Sunday, May 24, 2009

Rivju aftermatha predavanja o Stivenu Kingu na filmu (23.05. dom)


Mnogi stariji ljudi kazu, a ja potvrdjujem da su najjacha takva desavanja koja su na ivici incidenta, gde realno ne znas dal ce kum da privati mladu il ce stari svat p'jan da puca iz pushke na sitnu decu, i vaistinu - tako bese sinoc. Aj dobro, mislim predavanje ko predavanje, pokazalo se tacnim ono moje, da stand-up fazon mnogo bolje lezi Ghoulu, tako da ovo predavanje nije bilo klasichno gde se studentarija uchi suhomesnatoj teoriji (gde se priprema magistarski na konto napacene raje) nego smo mogli i mi indijanci aka nepismeni olosh bez fakulteta da skontamo - skoro pa sve. Recu samo da su isechci iz South Parka a vezani za Kingovo Groblje kucnih ljubimaca, i Ghoulova izjava da je "za jednu zenu to jos i dobro reziran film" iznela mislim salve dakle smeha u publici, naravno neki su to dobro skontali a nekE se nasli uvredjenima, ja sam samo pao. Al' nisam ja ovde doso da vam pricam kako je proslo predavanje, ja cu vam pricati kako smo napadali njemachke bunkere posle predavanja. Zbog ishitrene informacije o cevapima, koja je izneta na jednom forumu, svaka shusha se polakomila sinoc da se pojavi na predavanju, doso je i Kurta i Murta, pogledom prelazim po sali da ne nadjem slucajno nekog uljeza jer sam bio zeljan da nekog omlatim onim najnovijim mislim metalnim dakle stolicama sto su kanuli milion evra za njih ovi iz Doma Omladine, ali nazalost niko MENI poznat, znaci niko ko bi mi bio kriv za nesto - jer uvek u paranoji valja naci dobrog nevinog krivca za iskaljivanje besa i frustracije zbog sopstvenog jada i bede, patetike na marchelovom nivou jednog paracina.

DNO Skadarlije i proslava 40 godina mature neke generacije tipa '69 sto su ga zaboli, znaci ko bogom dani za Helter Skelter al' rodjeni u pogresnoj zemlji. Orkestar cepa "Zute dunje" a ja skontavam da je to zapravo pesma o nekrofiliji sa gotskim motivima jer ovaj tu oce da mu ovi otkriju mrtvu dragu da bi je jos jedared poljubio, a mislim ne kaze se shta bi joj jos radio tako mrtvoj, al jasno je jer oce da dadne 200 do 300 evra. Spajamo bahato ta 3 stola, i tu je pijo sta je ko hteo, ne bih sad da navodim sta je ko pijo zbog kompromitacije, ali cu samo reci da je donji (ili gornji?) deo stola posle tekile preso na belo vino a kasnije i na pivo. Trbusna plesachica je unela pometnju, lomile su se chase, krvi je bilo po svuda, crkva gori, zlo, dakle smrt. Umachem lebac u krv, krstim se sa tri prsta jer sam mnogo zajebana vrsta...magistar cevapa punih ustiju strepi sta ce pjano-drogirana dechurlija sledece da uradiMO, dal ce se pobijemo sa matorim odeljenjem 5. beogradske gimnazije koje tu snima ovu trbushnu plesachicu ko da pichku u zivotu videlo nije, mislim scena ko sa eSkurzije samo sto smo mi ovde igrali ulogu zle dece mestana Nishke Banje a magistar Ghoul zabrinutog nastavnika fizickog inace manijaka u privatnom zivotu jer takvi su svi ti nastavnici, uchitelji iz pesama Lepe Brene. Oce da naruci pesmu "Idem putem oka bistra - vazniji sam od ministra" al ga valjda blam, tj. nije dovoljno pijan, tj. nije pijan ko ja, Zika se seca kako smo u Shapcu '98 gledali hocu?necu! a zapravo cekali da gledamo tucu sa lokalnim skinsima, Cutter prica o klanju i silovanju a na stolu mesishte razno, ocigledno je dakle mislim prijalo i njemu a i meni, Milosh prednjachi u pijanstvu a ja jed-dva govorim, neki me tu kao prop-pro-zivaju, jer nemaju bolji ko-ho-ntra-argument na moje i te kako dobro uzidane u temelje stavove. Pominje se i nekaka gej parada pa se i ja dovodim u taj kontekst a opet samo iz namere da me se destabilizuje, al' se ne dam (ispod 100 evra). Meho sa svojom vodom kvari anarhicno-kaoticnu situaciju za stolom pa njega i zenu proterujemo, iz fazona "sranje nije slatko" misleci na jedno ime iz naroda koje se rimuje. Spochitava mi se tu jos nesto, ne secam se sad tacno sta, uglavnom svi su napori da me se isprovocira da prvi napadnem konobara, verovatno zubima jer sam oduzet, i da izazovem tucu sa ovima koji su dosli na eSkurziju u nase selo. Bahato ponasanje uzima maha, mada bilo je bahato jos u startu, u gradu i kvartu...vidim crkvu koja gori, zemlju ognjenu, vola na raznju, plesachice u Teheranskoj izmaglici, zene i decu nabijene na kolac, nemam vise sta da izgubim....pijan plachem za protracenom mladoscu, samozivost uzima maha...kraj prvog dela (ne verujem da ce biti drugog).

Spojeni stolovi ruke u zrak !

Ghoulish magistar sa crvenom aplikacijom na majici, a okolo sam krem srpske (ne)kulture

eSkurzija u pozadini divlja, znaci bukvalno pred-incidento stanje

Teheran u magli u sred Beograda

Okultizam na delu, dakle sekta

11 comments:

Anonymous said...

ja vec pomislio da ste nepristojnim buzerantima gurali artichoke u bulju, muchili ih pomocu zheljezne stijege te brutalnoga chudoredja.

vilja said...

Ti si onaj na trećoj slici levo? LEFT HAND OF DARKNESS :)

son of man said...

Jes vala, taj podgojeni NERD sam ja ;)

vilja said...

Nemoj tako samokritički. Skoro ste svi na slikama načitani tj. nosite naočare 8)

vilja said...

Eto na primer magistar sebe sigurno ne smatra nerdom iako na slici izgledate kao ( duhovni ali ne Dejvid)otac i sin a oko vas sveti Ghoul :)

son of man said...

haha, nego bre, jel' znas ti druga magistra lichno, il' samo pratis njegov rad ? Nisi aktivna na SaNgiti ili ?

vilja said...

Otkud bih ga znala? Za The Cult of Ghoul sam saznala prateći Agro Gerilu. Ako izgleda kao da ga poznajem to je samo zato što mi je blisko ono o čemu on piše. Šta je SaNgita?

son of man said...

Pa pojma nemam, tu ste slichnih godina, mislio sam da ga znas mozda sa nekog predavanja il' tako nesto, uglavnom ukucaj na guglu ZNAK SAGITE pa ces videti, mislim da ce ti se i te kako svideti drustvo tamo ;)

vilja said...

Je l ZNAK SAGITE blog ili sajt Bobana Kneževića?

son of man said...

Forum ZNAK SAGITE, i jeste, administrator je Boban, mozda ima i sajt al' nisam upoznat.

vilja said...

Ja bila sinoć na forumu,samo čitala, možda im se pridružim . Toliko su svi ludi tamo da osećam neodoljivu želju da budem deo cirkusa.Ghoul je urnebesan, smejala sam se do suza. Bio si u pravu što se društva tiče, jedino što novaka propuste kroz svojevrnog toplog zeca :)

Related Posts with Thumbnails