Monday, January 25, 2010

His Name Was Arthur Leigh Allen (2007)

Director:
David Prior

Nastavak priče iz This Is the Zodiac Speaking (2007) dokumentarca. Ovaj film se bavi dokazima ZA i PROTIV da je Arthur Leigh Allen, jedan od glavnih osumnjičenih u ovom slučaju, zapravo bio Zodijak. Dakle, ako se sećate Finčerove priče, ovaj deo se skroz poklapa, setimo se onog lika sa ručnim satom marke Zodiac.

Pored toga, dokumentarac odgovara na pitanje ako je Allen zaista bio Zodijak, zašto ga nisu uhapsili, kako to da im je promakao pored toliko dokaza ? O svemu ovome svedoče njegovi prijatelji, poznanici, i naravno policajci koji su radili na slučaju. Ja inače nisam baš neki fan ovih nerešenih slučajeva i 'ubica bez lica' kakav je bio npr. Jack The Ripper, zato na ovom blogu i nećete naći dokumumentarac o tom slučaju, ali ovo mi se svidelo, moram da priznam, barem su imali konkretnog osumnjičenog ako ništa. I tek sad sam skontao da su ova dva dokumentarca zapravo išla uz DIRECTOR'S CUT Finčerovog Zodiaca, a sve vreme je lepo pisalo na omotu, al' nisam povezao. Dakle tu je veza između ova dva reditelja, a ja sve vreme tripujem okolo naokolo. (42 min)

"Another documentary which accompanied the Director's Cut 2-Disc edition of Zodiac. David Prior’s documentary looks at the prime Zodiac suspect."



DOWNLOAD :
http://www.megaupload.com/?d=QRSU9L5U

3 comments:

Jorge A. Trejos I. said...

Great i copy the links an saved am still downloading the fangoria magazine collection, i dont got rapidshit acount so ill got to wait a lot of time!

Cya

Anonymous said...

Links dead, please re-post!

son of man said...

His Name Was Arthur Leigh Allen - new link !

Related Posts with Thumbnails