Sunday, January 3, 2010

Anvil! The Story of Anvil (2008)

Director:
Sacha Gervasi


Svi su izgledi da će ovo da trči za Oskara, barem se meni tako javlja, jer trenutno se nalazi u prvih 15 od kojih će da se probere 5 komada, a svi ostali dokumentarci su neka ekologija, globalno zagrevanje, gladna deca Afrike, zli Japanci ubijaju delfine, deca ratnici, patetika i slična smaranja, pa kontam da će malo da promešaju, da ne bude sve isti fazon u tih prvih 5.

Ovo je priča o kanadskom metal bendu Anvil, zapravo o dva jarana koji se znaju još od 14-te godine i koji su još ko klinci napravili bend, koji je u to doba, tamo početkom i sredinom 80-ih bio u ravni sa Scorpionsima, Whitesnakeom, Bon Joviem, dakle više neki hard rok metal trip, ali za razliku od svih ovih bendova koji su postali svetski poznati i opstali, Anvil je jednostavno nestao sa radara. Naravno oni su nastavili da sviraju sve ove godine i da izdaju albume, ali je to bio totalni andergraund, skoro pa na DIY nivou, dakle gigovi po malim klubovima i sve što ide uz to.

Danas, posle 25 godina il' tako nešto, oni imaju po 5 banki ali i dalje praše ko nekad. Javlja im se preko e-maila jedna cura iz skandinavskih zemalja kolko sam ja skonto, koja je inače njihov veliki fan još iz 80-ih i predlaže im da urade povratničku evropsku turneju gde bi im ona bila tour menadžer. Ovi razdragano pristaju i tu počinje ludilo, uostalom zamislite kako izgleda turneja benda za koji niko nije ni čuo, e sad, sigurno ima tu par fanatika koji ih se sećaju back in the days, ali sve ostalo su klinci koji veze nemaju. Naravno to je samo početak peripetija. Zabavna, na momente jako dirljiva pričica, uglavnom ne mož da škodi. (81 min)


http://www.imdb.com/title/tt1157605/

"At 14, best friends Robb Reiner and Lips made a pact to rock together forever. Their band, Anvil, hailed as the "demi-gods of Canadian metal, " influenced a musical generation that includes Metallica, Slayer, and Anthrax, despite never hitting the big time. Following a calamitous European tour, Lips and Robb, now in their fifties, set off to record their 13th album in one last attempt to fulfill their boyhood dreams."




Download :
http://rapidshare.com/files/325771203/vmt-anvil-xvid.part1.rar
http://rapidshare.com/files/325771187/vmt-anvil-xvid.part2.rar
http://rapidshare.com/files/325771180/vmt-anvil-xvid.part3.rar
http://rapidshare.com/files/325770725/vmt-anvil-xvid.part4.rar

1 comments:

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

jedan od najboljih dokumentaraca ikad! iako ne volim Anvil, ne mogu a da n cenim njihov enuzijazam. na kraju, ako i uvek, Japanci su osvetlali obraz ;)

Related Posts with Thumbnails