Saturday, April 9, 2016

O ciganima u Zagrebu (08.04.2016)


Iskreno, ciganima svaka čast za ovu akciju, jer otići čak u Sloveniju da bi se ušlo neprimećeno u Hrvatsku sa gornje strane je za svaki respekt, uostalom niti jedna druga opcija ni nije bila moguća, ušli su na jedina vrata koja nisu bila čuvana. E sad, ovo što Bojsi pišu kao zaustavili cigani voz da bi ih murija uhvatila i tako izbegli batine je meni jako smešno, iz fazona kao što nisu otišli vozom do glavnog kolodvora ko pravi navijači, a na glavnom ih čekala sva murija Zagreb grada. Dakle svakom normalnom, nepristrasnom čoveku je i te kako jasno zašto su cigani sišli ranije, jer sličnu akciju su odradili i 1990. kada se išlo na Maksimir.


Svega i svačega sam se načitao sinoć na ovu temu, uglavnom su to bile vadilice Bojsa zašto ih nisu čekali i na tom potezu kod vodotornja, te zašto su seli u prvi restoran da sačekaju muriju a nisu nastavili dalje i slično. Kada sam video mapu na kojoj se vidi ta ulica u koju su seli i mesto gde su sišli sa voza jasno mi je bilo da se i nisu baš potrudili da zadju što dublje u grad uz činjenicu da ih je murija odma izvalila kada su povukli kočnicu te krenula u lov tako da ne verujem da bi mnogo dalje stigli od te pečenjare. Naravno Bojsi sad mogu da se vade, i pričaju sve i svja ne bi li se oprali, i po mom mišljenju to je njihovo legitimno pravo, ali bi im ipak poručio da zamisle sebe kako u Srbiju ulaze preko Rumunije ili Bugarske unapred svesni da će u roku od odmah biti uhapšeni gde god se pojavili ili iskrcali. Takođe, za razliku od Zagreba Bojsi u Beograd ne bi mogli tek tako da aktiviraju kočnicu a da ih cigani ne izvale i ne navataju pre murije.


Ma šta ja mislio o ciganima kao realnim grobarima srpske navijačke scene, ta surova organizacija i fanatizam im se ne može opovrgnuti jer su realno u tom segmentu najjači u Evropi. Dakle, ja sam 101% siguran da su Bojsi dobili dojavu da ovi dolaze iz pravca Slovenije te postavljam logično pitanje zašto ih nisu sačekali na kritičnim mestima? Pošto vrlo dobro znam da Bojsi nisu tek bilo koja grupa koja bi se poplašila cigana u svom gradu, jedini odgovor može da bude da im je zakazala organizacija, tj. udarili su na daleko organizovaniju grupu koja je pravila i mnogo luđe akcije, a kojih smo mi, beogradski ne-cigani, sigurno najveći svedoci jer to gledamo skoro svaki dan, dok ovi sa strane tj. preko grane, taj ciganski "novi val" možda i nisu najozbiljnije shvatili, pa im se to više puta obilo o glavu.

Znači, očigledno je da je tu neko nekoga potcenio i ovde se samo o tome radi, a čovek se najbolje uči na svojim greškama. Stoga se bolje batalite tih opravdanja i praznih priča, te priznajte da su ovi došli i o'šli, i idemo dalje. Dobićete priliku da im uzvratite i to je to, uostalom i cigani su ljudi od krvi i mesa, i oni prave greške tako da ko bude inteligentniji i maštovitiji taj će im i dohakati i to vrlo brzo, jer ničija nije gorela do zore, niti će im proći ta priča da Beograd treba da ima samo jednu grupu. To je možda trenutno takvo stanje a šta će biti sutra ko to može da zna? Dakle, boj ne bije svijetlo oružije no MOZAK i srce u junaka. Sve što ima svoj početak mora da ima i kraj, ništa nije trajalo večno, i to je zakon prirode koji se ne može zaobići. Još jednom: ciganima svaka čast za OVU akciju i to je to. Hvala.


1 comments:

Anonymous said...

Iz Zg sam al svaka cast a to da nisu zasli dublje - pa i jesu. Kod cibone su za sek. Jos bahato sjednu na cugu i samo kul sta cemo popit. Pukla bruka ajoooj.

Related Posts with Thumbnails