Sunday, October 19, 2008

LEGENDE YU ROCKA - Zagreb 22.05.1987.


LEGENDE YU ROCKA - YU GRUPA, INDEXI, DRAGO MLINAREC, TIME, RM TOCAK I KORNI GRUPA - ZAGREB 22.05.1987.
 
Ko ceni vokal Dade Topica taj ce prepoznati ceo fazon, Meni je rani TIME (album iz '72) jedan od najgotivnijih rok bendova 70-ih a sa ovog materijala preporucio bih pesmu Tihomira Asanovica Popa u izvedbi Time-a "MAJKO ZEMLJO" jer KIDA. A tu je i prelepa hardrok balada "Da li znas da te volim", zatim INDEXI u originalu : "Balada", "Plima" i naravno "Bacila je sve niz rijeku" i YU GRUPA ima par bisera tipa "Kosovski bozuri", "Nona", "Sama", KORNI GRUPA sa Topicem na vokalu, okultna "Jedna zena" - to mora da se chuje jer Topic je bio i ostao nas najjachi VOKAL EVER . Tochak je solo pokido neku svoju rstva. I DRAGO MLINAREC chija pesmica je bila i ostala HIT. Najtoplije preporucujem ovaj LIVE album, ne bi ga dzaba stavljo na BLOG da nije sam VRH tog domaceg rokenrola 70-ih.

DOWNLOAD :
https://www.rapidshare.com/files/675238282/Legende_YU_Rocka__Zagreb_22.05.1987__2_Lp__1987_.rar

7 comments:

Anonymous said...

Sine ti stvarno umes da izaberes da"zaboli"!Ne mogu da verujem da si iscackao tu stvar "Majko zemljo",kao i da smo je mi gotovo zaboravili,znaci na to vristim i vracam se u davno proslo vreme ali zahvaljujuci tebi NEZABORAVNO ! A i "Da li znas da te volim" je jdena od najsladjih balada kad se tome doda mehki glas Dade Topica i naravno divna hrvascina u izgovoru ( podvuci ovo-nikad nisam bila shovinista...)OBOZAJEM!

son of man said...

Uh, reci mi...pazi pa ta pesma je meni uz "Za koji zivot treba da se rodim" sa prvog albuma TIME-a najbolja, najlepshe otpevana pesma Dade Topica jer on je meni i dan danas najjachi nash YU vokal ikada, ono chovek je bas svetski pevach, ima takav glas jbga. A ta pesma imam je i u originalu, to se nije pojavilo kao TIME vec je pomenuti Tihomir Asanovic POP koji je sviro i u TIME-u izdao to na svojoj solo plochi '74 gde su mu gostovali svi najbolji vokali SFRJ tada, i Josipa Lisac, i josh neki, naravno i Dado Topic sa pesmom "Majko zemljo", mora ti nabacim taj album u celini, jer znam da volish Josipu vise no ja, znachi samo mi baci dojavu "tamo" u kom ces formatu, jer pazi, jako je i ovako uzivo/LIVE jer su bas pokidali ali original studijski je TAJ RAD, znachi mnogo jako.
Evo ti postava cela da vish kakve sve THE FACE su nastupale na tom prvom Asanovicevom KULTNOM solo albumu :

TIHOMIR ASANOVIC POP

Majko zemljo (1974)

postava :
Tihomir "Pop" Asanovic / keyboards
Pero Ugrin / trumpet
Ratko Divjak / drums
Dragi Jelic / guitar
Mario Mavrin / bass
Braco Doblekar / congas
Petar Petej / percussion
Drago Mlinarec / guitar
Janez Boncina / vocals
Josipa Lisac / vocals
Dado Topic / vocals
Nada Zgur / vocals
Doca Marolt / vocals

Reeeeci... ;]

Anonymous said...

O da i "Za koji zivot treba da se rodim", pa to su stvari koje je greh ali GREH!!! zaboravljati.
Znaci nabaci par pesmica ili ako imas samo "majku zemlju" nema vazno, na pr. u MP3 ako moze i obican format za Windovs tj wav jel' tako, svejedno samo da ponovo cujem i da sluusam sluuusam do besvesti pa cu ja sebi narezati neki diskic, a zasad salji bilo kako bilo, EFHARISTO POLI, POLI, POLI, FILAKIA!!!

Anonymous said...

Jaoo nostalgije, ovo sam gutao kao klinac, a sad sam zakasnio, linkovi mrtvi...Kad bi ih neka dobra duša ponovo digla...

son of man said...

LEGENDE YU ROCKA - Zagreb 22.05.1987. - NEW LINK!

Anonymous said...

muchas gracias :-)

Anonymous said...

Hvala za snimak.
Inače imam i još čuvam originalne kasete i pronašo sam neki snimak na netu ali je ovalj bolji. Gledao sam reprizu u Beogradu. Jedan od 5 koncerata na koje sam bio i koga je itekako vredelo videti. Jedino nije valjalo to što je bio u Sava Centru i što se morao gledati ''na nivou'' iz fotelje ali je zato zvuk bio odličan.
Gledao sam i TV snimak iz Zagreba i velika je šteta ako nije sačuvan.

Related Posts with Thumbnails