Tuesday, February 5, 2013

Ženski sud @ SKC Filmforum - 5. februar u 20h


Projekcija kratkometražnog filma i razgovor sa autorkom o projektu "Ženski sud" u SKC-u, večeras u Filmforum sali, tačno u 20h. Znači, "žene i horror", i tačno znam da se neki sa ovim al' nikako neće složiti (tebe gledam!) ali mislim da ova ekipa ima i te kako šta da ponudi. Dakle, dosta sa muškom dominacijom, sad brate malo THE ONE:

"Sedmominutni film Jovane Dimitrijević, koji je pod nazivom "Ženski sud-neizgovoreno: kratak san", prikazan na festivalu Alternative 2012, biće polazna tačka za razgovor o širem projektu u okviru koga je ovaj film nastao, o njegovoj budućoj dugometražnoj verziji, na čijoj se produkciji radi, kao i nekim drugim njenim inicijativama sa kojima se rad na ovom projektu prepliće.


To je, na primer, inicijativa "Žene i horor", koja aktivistički pristupa jednom popularnom filmskom i književnom žanru, koji se često po inerciji svrstava isključivo u populističko konzumerski okvir, kao i mnoge druge inicijative koje Jovana Dimitrijević osmišljava i pokreće kao prevashodno vizuelna umetnica."


0 comments:

Related Posts with Thumbnails