Wednesday, August 5, 2009

A&E Biography - Richard Speck

Čikago, Illinois, 13. jul 1966. godine, Richard Speck je ušao u zgradu koja je bila neka vrsta internata za buduće medicinske sestre. Pokucao je na vrata jednog apartmana i kada je devojka otvorila izvadio je pištolj i pod pretnjom ušao unutra. 8 devojaka koje su tu živele je na prevaru vezao obećavši im da mu je samo potreban njihov novac, i da će posle toga otići. Naravno, to se nije desilo, sve ih je silovao i na kraju ubio, e sad kako je to uspeo da uradi, jer ipak nije baš jednostavno silovati i ubiti 8 žena na gomili, to pogledajte u dokumentarcu. Coleman je u jednom drugom doku. izneo jako zanimljivu teoriju što se tiče Specka, naime pošto se Speck baš napatio u životu, a kada je počinio ova ubistva bio je i bukvalno na samom DNU, nije imao posao, živeo je na ulici, mnogo je pio, znači gomila frustracija, i tu Coleman kaže da je Speck ubijajući svoje žrtve nožem i bukvalno prenosio svoj bol na njih, znači nije znao kako da izbaci to iz sebe i onda je to uradio ubijajući, čak može da se kaže da je sa spoljašnjim svetom komunicirao nožem, jer sigurno nije isto koristiti pištolj i nož, kod ubistva pištoljem postoji određena distanca, a kad je nož u pitanju radi se o bukvalnoj penetraciji, jer ubica ulazi u žrtvu, kao u seksualnom činu. I sama pomisao na hladan metal koji ti para organe je užasna, što reče Elvis J. Kurtović "Ne plašim se atomske, plašim se noža". I zaista to je tako, nema gore smrti.

Speck je naravno ubrzo uhapšen, i osuđen na smrtnu kaznu koja je kasnije preinačena u doživotnu robiju, a umro je u zatvoru '91 od srca. Ali ono to je najšokantnije u ovom doku. su home video snimci iz '88 koji su u maju '96 stigli poštom na adresu Chicago Television Newsa. Na tim snimcima snimanim od strane zatvorenika u ćeliji može da se vidi kako se otprilike živi u zatvorima. Znači široko, u glavnoj ulozi je bizarna pojava Richarda Specka koji je tokom niza godina pio hormone tako da su mu narasle grudi, a sve sa ciljem da bi preživeo u zatvoru, jer kad si na tako dugoj robiji 'oćeš da se drogiraš, 'oćeš zaštitu, oćeš razne druge privilegije, a to košta.

Znači Speck se odlučio da na robiji igra žensku ulogu i to nije nimalo čudno ko što bi to možda neko pomislio na prvu loptu, jer postoje 2 opcije - da budeš jeban, ili da nasiljem i stavom pokušaš da dokažeš kako nisi pička i tako zaradiš "poštovanje" među robijašima, a pošto je Speck bio slabić u suštini, a uvek se tripovao da je bad guy, čak je i istetovirao BORN TO RAISE HELL na ruci, dakle želeo je da bude krimos a nije mu išlo, on je pribego ovoj prvoj varijanti, jer kao silovatelj jako loše bi se proveo u zatvoru, tako da je našao sebi zaštitu i još mnogo toga u zamenu za seksualne usluge. Pa ćete tako ovde moći da vidite i kako se šmrče koka, i još štošta, jedino što su isekli je scena kad Speck oralno zadovoljava, kad mora tako da se izrazim kulturno, svog gazdu. I najjača poenta, kad Speck na kraju kaže : "Eh, da ovi spolja znaju kako je nama ovde dobro, sve bi nas pustili napolje".

Kada je ovaj snimak pušten na televiziji izazvao je žešće polemike, i pobornici smrtne kazne su to pokušali da iskoriste za svoju stvar, jer na snimku deluje da je Specku zaista dojaja u zatvoru, i jes' da mora da seksualno opšti sa zatvorenicima iako nije homoseksualac, ali živ čovek se na sve navikne, ipak su tu decenije u pitanju, tako da su ovi rekli, parafraziraću : Da smo ga na vreme ubili kao što je i glasila presuda sad ne bi imali problem, a ovako on se naživeo, i još se plus drogirao u zatvoru (ko da je to neka novost), uživao razne pogodnosti, i otvoreno pričao o tome kako se nimalo ne kaje što je ubio 8 devojaka. A što je još gore onako drogiran na koki, on se čak i hvalio ubistvima. Uglavnom jako bizaran materijal, jer retko kad iz zatvora uspeju da se prokrijumčare ovakvi snimci, a tad nije bilo ni mobilnih telefona ni ničega, što znači da su imali i svoju kameru. Prajsles.

Po Specku je snimljeno i par igranih filmova, japanski Violated Angels (1967), zatim Speck (2002), i očajni Chicago Massacre (2007) još očajnijeg režisera Majkl Fajfera. Inače o Richardu Specku se često pogrešno govori kao o serijskom ubici, što on nikako nije bio, on je pre bio mass muderer, jer je svih 8 ubistava počinio za samo jednu noć. Malo li je. (45 min)

http://www.imdb.com/title/tt0400124/

"On the night of July 13, 1966, eight nurses were savagely murdered in their Chicago townhouse. The killer, Richard Speck, eventually became America's symbol of evil. For all his brutality, Speck was careless, and after hearing the chilling testimony of a survivor, the jury took only 45 minutes to convict him. He was sentenced to death, but the execution was never carried out. Speck settled in to a seedy prison life filled with drugs, sex and money. See shocking footage of his life behind bars uncovered by INVESTIGATIVE REPORTS. Watch as he flashes rolls of money, jokes with his sex partner, and apparently snorts cocaine on this secret video recorded in the maximum security prison. And for the first time ever, Speck admits to the crime and recounts the horrific details. Can life behind bars sufficiently replace the death penalty as just punishment for wanton murder? Explore this burning issue with THE SECRET TAPES OF RICHARD SPECK."

Download :
http://rapidshare.com/files/262975355/A_E_Biography_-_Richard_Speck.part1.rar
http://rapidshare.com/files/263015313/A_E_Biography_-_Richard_Speck.part2.rar
http://rapidshare.com/files/263029995/A_E_Biography_-_Richard_Speck.part3.rar


Pass : abraxas365

0 comments:

Related Posts with Thumbnails