim moguce da su bili ortaci prije rata,jedino mi cudno to sto Vlado nijednom rijecju to nije pomenuo,a sa druge strane ne znam koliko treba vjerovati covjeku koji je opisao Goli Otok kao sindikalno odmaraliste a u svojoj knjizi ladno rekao za sebe da je najveca golootocka zrtva.Provjeri ako ti nije cimanje.

Werner said...

Bas uFatih jedno gostovanje Kapicica(ne kod Marica),stvarno ih ima buljuk,razgoropadio se Jovo,prava turneja,sljaka na raketnom pogonu.Cekao da komradi pomru pa da niko ne moze da mu doaka,jer da je lustracije ovo govno bi bilo u zatvoru.Pominje da su on i Vlado bili drugarcine sa Cetinja,da je trazio od Tita da ga vrati u partiju a onda na kraju dodao da je Vlado opasno bolestan covjek.Vladu je garant toliko bilo ogavna cinjenica da je nekad sa ovim bio blizak tako da nije to ni pominjao.Prva reakcija mi je bila da Kapa prica da su bili prijatelji cisto da zada onaj final insult posle svog onog zuluma,a i to je ona stara komunisticka mantra "ja cu svog najblizeg sjebati,ako ideoloski zaluta".

djura11 said...

Da li može re-up filma?

CrnaKrv said...

Ima li neko link do filma? Megaupload vise ne radi vec koju godinu

djura11 said...

https://www.youtube.com/watch?v=AXDkyR_MPBo

Related Posts with Thumbnails