Monday, January 18, 2010

Dario Argento's World of Horror (1985)

Director:
Michele Soavi

Uh, kakva manična faza, aortnu krv ti jebem, čak i po tri dokumentarca dnevno. Neka, neka, valja to iskoristiti jer neće još dugo da potraje, znam iz iskustva jbga. Inače ovaj "rivju" sam pisao pre jedno 3 godine, ali verovali ili ne još nisam promenio mišljenje kad je u pitanju Dario Argento, što ne može da se kaže za ćeru mu Asiu, znači boginja, a i druguje sa pravom rajom, ladno sa Joe Colemanom, krsnu ti slavu i svetu neđelju.

Nemam pojma, al' ja nikako ne volim Argentove filmove, ta estetika mi je nejasna a posebno muzika me iritira, ali kapiram da ovde ima i dosta onih koji to umeju da razumeju i vole, pa evo spešli za njih. U filmu su ispraćene sve njegove bitnije režije (Suspiria, Inferno, Phenomena), scenarija (Demons) i produkcije (Dawn of the Dead), pa koga zanima posebno kako je sniman Phenomena (1985), a koji je inače meni bio interesantan samo zbog Jennifer Connelly, nek navali, ili što bi ja reko, nek mu ga da. Inače Ognjanović je napisao odličan tekst o Suspiriji (1977) pa možda i to nekom pomogne u boljem razumevanju Argenta. (76 min)


http://www.imdb.com/title/tt0088989/

"Dario Argento's World of Horror is an incredible visual essay on the films of horror maestro, Dario Argento. Highlighting the early films of his career and containing interviews, amazing behind-the-scenes footage and clips from such films as Deep Red, Phenomena, Tenebrae and Demons, this documentary is a fascinating look at one of the worlds most talented horror directors."



Download :
http://rapidshare.com/files/211704720/Dario_Argento_s_World_of_Horror.avi.001
http://rapidshare.com/files/211842535/Dario_Argento_s_World_of_Horror.avi.002
http://rapidshare.com/files/211877158/Dario_Argento_s_World_of_Horror.avi.003

0 comments:

Related Posts with Thumbnails