Saturday, March 20, 2010

Blue Water, White Death (1971)

Directors:
Peter Gimbel
James Lipscomb


Dokumentarac koji je bio konkretna inspiracija Stivenu Spielbergu da snimi legendarni film Jaws (1975). Inače ajkule u vodi i međedi na tlu su mi najzajebanije životinje (ljudi su naravno van konkurencije), i jako ih se plašim, čak bi reko da je taj strah na granici sa fobijom, jer često sanjam kako me ganja beli medved, a ajkulu ne smem ni da sanjam jer od nje nema beganja, eto dokle to ide. Znači, čisto da pojasnim otkud ovo ovde, pošto inače ne postavljam dokumentarce o životinjama. Ko deca smo se nagledali i previše tih emisija na fazon "opstanka" i "belamija", tako da su mi sad mnogo zanimljivije ove ljudske životinje, tako da ukoliko bude još ovakvih radova, to će biti isključivo o međedima i ajkulama, mada ni ovaj film nije striktno u nature fazonu, dobar deo filma se bavi ljudima koji su fascinirani ajkulama, pa su onda tu i neki lovci na kitove, znači film se bavi više tim ljudskim ludilom, i aj' da lupim, arhetipskim strahovima. I ovo je prvi dokumentarac u kom je ufaćena velika bela ajkula u akciji. (99 min)


IMDB

"Peter Gimbel and a team of photographers set out on an expedition to find and Film, for the very first time, Carcharodon carcharias....The Great White Shark. The Expedition took over nine months and traveled from Durban, South Africa, across the Indian Ocean and finally to South Australia."



DOWNLOAD :
http://www.megaupload.com/?d=RAT8AQKO

9 comments:

Anonymous said...

Doesn't work. Part 1 is corrupted.

son of man said...

When extract in WINRAR check option KEEP BROKEN FILES.

Anonymous said...

vidis, ja imam problem sa passwordom...stalno mi prijavljuje wrong password, i sa winrar i sa winzip

son of man said...

Ukucaj pass i stikliraj keep broken files u WINRAR-u. Pijavice ti opet pogresan pass al' ce raspakovati fajl, ja prob'o.

Anonymous said...

probao i ja u medjuvremenu, i upalilo. hvala u svakom slucaju.

John Doe said...

wrong password and corrupted file? I have tried with the "keep broken files" thing, but is still doesn't work.

Damn...I really want to see the doc.


Thanks for a great site btw!

son of man said...

Check out the folder in which you've extracted movie, because even if it saiz "wrong pass" and CRC it will be extracted with KEEP BROKEN FILES option, I've tested it...

son of man said...

Pass is 101% OK, I tested it, so when extract in WINRAR check option KEEP BROKEN FILES. If that doesnt't work then I really can't help you, but for me it works. So, try...

son of man said...

Blue Water, White Death (1971) - new MU link added!

Related Posts with Thumbnails