Friday, May 11, 2012

Divine Trash (1998)

Director:
Steve Yeager

Ko tripuje Watersa taj spoznaje i Mansona pa i Richarda Specka. Pitate se kake to sad veze ima. E jbga ima, a ko zna prepoZNA. Nego dosta talasa, pogledajte ovaj dokumentarac i budite "blazeni". Dzon Woters i Divajn, tata i "mama" najjachih filmova i jedni od najznachajnijih pokretacha globalnog ludila na svim nivoima.

Mom jaranu Collapsu mogu da zahvalim shto me nagovorio da pogledam svoj prvi Watersov film jer uvek sam znao za te sulude akcije al' sam bio nekako lenj, mrzelo me bre da zivim a ne sad da gledam josh pritom i tamo neke trash filmove, al' brt Collapse bio uporan : gledaj , gledaj ima zashto, i ja reko aj da vidim, i otad znachi sam se nauvuko al' ko pashche na te filmove jer sam prepoznao mnogo meni i ne samo meni bliskih akcija, znachi to ludilo iz tih filmova to je bre TO, ta neka beskompromisna sloboda o kojoj svi kenjamo a nista ne preduzimamo. Taj over-acting, pa parodija na sve i svja do najgrdjeg ruganja svemu, silovito duhovito a opet zeshce zajebano i surovo istinito.

Ovaj DRTI SIK dokumentarac koji je radio Watersov drugar iz mladosti, a ujedno i sam glumac sitnih uloga u par njegovih filmova pa i u Flamingosima, govori o ranim Wotersovim radovima od "Mondo Trasha" preko "Multiple Maniacsa" pa do "Pink Flamingosa" kome je posvecen i najveci deo ovog filma sa eksluzivnim snimcima sa snimanja ovog okultnog filma. Male pare a zezanje do bola. SMRT Holivudu, femili muvisima i te akcije a zivio Baltimor. Jedino mi zao shto nije obradjen i "Female Trouble" inache moj omiljeni Watersov film al' ajd sad...uglavnom prajsles, pogotovo delovi o Watersovom detinjstvu pa i razgovor sa Divajnovim roditeljima koji nikad nisu ni pogledali Pink Flamingos iako im sin tu pokido, kao bio im bedak jer su relativno konzervativni stariji ljudi, i tako...isto najjachi deo kad pitaju Watersa dal' mu je Worhol idol pa im on onda objasni neke stvari a vezano za sam pochetak rivjua al' kao necu da spojlujem i ubacujem 4 auspuha i felne.

IMDB

"The life and times of Baltimore film maker and midnight movie pioneer, John Waters. Intercut with a 1972 interview of Waters are clips from his first films and recent interviews with his parents, his brother, Divine's mom, actors and crew, other directors, film critics, a film curator, psychologists, and Maryland's last censor, who shudders at the memory of Waters's pictures. Also included is footage of Waters making his early movies, culminating in an up-close and in-depth look at Pink Flamingos: the script, the set, the filming conditions, its editing, its distribution, and its impact. In sweet ways, this documentary is also a celebration of Divine (1945-1988)."

I jedan zanimljiv prilog, fanatichni fanovi Flamingosa su obelezili to okultno mesto gde je Divajn uradio shta je vec odradio. AWESOME !
Divajn je preminuo '88 i ovo je ujedno i ko neki omaz njemu jer je film pravljen na 10-ogodishnjicu od njegove smrti. A evo i omanjeg intervju iz '88 za fanove :



8 comments:

son of man said...

E olicno, jer ovakav dokumentarac je zaista gre'ota propustiti, a posebno za prave fanove Dzona Wotersa i ekipe ;)

Anonymous said...

Odličan dokumentarac

zakk said...

Kuku majko, pa ovaj Waters je pljunuti Dušman, tj obratno... Lele, dupe ćemo mu pomeriti! :D

son of man said...

New LINKS added.

Anonymous said...

Looking forward to seeing this one. Thanks for the up, abraxas!

son of man said...

Divine Trash - new link.

son of man said...

Divine Trash (1998) - NEW SINGLE RS LINK!

dunduew said...

bravo BRO!

Related Posts with Thumbnails