Thursday, September 22, 2016

The Case Of: JonBenét Ramsey (2016)


Mislim da imamo najjači dokumentarac u ovoj godini do sad. Radi se o ponovnom razmatranju svih dokaza u slučaju ubistva male "little miss sunshine" JonBenét Ramsey (6) koja je ubijena u svom domu 1996. Velika misterija i kontraverza se razvila oko ovog slučaja i do dana današnjeg, znači posle 20 godina on i dalje nije zvanično rešen iako se baš dosta pisalo na tu temu i velika medijska pažnja je bila uperena sve ove godine, pa sam tako čak i ja na youtube-u naleteo na par kraćih dokumentaraca i tako saznao za ovo zaista intrigantno ubistvo. Dakle slučaj je takav da se slobodno može reći da je prevazišao mnoga misterioznija i poznatija ubistva poput Keddie murders iz 1981. i Oklahoma Girl Scout murders iz 1977.


Otkud tolika frka oko ubistva jedne šestogodišnje devojčice? Pod jedan klinka je ubijena u sopstvenom domu u prisustvu cele svoje porodice a da niko ništa nije čuo a kamoli reagovo. Dalje, već u startu osumnjičena su oba roditelja, zatim seksualni manijak, mafija koja je ganjala oca za neke pare, i potencijalni kidnaperi koji su ionako ostavili poruku o otkupu u hodniku. Znači, jako zajebana priča, nema ko se tu nije ogrebo, ali po mom mišljenju upravo putem ovog dokumentarca gde su pozvani najveći svetski eksperti po pitanju forenzike i ostalih kriminalističkih obrada ovaj slučaj je konačno rešen, ali vam zasigurno neću reći ko je potencijalni ubica jer ovo se mora pogledati.


"The Case Of: JonBenét Ramsey, a four-hour limited event docu-series, unites former investigators with new experts to re-examine the 20 year-old unsolved murder of JonBenét Ramsey. The series is produced by Critical Content, with Tom Forman and Eddie Schmidt serving as executive producers."


1 comments:

Unknown said...

ima li negde srpski prevod za ovaj film ?

Related Posts with Thumbnails