Monday, March 23, 2015

Dosije: Gram, kilogram, tona (2015)


Director:
Janko Baljak

"Dokumentarno-igrani film "GRAM, KILOGRAM, TONA", nastao u produkciji Monte Royal Pictures. Scenario i režiju potpisuje Janko Baljak. Film se bavi mehanizmima organizovanog regrutovanja maloletnika u trgovinu drogama u Srbiji. Dvanaest mladih sagovornika, koji su na izvršenju kazni za ova krivična dela, govori o svojim sudbinama i donosi priču o ulasku u taj začarani krug iz koga se teško nalazi izlaz."


"Trade in drugs in Serbia (Balkan). Thirteen young people we spoke to, who are serving their sentences for this crime, are telling a story about the entrance into that vicious circle, and about how difficult is to find the way out of it."

Dokumentarac pogledajte na YouTube linku OVDE jer jajare iz "Monte Royal Pictures" brišu linkove pa pritom još i prete, jer navodno čuvaju autorska prava a film gledalo par miliona ljudi na TV-u. Kontam da su toliko alavi da žele da izdaju DVD ili tako neki sulud rad, jer sve ostalo je isuviše smešan izgovor kao npr. ona blesava priča o nekakvom festivalskom životu filma. Kakve bre to veze ima alo, pa valjda je bitnije da što više klinaca i njihovih roditelja pogledaju film nego da se uzme neki sitan keš na brzaka, jebote bre snimiš ovakav jedan skroz edukativan, poučan, ma odličan dokumentarac i onda još oćeš da zaradiš na kvarno, ko da nisi dovoljno keša uzeo od PRVE TV?! Kako vas bre nije sramota? Ma bre fuck copyrights, nosite se...

0 comments:

Related Posts with Thumbnails