Wednesday, June 15, 2011

Feast of Death (2001)

Director:
Vikram Jayanti

Runtime: 90 min

James Ellroy je čitav svoj život posvetio proučavanju nerešenih slučajeva ubistava, a na sve to ga je potaklo ubistvo njegove majke dok je još bio dete, a koje takođe do dan danas nije razrešeno. Inače, James je jedan od najpriznatijih pisaca crime fikcije u SAD, napisao je brdo bestselera među kojima je najpoznatiji sigurno "Poverljivo iz LA-a", ali je i jako kontraverzna ličnost u šta ćete imati prilike da se uverite u ovom zaista odličnom ali i nesvakidašnjem dokumentarcu. E sad, zašto ovaj dokumentarac totalno odudara od bilo kog drugog na sličnu temu ? Pa zato što je Ellroy uspeo da na jednom mestu, u jednoj prostoriji, okupi sve bitnije face, što iz policije, što iz medija, koje su se ozbiljno bavile po meni najmisterioznijim nerešenim pojedinačnim ubistvom tj. čuvenim slučajem Black Dahlia Murder, koji je protresao Holivud ali i celu Ameriku krajem 40-ih godina prošlog veka.


Činjenica na koji je način počinjen ovaj sigurno najbizaniji zločin 20-og veka, i svi oni sitni detalji za koje do sad nismo imali gde da čujemo, a bogme ni da pogledamo, jer igrani film Brajana De Palme The Black Dahlia (2006) nažalost veze nema sa istinitom pričom, dok dokumentaraca bukvalno nema, samo raspaljuje maštu svakog ko voli ovakve stvari. Tako da vam je ovo jedina šansa da se malo bolje upoznate sa slučajem koji je, priznajem, i mene šokirao svojom kompleksnošću, i koji će nažalost ili možda na sreću, zauvek ostati nerazjašnjen.

IMDB

"LA CONFIDENTIAL author James Ellroy surfs the death vibe from the Dallas assassination site of US President John F. Kennedy to the Hollywood intersection where Black Dahlia Elizabeth Short s mutilated corpse was dumped in 1948. Part procedural, part confessional, FEAST OF DEATH is an uncensored carnival ride through Ellroys dark places, conducted in fearless fashion by a teenage sneak thief turned celebrated author of crime books written in blood, seminal fluid and napalm. See Ellroy return to the location of his mothers 1958 rape and murder, which continues to haunt the Demon Dog of American crime fiction 50 years after the fact. See Ellroy on a profane trip down memory lane to the scenes of his boyhood crimes and misdemeanors. See Ellroy in skull sessions with LAPD cops and journalists as they name a suspect in the unsolved Black Dahlia case."



DOWNLOAD :
http://www.megaupload.com/?d=40F2XKEM

2 comments:

Jorge A. Trejos I. said...

Great! i was haunting this one down!!!! you ROCK!

Anonymous said...

Hvala!!

Related Posts with Thumbnails