Friday, June 12, 2009

Stevie (2002)

Director:
Steve James

Ovaj HBO dokumentarac sam baš davno gled'o, al' sam ga nažalost u međuvremenu zaturio, pa sam u'vatio da kukam i patetišem kod nekih net-drugara iz SAD-a da mi ga nekako iskopaju neđe, i evo posle par meseci traganja konačno je tu ! Amerika kakvu slabo poznajemo. Jedini igrani film koji se ozbiljnije bavi ovakvim miljeom, a da ja znam za njega, je mozda GUMMO, i naravno svi oni TCM fazon horori al' to je već nešto drugo. Doduše, ovo je kao stvarni život pa je samim tim priča josh brutalnija. Znači WHITE TRASH rednek društvo i njegovi proizvodi i nus-proizvodi, ljudi koji žive po prikolicama po vukojebinama, mentalno retardirani, incest je u kući, i sve što ide uz takav izuzetno veseo okoliš.

Priča prati 26-ogodišnjeg pomalo sporog, problematičnog, ali u biti dobrodušnog mladića Stivija, koji je čitav svoj život proveo po institucijama za mentalno zdravlje, i po silnim hraniteljskim porodicama. Film je započet kao priča o njegovom otužnom životu, ali u toku snimanja Stivi je "malko" prekardašio počinivši delo koje se ne toleriše ni u jednom društvu, pa čak ni u američkom, i sad ga čeka veoma ozbiljna zatvorska kazna. Njegova porodica, majka i sestre, devojka i prijatelji su ovaj put uprkos svemu do kraja uz njega, e sad dal' je to samo zbog kamera to možemo samo da pretpostavljamo. Ako su vam se svideli dokumentarci "Paradise lost" i "Capturing the Friedmans" možda vam se svidi i priča o Stiviju iako je malo slabija od navedenih. Uglavnom film koji ne bi valjalo propustiti, jer HBO producira samo najjače socijalne drame, i tu ne mož' da se omaši. (140 min)

IMDB

"In 1995 Director Steve James (Hoop Dreams) returned to rural Southern Illinois to reconnect with Stevie Fielding, a troubled young boy he had been an 'Advocate Big Brother' to ten years earlier. He began a film, a search, to discover not only what had happened to Stevie over the past ten years but to understand the forces that had shaped his entire life. Part way through the filming, Stevie is arrested and charged with a serious crime that tears his family apart. What was to be a modest profile turns into a intimate four and half year chronicle of Stevie, his broken family, the criminal justice system and the filmmaker himself, as they all struggle with what Stevie has done and who he has become."


DOWNLOAD :
http://www.megaupload.com/?d=BEAKUPMM

5 comments:

Ivandeka said...

U ime oca,sina i svetoga duha.HBO!
keke...fala druze:)

Ivandeka said...

Eo upravo sam zavrsio sa gledanjem i zao mi je sto je kraj takav kakav je(necu da otkrivam zbog onih koji nisu gledali) al sta je tu je...Btw,prica je do jaja.Dokumentarci su stvarno vrh svih zanrova.Motor,redneksi,selendre,makarena,pa ostao sam bez reci:),nisam znao dal da se smejem ili da placem.
Preporuka svima onima koji nisu pogledali,da odvoje pisljivih 2 sata svoga zivota i pogledaju jos jedan HBO masterpiece!

Anonymous said...

Covece, izbor filmova ti je sjajan! Skoro sam naleteo na ovaj blog i ne prekidam sa downloadovanjem!:D

Ne znam da li si gledao "Searching For The Wrong-Eyed Jesus" koji takodje prikazuje redneck folk iz juznjackih mochvara, sa namerom da uhvati duh americhke gotike, ali ako nisi, obavezno ga potrazi!

son of man said...

Nisam gledo, al cuo sam nedje za taj naslov, obavezno cu da pogledam, fala na dojavi.

son of man said...

Stevie (2002) - new MU single link !

Related Posts with Thumbnails