Sunday, January 17, 2010

Conspiracy Theory: Did We Land on the Moon? (2001)

Director :
John Moffet

Oho-ho, evo nama omiljene teme kada je u pitanju ovaj blog, i ako ste može biti propustili da pogledate daleko ozbiljniji dok. na ovu temu What Happened on the Moon? (2000) koji u 220 minuta detaljno obrađuje svaku od stavki teorije da Amerikanci '69 nikako nisu mogli otići na Mesec, evo skraćene verzije. Inače ovo je film koji je puštan na FOX-u čak 2 puta, u februaru i martu 2001. pa ko zna, možda ga puste i kod nas hehe.

Dakle teorija otprilike glasi ovako : Amerikanci u frci zbog trke sa Rusima oko toga ko će prvi u orbitu, ko će prvi krug oko Zemlje, ko će prvi na Mesec, a i pošto je pokojni predsednik John Kennedy još početkom 60-ih obećao da će u toj deceniji Amerika stići na mesec, a tehnologije im ne beše jača strana, jedva su i rakete uspevali da lansiraju a kamoli da upravljaju modulima (čuveni snimak kad se Neil Armstrong katapultura), odlučuje se da obmanu čitavu svetsku javnost, tj. da odrade taj čuveni HOAX.

E sad, po nekima sletanje na Mesec je stejdžovano u čuvenoj a inače najčuvanijoj vojnoj bazi u SAD poznatijoj i pod imenom AREA 51. E sad zašto baš tamo neću vam otkriti nego lepo pogledajte dokumentarac. Što se mene tiče, moj stav je da SAD '69 nije otišla na Mesec, dakle možda su i pokušali, ali iz svih dokaza koje sam video do sad, čini mi se da tada još nisu bili spremni, što naravno ne znači da sledeće Apolo misije nisu bile uspešne. Glavni argument za to moje mišljenje je na prvom mestu radijacija koja je van Zemljine atmosfere, dakle u outerspace-u, ubitačna, i da je to u suštini i najveći problem sa tim putovanjima kroz svemir. Nažalost te davne '69 oni nisu imali bukvalno nikakve uslove da se zaštite od radijacije i ishod bi bio definitivno letalan. No dobro, možda ja grešim, ali dokumentarac je tako i napravljen da su vam prezentovani stavovi obe strane tako da možete da odlučite za sebe, jer da nije tako ovaj dok. nikad ne bi ni pustili na FOX-u. Ako ništa, uživaćete u meni vazda zanimljivoj conspiracy pričici. Živeli! (45 min)


http://www.imdb.com/title/tt0277642/

"Skeptics analyze the discrepancies and inconsistencies in the evidence that men landed on the moon in the late 1960s and early 1970s. Their conclusion: NASA faked the moon landings! Evidence of deception includes: the physical problems inherent in rocket control; the lack of a blast crater under the LM descent engine; the lack of stars in the lunar sky; discrepancies and similarities in the shadows and backgrounds of moon photos; flag waving on an airless moon; and the presence of deadly radiation in interplanetary space. The skeptics contend that astronauts have never flown beyond the Van Allen radiation belt."

DOWNLOAD :
http://rapidshare.com/files/157809200/nspirheoanMo.part1.rar
http://rapidshare.com/files/157813495/nspirheoanMo.part2.rar
http://rapidshare.com/files/157817824/nspirheoanMo.part3.rar
http://rapidshare.com/files/157820415/nspirheoanMo.part4.rar

1 comments:

son of man said...

Conspiracy Theory: Did We Land on the Moon? (2001) - NEW LINKS ADDED!

Related Posts with Thumbnails