Saturday, January 30, 2010

Wings of Hope (2000)

Director:
Werner Herzog

Nema ničeg jačeg od umirujućeg Herzogovog naratorskog glasa. Decembra 1971. avion sa 92 putnika je nestao u džunlama Perua bez traga. Već posle 10 dana se odustalo od potrage za preživelima jer nije to livada jebiga. Dvanaestog dana, niotkuda se pojavila 17-ogodišnja Nemica Juliane Koepcke, koja je jedina preživela ovu tragediju. Herzog je vodi nazad u džunglu, na tačno mesto pada aviona, da još jednom, posle 27 godina, preživi doživljeni pakao, i da nas povede istim onim putem kojim je tad pošla ka spasenju.

Juliane nam usput objašnjava kako je uspela da se spase, kako je opstala toliko dana skroz sama u džungli uz sve opasnosti koje su vrebale, od pirana preko krokodila do svega ostalog. Ono što je zanimljivo, kao neka trivija, u isto to vreme, par desetina kilometara dalje, Herzog je snimao svoj film Aguirre, The Wrath of God (1972) nemajući pojma šta se desilo. Definitivno jedan od genijalnijih dokumentaraca. (65 min)


IMDB

"Werner Herzog returns to the South American jungle with Juliane Koepcke, the German woman who was the sole survivor of a plane crash there in 1972. They find the remains of the plane and recreate her journey out of the jungle."



5 comments:

son of man said...

Wings of Hope (2000) - new MU links added!

Nash said...

radi samo prvi link drugi je mrtav?!

son of man said...

Rade oba, sad sam testiro. Probaj ponovo.

Nash said...

Sad je OK! Hvala

onexaco said...

reupload please!!!!!

Related Posts with Thumbnails