Sunday, January 25, 2009

PANZRAM by John Borowsky - teaser trailer

John Borowski, moj omiljeni reditelj sto se tice serial killer dokumentaraca, priprema nam ultimativni dok. o jednom od najozloglashenijih serijskih ubica koji su ikada hodali Zemljom. Naime radi se o Carl Panzramu, americkom serijskom ubici sa pocetka 20. veka. Nema tog zlocina koji Panzram nije pocinio, od sitnih kradja preko razbojnistava pa sve do brutalnih sadistickih ubistava, gde je obicno i silovao svoje zrtve, uglavnom muskarce, da bi ih na kraju povrh svega i opljackao. Nista "ljudsko" nije mu bilo strano, pa je tako ubijao i silovao i decake i to shirom sveta, i naravno vise od pola zivota je provezo po zatvorima iz kojih je vise puta bezao. Da ne bi ja sad prepricavao bas sve tu je link ka prichi o njemu na wikipediji. Inace Panzram je bio realni nihilista sto je dokazao i u praksi i evo te najokultnije njegove izjave :

"In my lifetime I have murdered 21 human beings, I have committed thousands of burglaries, robberies, larcenies, arsons and last but not least I have committed sodomy on more than 1,000 male human beings. For all these things I am not in the least bit sorry." — Carl Panzram

http://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Panzram

Inace, o njegovom liku i delu je uradjen i igrani film Killer: A Journal of Murder (1996), gde Panzrama igra James Woods ali jos nisam uspeo da ga iskopam, tako da ukoliko neko naleti na RS linkove ili torent fajl nek slobodno baci dojavu.

Borowsky je pre jedno nedelju dana najavio da ce dokumentarac biti pusten u promet tek krajem 2009. ili pocetkom 2010. tako da jbga. No dobro, za sad gledamo tizer koji je vise nego odlican i obavezano ga overite jer Borowsky zaista zna znanje kada su ovakve mracne strane ljudske prirode u pitanju.

Oficijelni sajt :
http://www.panzram.com/

0 comments:

Related Posts with Thumbnails