Saturday, February 17, 2018

Waco: Madman or Messiah (2018)


Što se mene tiče Koreš je bio mesija, jer za razliku od davnih vremena kada su mesije proganjali i razapinjali na krst, danas ih ubijaju, osuđuju na smrt i doživotne robije. Naravno, pored mesije bio je i ludak u neku ruku, jer svi ti proroci su morali da budu i ludi, ekscentrični, a sve u cilju da bi odradili to što su naumili. Kontam da se većina neće složiti sa mnom ali evo, pogledajte dokumentarac pa sami prosudite. Neko nosi krst oko vrata a neko vešala, a značenje je isto, samo su se vremena promenila. Današnje društvo kao i ondašnje jednostavno ne prepoznaje prave mesije, ali možda to tako i treba da bude, jer nije Juda slučajno "izdao" Isusa, zar ne?


"Told by survivors, news clips and audio recordings of David Koresh. It tells the story of how he rose to power as their "prophet" and then fell from glory in the standoff and fire that made history."




4 comments:

Radomir said...

Pratiš igranu seriju Waco? Izašlo je nekoliko epizoda, dosta je dobra za sada

ricma madafaka said...

svako svoj krst nosi, svako svoj tenk u igru unosi.
riziko je igra lepa pravda nezdostižna i potpuno slepa-

Zgembo said...

Pogledah seriju Waco (odlicna) a i ovaj dokumentarac (takodje).
Usled veoma nemilih događaja kao da svi akteri zaboravljaju da je fakat ta ekipa skupljala ogromnu kolicinu ILEGALNOG oružja. Kakva god uverenja da su, kako god to spinovali i filozofirali da ga jebes prilično je sjebano da hrišćanska grupa koja propagira mir bude toliko naoružana. Nekako je taj ''Vavilon'' veštački prizvan.

Unknown said...

Isus je htio otić sa praskom ko zvijezda,trebo je odabrat osobu kojoj najviše vjeruje da mu pomogne u tome a to je bio Juda.

Related Posts with Thumbnails