Monday, January 18, 2010

Imagine: John Lennon (1988)

Director:
Andrew Solt


Ovaj put neću pisati o filmu jer ko voli Johna Lennona i njegovu muziku taj zna šta otprilike može da očekuje od ovog odličnog biografskog dokumentarca. Dakle sad malo neki moji tripovi. Prvo i osnovno, volim ja Bitlse, ali ne toliko koliko i solo deo Lenonove karijere. Naravno i Bitlsi neosporno imaju genijalne pesme i sve, ali meni mnogo više leži Lenonov samostalan rad. E sad zašto je to tako, pa verovatno zato što je u tom periodu svoga života imao inspiraciju i podršku uz sebe, Yoko Ono, a i mogao je nesputano da ispolji sve ono što u bendu sa 3 jaka autora nikako nije uspevao po mom mišljenju.

Još kao klinac sam počeo da slušam Lennona, jer mi je sestra u Rumuniji kupila češkog pirata sa kompilacijom njegovih solo izvedbi (The John Lennon Collection). Kako sam se ja navuko na to, ko nezdrav, a pre toga sam slušao metal i tako to, ma za nepoverovati. Može se čak reći da je Lennon bio moj prozor ka malo drugačijoj vrsti muzike od one koju sam do tad slušao, a i po prvi put sam provalio da mi se zapravo veoma sviđaju nežne pesme ljubavne tematike, a Lennon je tu definitivno bio najjači, složićete se sa mnom. Evo nekih pesama koje mi prve padaju na pamet a koje obožavam : Mother, Jealous Guy, Oh My Love, Oh Yoko, Woman, Happy Xmas (War Is Over), i vesela Give Peace A Chance, i to posebno zbog svih gotivaca nabrojanih u njoj, i naravno IMAGINE koja je realno jedna od najlepših pesama ikad napisanih i otpevanih, sa tekstom koji objašnjava. I zaista je tako, ili će biti kao u toj pesmici, znači bez religija i sranja, ili nas biti neće. Naravno pre mi se javlja da nas biti neće, to je nekako logičnije kada je u pitanju ovakav vid civilizacije. A ovih dana ću da nabacim i video snimke sa koncerata sa svim ovim najjačim pesmama, to je izašlo kao DVD Lennon Legend: The Very Best of John Lennon (2003). Inače, Lennon je ubila država 8. decembra 1980. u Nju Jorku, ali o tome više u dokumentarcu The U.S. vs. John Lennon. Nabacio sam dole i jednu pesmicu sa jutjuba čisto kao ilustraciju za sve ovo. (100 min)


http://www.imdb.com/title/tt0095360/

"Imagine: John Lennon, with its wealth of stock Lennon footage and self-narration, proved to be a well-received film. Bridging his two musical phases together as a member of The Beatles and as a solo artist, Imagine: John Lennon is a career-spanning collection of Lennon's many musical highlights. In addition, there are a couple of heretofore unreleased recordings: an acoustic demo of "Real Love" taped in 1979 and a rehearsal take of "Imagine" in mid-1971 before the final take was captured. The project arrived at a timely juncture and was an attempt at thwarting the then-released The Lives of John Lennon by Albert Goldman, a controversial and reputation-tarnishing book which many dismissed as fiction, including Ono and Lennon's close friends"




Download :
http://www.megaupload.com/?d=L2ST5VD1

4 comments:

Nick Dagan Best said...

Links are dead, please re-post.

son of man said...

New link added.

yonglun said...

I used magaupload to download the file and after I have downloaded it requires me to key in the pass word in order to extract the files...did anyone know what is the password ??

son of man said...

There is no extraction, cause I upload it as AVI file, so there is no password.

Related Posts with Thumbnails