Monday, January 4, 2010

The Cockettes (2002)

Directors:
Bill Weber
David Weissman

Ovo sam jučer sasvim slučajno izorao, i naravno ne bi mi palo na pamet da pogledam da nisam vido Divine na plakatu, jer gde je Divine tu je automatski i Waters i sva ona zločesta ekipa kojom se zapravo i bavi ovaj dokumentarac. Dakle, traveri, gej, straight, ovi, oni, ma nije se znalo ko je tu muško a ko žensko, što bi reko Waters, totalna seksualna anarhija.

The Cockettes : Od hipi Haight-Ashbury ekipe koja je na LSD-u izvodila svoje performanse pa do skroz ozbiljne glumačko-igračko-pevačke družine koja je žarila i palila diljem SAD-a. U to neko doba, 1970. godine kad se Waters lagano probijao sa svojim filmom Multiple Maniacs, Divine je prvi put napustio svoj rodni Baltimor i došao u San Francisko da se pridruži trupi. I kolko sam ja skonto, ono što su Čarli i banda radili na Spahn Ranchu to su i ovi isto činili, samo na bini, znači svako je mogao da bude šta 'oće, i da radi šta god mu volja, a o svemu tome najbolje svedoči brdo, al' zaista brdo arhivskog materijala.

Naravno ovaj film se neće svima svideti, ali za poštovaoce perverzija, nemorala, za fanove pokojnog Divajn, zatim Watersa Džona i tog hipi ludila sa kraja 60-ih i početka 70-ih, to vam je to. Otprilike tako sam ja zamišljo taj Haight-Ashbury, i iskreno bi, bez zajebancije, menjo ceo svoj patetični život za jedno nedelju dana razvrata tamo u to doba. (100 min)


IMDB

"From 1969 to 1972, the Cockettes were San Francisco's gender-bending, LSD-fueled, on-stage party. In the late 1990s, Cockettes and friends tell the story, illustrated by archival footage: the impromptu spirit of Hibiscus, colorful sets and costumes, the move toward scripts and rehearsals, a few films, Rex Reed's delirious review that got them a ragged gig in New York - where exuberant West met enervated East, and the end. Highlights include visits from Divine, the arrival of Sylvester - who could really sing, Hibiscus's departure to form the Angels of Light, "Tricia Nixon's Wedding," and the joy of the group's survivors even as they mourn friends who died from drugs or AIDS."


DOWNLOAD :
http://www.megaupload.com/?d=70V86EGC

1 comments:

son of man said...

The Cockettes (2002) - new MU link added!

Related Posts with Thumbnails