Wednesday, June 8, 2011

Baby Bible Bashers (2007)


Director:
Amelia Hann

Runtime: 48 min

Još jedan uvid u to kako hrišćani, to ultimativno zlo koje i dalje vlada svetom, manipulišu decom. Naravno ovo nije tako dobro urađeno kao Jesus Camp (2006), jer je tamo priča mnogo surovija, ali i ovde ima dosta toga da se vidi. Dakle, ambiciozni roditelji guraju svoju decu da postanu propovednici. Inače, ovaj dokumentarac mi je preporučila još pre pola godine moja omiljena jaranica, Silvija Marić, koja je ujedno i honorarni saradnik ovog bloga, te predlažem da vidimo šta ona ima da kaže na ovu temu :

"Ovo je jezivo. Verski fanatici su jezivi i kada imaju sto godina, a u ovom filmu nemaju više od 10. Troje dece, dva dečaka i devojčica, od malih nogu su počeli da šire "Reč Božiju". Na samom početku dokumentarca postavlja se pitanje da li oni žele da postanu propovednici samo zato što su zaista pravi sveci u telima dece, kako to njihove porodice i fanovi tvrde, ili je ipak nešto drugo u pitanju. Dečak sa fotke dole putuje Amerikom i propoveda na ulici o pokajanju, o zlu u vidu abortusa, gejeva, alkohola, zatim o drugim religijama, i svim ostalim standardnim hrišćanskim smaranjima, i naravno, taj "posao" je nasledio od oca koji je čitav svoj život posvetio "bogu", te je kao odlučio da se penzioniše i pomislio da bi bilo kul da prebaci teret na sina.


Drugi dečak živi sa babom koja je očito tu imala ponajviše uticaja, a otac je ponosan jer mu je sin poznat i slavan, pa tako čak učestvuje i u onim njihovim čuvenim crkvenim "isceljenjima", itd, ali najjezivija je devojčicina priča, ona je sa propovedanjem počela, verovali ili ne, u trećoj godini. Naime, otac joj je bivši robijaš koji je doživeo "prosvetljenje" u zatvoru, tako da ju je indoktrinirao tim nebulozama još od samog rođenja, otkako je ispala iz mame. Ali ona nije kao ostala deca iz ovog filma, ona ne govori o tome kako ćemo svi goreti u paklu, jer smatra da nisu ljudi krivi za svoja dela već Sotona. Ovde dolazimo i do najbizarnijeg i najuznemirujućeg podatka, naime njihova porodica je tako koncipirana da majku smatraju za sluškinju, dakle tu je samo da kuva i pere, a oca vrhovnom osobom, glavom porodice, i on je devojčici bukvalno sve i svja, i što je najšokantnije ,ona  ladno u svojoj 10-oj godini spava sa njim u istom krevetu. Dakle, jako, jako bolesno, i jedini zaključak koji može da se izvuče posle gledanja jednog ovakvog filma glasi ovako : BIBLIJU BI TREBALO ZAKONOM ZABRANITI, ILI JE BAR DRŽATI VAN DOMAŠAJA DECE !"

IMDB

"Samuel Boutwell is a seven-year-old preacher. He takes his vocation to save sinners extremely seriously. Most Saturdays he stands in front of his local abortion clinic in Brookhaven, Mississippi and, Bible in hand, bellows: "Don't kill your child! Repent! God loves the little children!" He is one of three extraordinary children who feature in this week's Cutting Edge, Baby Bible Bashers, which follows the enlightening stories of these three of the Lord's "chosen children", and their relationships with God, their families and their congregations."



DOWNLOAD :
http://www.megaupload.com/?d=8WF1HZWX

6 comments:

Dinarski podtip said...

Površno, površno & površno!
I to od vas hteli bi-analitičnih. Pa, zar vam je mržnja toliko pomutila rezon da ne primetite da nije problem u Knjizi, već u glupacima koji je tumače. Nema dobre ili loše Knjige, već glupog i glupljeg čitaoca. Kud' ćeš veći rasadnik gluposti nego kod Amera sa sve njihovim roze-plavo propovednicima.
I to...


'Aj', Živeli!

son of man said...

hrišćanin, ajde molim te malo smirela, sledeći put ti neću odobriti ovakav komentar.

Dinarski podtip said...

Odobrio, neodobrio, blog je tu. A, i Knjige. A, i zmije i petlići... Sa sve klincima propovednicima.

Fokusirajte se na fenomene kao takve! Ne rasplinjavajte se sa stavovima.
Smirela...



Živeli!

Anonymous said...

http://www.blog.hr/print/id/1626933245/otkrivenje-neba-i-pakla.html

Yilot said...

Dinaro, problem je u knjizi.

Plutonium Product said...

ovo je tuzno, nije ni cudo da je u Americi mada nismo ni mnogo utekli

Related Posts with Thumbnails